Sógornőm átesett a ló túloldalára. Mit mondjak neki, hogy ne bántsam meg, de azért felnyissam a szemét?
Régebben 1-2 barátnőim gyerekeinek születésnapjára varrtam plüssöket. Maradt itthon anyagom még 1 plüssre, tesóm rábeszélt, hogy varrjak a menyasszonyának egy plüsst, biztosan örülne neki. Mondom rendben, megvan hozzá minden anyagom, ő meg imádja a HK-t, miért ne.
A plüss elkészült, odaadtam neki, repkedett a boldogságtól.
Rá pár hétre jött tesóm, hogy a párja barátnői milyen irigyek, és nem csinálnék e nekik is plüsst.
Gondoltam ha kifizetik az anyagárat, megcsinálom. Sógornőm persze ingyen gondolta, én viszont nem szeretnék egy vadidegennek ingyen plüssöket osztogatni.
Eddig 8 "megrendelésem" van, mindegyik szülinapra vagy névnapra kéne, de van ahol ikrek vannak és oda 2 kellene, persze egyforma.
Nem akarok lehúzni senkit, de ha az anyagárat sem fizetik ki, mit várnak tőlem?!
Nézd, nem megbántás az, ha egy önző, önmagától erősen elszállt embert a helyére teszel. Ha ő ezen megsértődik, akkor az az ő baja, majd megbékül.
Te kedves akartál lenni, ezért varrtál neki ajándékba egy plüsst. Oké. Vadidegennek pedig pénzért csinálod, ha csinálod, mert nem vagy sem jó balek, sem irgalmas nővér. Másrészt a sógornőd ne ossza már be a te életedet azzal, hogy ő "beszervez" másokat neked, te pedig nyeld le a békát.
Én kötök, mert ez a legkedvesebb hobbim. A férjemnek ingyen, közeli rokonoknak ajándékba, távolinak ingyen, de a fonalat ő veszi, másnak pedig fonal plusz munkadíj.
Miért készítenéd el ingyen idegeneknek?
Ráadásul ajándékba szeretnék? Hát akkor fizessenek érte.
Nem csak az anyagárat kérném el, hanem munkadíjat is, gondolom azért neked sincs korlátlan szabadidőd.
Ez egyébként nem bántás, nyugodtan mondd neki, hogy te ezt neki ajándékba készítetted, de nem fogsz akkor minden barátnőjének készíteni ilyet. Ha fizetnek és te ráérsz, akkor készíthetsz. De senki sem várhatja el tőled, hogy ingyen csináld.
Nem is normális az, akiben ilyen egyáltalán felmerül.
Igen Kello Kitty.
Köszönöm a linket, eszmecsere erejéig felveszem a kapcsolatot a kérdés feltevőjével, rajtam kívül szerintem elég sokan varrtak már HK-t. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!