Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nagyon szemét leszek ha...

Nagyon szemét leszek ha vissza lemondatom az ebédet? Nem így volt megbeszélve.

Figyelt kérdés

A nagymamám 25.-ére meghívott minket ebédre (párom, kislányunk, én) ez kb 2 hete volt.

A párom is tudott róla. Ennek függvényében beszéltül meg,hogy az ő családját du 3-4 fele hívjuk meg és akkor nem főzünk csak süti, pogácsa, valamilyen vendégváró falatokkal készülünk.

Tegnap meg mondja, hogy akkor jönnek anyuék 25-én ebédre. Kicsit összekaptunk ezen, mert hogy ő nem emlékezett erre.

Most megvan sértődve, hogy így milyen kellemetlen lesz neki lemondani. Utálok vele összekapni, de ezt most ő szúrta el.

2015. dec. 19. 11:59
 1/5 acelsziv ***** válasza:
100%
Tartsátok magatokat a tervhez és ő hozza helyre amit elszúrt
2015. dec. 19. 12:16
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Mivel megbeszéltétek először, hogy a nagymamánál lesz az ebéd, délután nálatok a többi, csak a férjed elfelejtette, így mondja le a férjed.

Bár mondjuk nyilván nálunk egyik sem jelentene gondot, mert mindkettőnk családja olyan, hogy én is mondhattam volna, azért írom múlt időben, mert sajnos már nincsenek nagyszülők, de mondhattam volna a mamának, hogy bocs, de a párom benézte, és közben leszervezte a szüleivel az ebédet, úgyhogy mondjuk akkor nagymama, várunk téged is szeretettel hozzánk ebédre, vagy simán mondhatnám a párom szüleinek, hogy a kedves fiuk elfelejtette, hogy a nagymamához már hivatalosak vagyunk, úgyhogy jöjjenek délután, vagy másnap ebédre.

2015. dec. 19. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamának jó eséllyel ez a Karácsony fénypontja, hogy mentek hozzájuk 25-én ebédelni. Izgatottan készül, süt, főz, stb. Idős emberek kevésbé rugalmasak - ha ezt lemondjátok, biztosan nagyon rosszul fog esni neki.

Ezen kívül, mivel párod felejtette el, szerintem az Ő dolga helyrehozni a hibát.

Az valóban lehet még egy opció, hogy nagymamát is meghívni, de az nem ugyanaz. Nagymama a karácsonyi ebéd készítésével még ha nem is tudatosan, de tudat alatt érzi, hogy szükség van rá, ha lemondjátok, ez is gond lehet (hogy feleslegesnek érzi magát).

persze ez csak az én meglátásom - nem ismerem a nagymamát :-)

2015. dec. 19. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Tessék szépen elmenni a nagymamához. Biztos nagyon készül, ne hozzatok magatokra szégyent.
2015. dec. 20. 13:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet csak én vagyok túlérzékeny, de én ebből mást szűrnék le, nevezetesen, hogy anyuci megint fontosabb volt. Nem kell mindent első blikkre elhinni, hogy "elfelejtette". Én tuti nagyon megharagudnék. De talán a Te párod a kivétel, aki nem kényelmességből, hanem csak úgy elfelejtette. Engem egy ilyen apró csepp a sok mellett tuti hosszútávon a szakítás felé hajtana.De ez én vagyok, az én párommal.

Igen, oldja meg ő. Tanulja meg, hogy Ti is értek ugyanannyit, mint ő meg az ő családja.

2015. dec. 20. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!