Jobban szeretik a barátomat, mint engem? Miért kezelnek alsóbb rendűnek?
18 éves lány vagyok,és 2 éve van egy barátom, aki most 19 éves.
Kicsit összetett a problémám, meg már régóta érlelődik, de most már nem tudom magamban tartani, mert úgy érzem hogy kihat a kapcsolatunkra is.
Ez a fiú az első barátom, és úgy érzem, mióta együtt vagyunk, a családom alsóbb rendűnek kezel vele szemben. Ez pl. olyan esetekben mutatkozik meg, hogy a nagyapám, velem nem iszik családi ebéd előtt, csak vele, mert lányokkal ő nem iszik (barátom előtt velem is kocintott).
Ha a barátomon netán gyűrött a póló, a mamám már kiabál, hogy én miért nem vasalom ki azonnal. Ha átmegyünk a barátommal a nagyszüleimhez, akkor is az az első, hogy hozzak neki inni, hozzak neki enni, szedjek neki levest, melegítsek neki pörköltöt, pedig már a nagyszüleimnél is igazán otthonos a barátom, meg tudná tenni.
Legutóbb akkor is kiakadtam, mikor a barátomat hívták horgászni a családom, engem nem. Tegnap főztem, és kicsit odaégett, mert tanultam közben, nyelvvizsgára készülök. Nagymamám rendesen elkezdett pánikolni, milyen háziasszony lesz belőlem, jobbat érdemel a barátom, most is magamra figyelek, nem arra, hogy ő mit fog enni (nem is lakunk együtt). Nagyapám meg meglátogatott nemrég, mikor lázas voltam, így volt néhány használt zsepi és bögre az éjjeli szekrényemen, erre kiakadt, hogy hát ez tragikus, nem mehetek így férjhez, mit fognak szólni.
Az a baj, hogy nem merem nekik felemelni a hangom, meg igazából nincs is értelme, mert egyszerűen régimódiak és nem hiszem hogy ezt meg lehetne változtatni. Az idegesít, hogy a barátom meg még élvezi is hogy ő sztár a családban, és néha úgy érzem, meg tudnám fojtani. Szüleimmel nem tudom megbeszélni, nem szoktam velük beszélgetni, állandóan dolgoznak.
De mégis mit tegyek, hogy ez ne hasson ki a kapcsolatunkra?
A fiúddal beszélj, közöld vele, hogy ha valóban a párod szeretne lenni, akkor legközelebb szépen nyissa ki a kis száját, és közölje, hogy "köszönöm, én is meg tudom oldani" vagy "köszönöm a meghívást, akkor X is jön velünk".
Ezeket a dolgokat még most, az elején tisztába kell tenni, mert később csak rosszabb lesz. Annyira nem vagyok vén róka így a 4x-en kicsit túl, de hidd el, ha ezt nem tudod vele rendezni, akkor érdemesebb még most kiadni az útját. Ha nincs meg a kölcsönös tisztelet (ráadásul már most), akkor megette a fene az egészet.
Nyilván élvezi, hogy körberajongják, ez természetes. Téged meg ettől függetlenül próbálnak afelé terelgetni, hogy jó háziasszony legyél majd, ezzel sincs semmi baj. Kicsit nyitottabban fogadd a kritikákat.
Ha az ilyen kritikák meg gesztusok miatt a barátodra haragudsz meg, akkor nagy baj van nálad.
Szerintem nem nálam van a baj.
Ki tudja magának vasalni a pólóját, ha akarna még főzni is tudna.
Akkor most döntsd el, mi a bajod, mert ez egyre zavarosabb. A rokonaid megjegyzései, vagy a ki nem vasalt póló, vagy az, hogy a barátod élvezi, hogy körberajongják.
Irigységszagot érzek. Az soha nem jó, ha valaki a párjára irigykedik, neked örülnöd kéne, hogy így befogadják és sikere van.
Gondolom kötekedni jöttél, amihez most nincs kedvem.
Nagyon örülök neki hogy elfogadták, nyilván. De attól nem kell engem úgy kezelni, mintha alsóbbrendű lennék, csak azért mert nő vagyok, akinek főzni meg takarítani kéne rá. Maga ez az elgondolás idegesít, amihez próbálnak hozzászoktatni a leírt esetek által, hogy nekem háziasszonynak kell lennem aki állandóan az ura' körül legyeskedik. Mert én nem leszek az, nem életképtelen a barátom hogy egyszerű dolgokat ne tudjon megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!