Mit mondjak az unokatesómnak, hogy ne bántsam meg, de felnyissam a szemét?
Másodunokatesómmal majdnem egyidősek vagyunk. Testalkatilag nem hasonlítunk. Ő nagyon duci. 2-3 naponta jön hozzánk, mindig sír, panaszkodik hogy problémája van a súlyával, sose lesz így rendes kapcsolata, sátor méretű ruhákat vesz magának stb.
Ennek ellenére lusta mozogni, nem figyel oda az étkezésére, szerintem unalmában is eszik.
Mondtam neki, járjunk el együtt kirándulni, kísérjen el kutyás túrákra. Jajj hát ő azt nem bírná, meg amúgy is uncsi a természetben sétálni.
Tanácsot, segítséget nem fogad el. Viszont idegesít, hogy csesztet,irigy rám. Pedig ő is lehetne csinosabb. Kislány koromban én is duci voltam. Sőt, kb 5 évvel ezelőttig volt rajtam súlyfelesleg.
Egyik reggel úgy keltem fel, hogy nekem kutya kell, mozogni fogok vele, oda fogok figyelni a testemre, az étkezésre mert nem vagyok boldog a bőrömben.
Szépen mondta neki a család, hogy hagyjon fel a zabálással. Semmi változás.
Persze tudja, hogy én min mentem keresztül.
Ajánlottam neki olyan módszereket amivel ingyen lefogyhat.
Nekem nincs pénzem edzőterembe menni vele, csak azért hogy max 1 hét után úgyis feladja.
A kuzinod lustaságát megértem, én is az vagyok, de én észbekaptam, hogy időben-e, azt csak remélni tudom. 26 éves vagyok 93 kiló, most már "csak" 91. És 150 centi! :( Ezt még soha sehol nem írtam le, csak hogy érezd a traumát. 63 kg voltam, mikor a férjemmel összejöttem, akkor nagyon kövérnek láttam magam, pedig visszanézve a képeket + 30 kilóval, bombázó voltam. Sajnos beteg lettem (PCO), bár ez most derült ki, de a kajálásom is besegített. Eljöttem a suliból, nem mozogtam, irodában ülök, + imádok enni, + a betegség, meg is lett az eredménye. Most ott tartok, hogy undorodom a testemtől, és amiért nem figyeltem magamra, valószínűleg emiatt nőgyógyászati gondom is lett, nagy ritkán tudunk csak együtt lenni a férjemmel. És csak remélni tudom, hogy lehet babám.
Most ott tartok, hogy hetente kétszer járok edzésre, illetve még csak most kezdtem el, most megyek 5. alkalommal, és alig várom, hogy mehessek, mert jobban érzem magam tőle. Remélem fog használni. A végső csapás egyébként az volt, mikor a villamoson beszólt valaki, hogy mi van dagadék? :( Majdnem síró görcsöt kaptam! :(
A férjem így is imád, de nálam telt be a pohár, az egészségem a tét. A mozgás mellett reggel 1 szendvicset eszek teljes kiörlésű rozskenyérből, ebédre nagyon kevés főtt kaja, a többi étkezés gyümölcs, zöldség, kevesebb zsíros étel, olaj nélkül, kevesebb cukor. 2 hét alatt másfél kg és nem halok bele. Ezt ő is megpróbálhatná.
Ha a kuzinod így akar élni, undorodva magától, akkor ne szólj neki. De ha gondolod, az én válaszomat is mutasd meg neki nyugodtan. Vagy mondd neki, hogy ha azt mondja, hogy ő nem bírja, hogy igen, látom, hogy fulladsz a hájtól. Durva, de lehet, hogy ez így hatásos lenne. Nálam is csak ez vált be sajnos :(
Tudom, most sokan le fognak hurrogni, de gondoltam leírom.
A m.unokatesóm is szeret enni. Bocs, zabálni.
Egyszer náluk töltöttük a hétvégét a párommal. (Szüleivel él együtt) Reggel 6 után felkelt, elment kocsival a boltba, ami egyébként gyalog 5 perc. Vett reggelit az egész családnak, ami azt jelenti, hogy kb 20 zsemlével állított haza és rengeteg felvágottal. Megcsinált magának 4 zsemléból szendvicset, és megette. Elkezdett előkészülni az ebédhez. 9-10 körül ismét megéhezett, megint megevett 4 zsemlét plusz egy tábla csokoládét. Ebéd 13 órakor volt, kétszer annyi ételt evett, mint a párom. CSak ámultunk, hogy fér bele ennyi étel. Délután elmentünk 3an cukrászdába, több mint 3000 ft-t hagytunk ott, mi a párommal 2-2 krémest ettünk (ami kb 1000 ft volt). A többit a m.unokatesóm ette.
Este elmentünk moziba, a legnagyobb adag popcorn, kóla stb. Mozi után ő még megáll a mekinél, és egy hatalmas papírszatyorral jött ki.
És ez csak egy nap. Ha nem látom a saját szememmel el sem hiszem. Értem, hogy neki nagyobb a gyomra, több kajára van szüksége... na de ennyit zabálni?!
Nem merem megkérdezni mennyit költ benzinre, mert autó nélkül nem tud élni.
ez rengeteg kaja :O
hát, legközelebb mondd meg neki, hogy
- jaajj olyan kövér vagyok :(
- igen, tényleg az vagy...
- senkinek nem fogok kelleni.... :(((
- szerintem se, mert az igényes nőket szeretik a férfiak
stb... vagy hogy ha nem akar változtatni akkor legyen ilyen élete végéig és siránkozzon...
A leírásod alapján (hogy mennyit eszik egy nap) szerintem az a gond, hogy az érzelmeit, feszültségét evéssel vezeti le. Ha boldog, eszik. Ha izgatott, eszik. Ha szomorú, eszik. Stb stb, és ez egy nagyon ördögi kör, amiből nagyon nehéz kiszabadulni. Egy idő után pont ez a kör okozza az ételfüggőséget, ami egy súlyos pszichológiai betegség. Ha segíteni szeretnél neki, akkor mindig minden nap egy kicsit többet. Pl "Ma teszünk egy kört a ház körül" "holnap 2-t" stb...ha meg éhes, akkor zöldségek, gyümölcsök.
Esetleg konditerem is szóba jöhet, az is megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!