Jobban szeretik a barátomat, mint engem? Miért kezelnek alsóbb rendűnek?
18 éves lány vagyok,és 2 éve van egy barátom, aki most 19 éves.
Kicsit összetett a problémám, meg már régóta érlelődik, de most már nem tudom magamban tartani, mert úgy érzem hogy kihat a kapcsolatunkra is.
Ez a fiú az első barátom, és úgy érzem, mióta együtt vagyunk, a családom alsóbb rendűnek kezel vele szemben. Ez pl. olyan esetekben mutatkozik meg, hogy a nagyapám, velem nem iszik családi ebéd előtt, csak vele, mert lányokkal ő nem iszik (barátom előtt velem is kocintott).
Ha a barátomon netán gyűrött a póló, a mamám már kiabál, hogy én miért nem vasalom ki azonnal. Ha átmegyünk a barátommal a nagyszüleimhez, akkor is az az első, hogy hozzak neki inni, hozzak neki enni, szedjek neki levest, melegítsek neki pörköltöt, pedig már a nagyszüleimnél is igazán otthonos a barátom, meg tudná tenni.
Legutóbb akkor is kiakadtam, mikor a barátomat hívták horgászni a családom, engem nem. Tegnap főztem, és kicsit odaégett, mert tanultam közben, nyelvvizsgára készülök. Nagymamám rendesen elkezdett pánikolni, milyen háziasszony lesz belőlem, jobbat érdemel a barátom, most is magamra figyelek, nem arra, hogy ő mit fog enni (nem is lakunk együtt). Nagyapám meg meglátogatott nemrég, mikor lázas voltam, így volt néhány használt zsepi és bögre az éjjeli szekrényemen, erre kiakadt, hogy hát ez tragikus, nem mehetek így férjhez, mit fognak szólni.
Az a baj, hogy nem merem nekik felemelni a hangom, meg igazából nincs is értelme, mert egyszerűen régimódiak és nem hiszem hogy ezt meg lehetne változtatni. Az idegesít, hogy a barátom meg még élvezi is hogy ő sztár a családban, és néha úgy érzem, meg tudnám fojtani. Szüleimmel nem tudom megbeszélni, nem szoktam velük beszélgetni, állandóan dolgoznak.
De mégis mit tegyek, hogy ez ne hasson ki a kapcsolatunkra?
Látom, hogy amúgy helyén van az eszed, de sokkal asszertívebbnek kell lenned ebben a témában. Simán kiröhögnék bárkit, aki elkezdene nekem pattogni, hogy vasaljam ki a barátom ingét.
Nem nálad van a baj, kérdező. 19 évesen én kínosan érezném magam, hogy kvázi életképtelennek kezelnének. Ez a srác nem kisgyerek, hogy azt élvezze, hogy körül ugrálják. Ha a barátoddal nem tudsz beszélni erről, akkor szakíts vele.
Hacsak nem amputálták a barátod karját, vagy nem született valamilyen rendellenességgel, akkor neki is seggig ér a keze. Nos, ezt közölheted mindenkivel.
Ha pedig ő sem veszi magát észre, akkor ideje továbbállnod. Ennyi. Minden egyéb esetben viseld el a nyámnyilaságod következményeit.
Ez nagyon gáz. Ahogy már leírta előttem valaki, régimódi, begyöpösödött szokásokkal rendelkező emberek a nagyszüleid, nekik nem az számít, hogy az unokájuk vagy, hanem azt, hogy nem te vagy a férfi. Márpedig - szerintük - a nőnek mindig ugrania kell a férfi parancsára, ki kell szolgálnia, tűrnie kell mindent.
A nagyobb baj az, hogy a pasid ezt látványosan élvezi, és eddig a büdös életben nem jutott eszébe, hogy ő is felállna megcsinálni amit neked kiadnak utasításba, se az, hogy legalább szólna, hogy ő ezt nem várja el. Mert rohadtul elvárja.
Én elgondolkodnék rajta, hogy tervezzek-e közös jövőt egy ilyen herével, akinek az az alap, hogy a nő csináljon meg mindent helyette.
Ha nem akarsz (még) szakítani, akkor innentől kezdve ne vidd haza a pasidat, sőt, a nagyszülőknek még akár azt is mondhatod, hogy vége a kapcsolatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!