Mit csinájak? Apám nem enged vissza!
Figyelt kérdés
15 év után ugy nézki hogy szétmegyünk ferjemmel. Haza akarok cuccolni apámhoz, három kiskorú gyermekemmel. De ő nem akarja, hogy mennyünk. Tény hogy a gyerekeim elevenek de melyik gyerek nem? Fejemhez vágta hogy anno oda vissza jártam, kihasználtam. Testvéremék segítik ők meg tuti tömik a fejét. Most az a priblémájuk hogy tavaly 300 ezret kellett fizetni a bankba, hogy ne vigye a bank. Én akkor és most is mondtam hogy nem tudok beleadni mert nincs. Férjemé a ház ahol lakunk még és sanszos hogy nem mrgy el2018. júl. 27. 16:35
21/41 A kérdező kommentje:
A rezsibe adnék! A törlesztöbe nem tudok adni.
2018. júl. 27. 18:37
22/41 anonim válasza:
Te oda cuccolsz ahova akarsz, a gyerekek meg maradnak az apjukkal. Apád meg haszonélvező, ha nem akar beengedni, a küszöböt sem lépheted át.
Ilyen az amikor visszanyal a fagyi.
23/41 anonim válasza:
Meg tudom érteni. Valahogy én sem díjaznám, ha négy ember be akarna költözni az otthonomba. Akik közül három kiskorú "eleven" gyerek.
24/41 anonim válasza:
Tehát a törlesztőbe nem akarsz bele fizetni, de szerinted jogod van ott lakni. Hát nem így van. Sőt, ha nem fizeted a részleteket, a többi örökös tulajdonjoga nőni fog, a tiéd pedig csökken majd
25/41 anonim válasza:
"15 év után ugy nézki hogy szétmegyünk ferjemmel."
Akkor most elváltok vagy nem váltok el? Remélem nem az fog kiderülni, hogy csak összevesztetek valamin...
Miért olyan sürgős a költözés, ha rendesen fizetni sem tudod? Kicsit sokat vársz apukádtól, hogy idős korára 0-24-ben ott rohangáljon körülötte a három eleven (neveletlen) gyereked, plusz nem is lenne fizetve a négyőtök része rendesen. Tény, hogy apa és nagyapa, de van egy határ. Dolgozol valamit? Mennyi az a pénz, amiből nem tudsz beleadni?
26/41 A kérdező kommentje:
Megcsalt, többszöris. Anyaságin vagyok. Menni akarok mert már bánt fizikailag és lelkileg is. Ő nem megy mert az anyja neki ajándékozta a házat elmenni perszze nem fog.
2018. júl. 27. 20:34
27/41 anonim válasza:
Persze hogy nem megy a sajátjából. Senki sem menne.
28/41 anonim válasza:
Nem tudsz mit csinalni azon kívül, hogy más lehetőséget(albérlet) keresel. Sz*r ügy, de ez van.
29/41 anonim válasza:
A legkisebb gyereked is már 4 éves, óvodás korú, el kell menni dolgozni. A GYET azoknak az embereknek a luxusa, akik anyagilag stabilak és jól élnek. Értem a te helyzetedet is, bántalmazó kapcsolatban nem szabad benne maradni, de előbb keress munkát, aztán költözz. Egyedülálló háromgyerekes anyaként jó eséllyel pályázol önkoris lakásra is, be kell adni az igénylést. Azt nyilván nem várhatod el apádtól sem, hogy egy nyúlfarknyi gyetre és családi pótlékra odaköltöztetsz három gyereket és tarthat el titeket is, mert az az összeg éhen halni elég. Keress munkát, hazaviheted jóformán a bruttó fizetésed, mert az adókedvezmény okán szinte az egész megmarad, ha nem is tudod az összeset érvényesíteni,erre jön a családi pótlék és a gyerektartás. Ez utóbbit a válás beadásával együtt sürgősen intézd és kérj addig is ideiglenes gyermekelhelyezést,amíg lezajlik a per. Nem lesz fáklyásmenet, de gondolom nem terveztél továbbra is otthon csücsülni, a gyerekek napközben suliba/óvodában lesznek szeptembertől újra, sürgősen munkát kell keresni. Bizonyára attól tart, ha odaengeds, haláláig veled élhet, amit érthető, ha nem akar, nem mennél te onnan sehova sem, nem lenne ösztönző erő sem, hogy talpra állj és te sem segítettél neki a bajban. Akkor is anyagi okokra hivatkozva utasítottad el. Fel nem foghatom pucér fenékre, kizárólag apuka keresetére és házába mi a lótúrónak kell 3 gyereket szülni, de ez eső után köpönyeg. Ha még törlesztenek és kis híján vitte a házat a bank, akkor ő sem él hajj de fényesen, aggódik a saját megélhetéséért is. Mert biztos úgyis az lenne, hogy elfogy a guba, aztán először a kaját eszitek ki a hűtőből előle és a rezsije is megnő extrém módon tőletek, amit vagy fizetnél, vagy nem. Persze, a családján segít az ember, de ha te felelőtlenül bevállaltál 3 gyereket, azt nem neki kell helyrehoznia helyetted, pláne, hogy te sem segítetted, így ha rajtad múlt volna a ház, amibe most annyira költözni akarsz, már a banké lenne, akkor sem lenne hova menned. Megoldották nélküled, tégy te is így. A törvény is az ő oldalán ál, haszonélvezőként jogában áll akár ajtót sem nyitnia neked.
30/41 anonim válasza:
Már a legkisebb gyerkőc is ovis. Itt tényleg nincs más választás, el kell menni dolgozni. A pici délelőtt is mehet oviba, a két nagyobb pedig maradhat otthon egyedül ha elég életképesek (én is sokszor voltam egyedül itthon ennyi idősen, szóval nem csak úgy mondom), vagy annyit próbálnék megbeszélni a nagypapával, hogy sulikezdésig hétköznap ha nem is nála vannak a gyerekek addig ameddig te dolgozol, de egyszer-egyszer nézzen rájuk (már ha nem laktok messze egymástól). De szerintem egy 8 és egy 10 éves gyerek elboldogul otthon pár órán keresztül, főleg hogy gondolom nem kelnek olyan korán. Szendvicset csak tudnak csinálni maguknak, nézhetnek filmet vagy kimehetnek az udvarra focizni, kutyát sétáltatni ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!