Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Azért kezelnek minket így...

Azért kezelnek minket így mert az gondolják, hogy ők jobb szülők?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek, anyukánk 1 éve halt meg.

Két bátyám van, az egyikük 20 éves és rendőrnek tanul még 1 évig, a másik bátyám pedig már dolgozik én pedig most fogok érettségizni,18 éves vagyok.

Az apai ági rokonainknak mindig is az volt a véleményük,hogy anyukánk nem nevelt meg minket, és ha velük voltunk mindig próbáltak nevelgetni,szigorúak voltak velünk, kevés dolgot engedtek meg és 8-10 éves korunk ellenére is elvárták,hogy vendégként mosogassunk és takarítsunk (náluk)

Tény,hogy néha lehetett volna kicsit szigorúbb az anyukám, de nem "károsodott" egyikünk személyisége sem, mindannyian tudjuk mi a helyes és mi nem, mit illik és mit nem, stb...

Ennek ellenére mióta anyukánk meghalt a rokonok kb úgy bánnak velünk mint 3 hülyével, mintha 12-14 évesek lennénk, például volt olyan,hogy egy idősebb ismerősüket bemutatták, a bátyáim és én is köszöntünk,hogy jó napot/csókolom, az öreg meg mondta,hogy tegezhetjük nyugodtan és akkor apukám nővére mondta,hogy na mondjátok,hogy szia Józsi bácsi, mi meg folytattuk az öreggel a beszélgetést apukám nővére meg még ismételgette,hogy mondjátok már,hogy szia Józsi bácsi...de minek?Előtte köszöntünk, vettük a lapot,hogy tegezhetjük, majd ha elköszönünk sziázunk, de már köszöntünk egyszer.(csak ez olyan kellemetlenül jött ki)

Illetve azt is szajkózzák,hogy ha nagy bevásárlást tartunk szóljunk nekik,mert jönnek velünk hogy lássák mit veszünk mert nem akarják,hogy felesleges dolgokat vegyünk és majd ők megválogatják nekünk,hogy mit érdemes megvenni és mit nem, de könyörgöm, felnőtt emberek vagyunk, a bátyám is rendőr lesz...és 1 éve mindent egyedül csinálunk,de még most is ilyenek.

De annyi ilyen van, köszönésekkel kapcsolatban is volt,hogy náluk voltunk és voltak számunkra idegenek, köszöntünk nekik, de apukám nővére nem hallotta és akkor lecseszett minket,ott az ismerősei előtt,hogy köszönjünk már, de miért feltételezi,hogy nem köszöntünk, eleve hogy gondolja?Gyerekként néha előfordult,hogy nem köszöntünk mert nem tudtuk,hogy illene, de ez az utóbbi 10 évben nem fordult elő, ezért is gondolom,hogy nekik még gyerekek vagyunk, de nem is csak apukám nővérének,hanem úgy amblokk az egész családjuk ilyen, és ez azért kicsit furcsa.

2015. jan. 12. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Butaságukat tükrözik az ilyen viselkedéssel, és anyukátokat sértik meg, az állítólagos rosszul neveléssel.

Nagyon erélyesen közölném velük, hogy nem kritizálhatják a neveléseteket, mert ezzel a halott anyukátokat bántják, és nincs hozzá joguk, már ha ennyire bunkók, hogy nem tisztelik a holtakat.

Döglött oroszlánba nem rugunk bele, mert ő már nem bánthat.

Halottakat nem bántjuk, ő már nem tudja megvédeni magát, és etikátlan.

2015. jan. 12. 16:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Emiatt már volt pár vita, de akkor maradnak a rejtett utalások, ha más nincs.
2015. jan. 12. 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:
és apukád mit szól ehhez? szerintem neki kellene kiállnia értetek.
2015. jan. 12. 16:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Egy alkoholista,távol tőlünk.
2015. jan. 12. 16:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Elöször is közlitek a rokonokkal, hogy köszönitek a segítö szándékukat, de mindannyian felnöttek vagytok, és elboldogultok magatok is.

Ha megsértödnek, akkor az az ö bajuk.

Ezután meg egyszerüen ne foglalkozzatok velük, illetve ha nagyon eröszakosak (mint pl a "szia Józsi bácsi" témánál) nyugodtan szóljatok vissza, hogy egyszer is elég mondani valamit, nem vagytok süketek.

2015. jan. 12. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nem mindig az az ok, hogy azt gondolják, hogy ti neveletlenek vagytok. Néhány embernek igen érdekes felfogása van a világról. Nekem is van ilyen rokonom, nem gondolja azt, hogy neveletlen vagyok, igazából legtöbbször csak segíteni akar, csak azt olyan otromba módon teszi, hogy az már sértő, pl. a bevásárlós sztori nálunk is szinte egy az egyben lement, pedig csak segíteni akart, de mindig csak abban, amit ő jónak lát. Ha nekem kéne segítség, akkor nem segítene, meg nem is neki fogok szólni. A "józsi bácsi" esetében is, azért akadt fenn a szitun, mert szerinte úgy kellene csinálni. Nem gondolkodik közben, csak valami rossz érzése van, ha valami nem úgy történik ahogy ő elképzelte. Igazából rohadtul nehéz az ilyen embereket elviselni. A legjobb tényleg, ha a következőnél keményen megmondod neki, hogy felnőttek vagytok, nem óvodások, ne szóljanak bele az életvezetési dolgaitokba.
2015. jan. 12. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:

"Az apai ági rokonainknak mindig is az volt a véleményük,hogy anyukánk nem nevelt meg minket, és ha velük voltunk mindig próbáltak nevelgetni,szigorúak voltak velünk, kevés dolgot engedtek meg és 8-10 éves korunk ellenére is elvárták,hogy vendégként mosogassunk és takarítsunk (náluk) "

Annak az apádnak a rokonai, aki egy alkoholista és szarik a gyerekeire. Hát nézzenek már magukba, hogy milyen család, milyen embert neveltek apátokból, milyen módszer náluk a hagyomány. Komolyan engem felbäsznának ezt meg is mondanám, hogy pont ők okoskodnak, akiknek a családjából egy olyan ember került ki?

2015. jan. 13. 16:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Én megmondanám nekik, hogy nagykorúa vagyunk ne szóljanak bele, nem az ő életük.

Isten mentsen az ilyen családtól.

2015. febr. 2. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!