Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban szemét, önző dolog, ha nem akarom felvenni a férjem családi nevét?
EZ KETTÖTÖK ügye, ha a völegényeddek meg tudod beszélni, hogy te meg akarod tartani a neved, akkor MÁSNAK semmi köze hozzá. Ebben az esetben a völegényednek kell a családjával tisztázni, hogy ne akarjanak beleszólni.
Ha ti ketten nem tudtok megegyezni, akkor viszont nincs értelme a házasságnak.
Viszont ennek az elhatározásodnak semmi köze az önzöséghez, ez a te döntésed.
Én is kötőjel párti vagyok, né semmiképp!
Egyébként a párodat kicsit megértem, hogy nem esik neki annyira jól, de ez tényleg a te dolgod, neked kell együtt élned a neveddel, ha nem hangzik jól, hát akkor nem, ennyi.
Hát nem mondanám önző dolognak,sőt szemétnek sem.Egyszerűen a család csak ezt furának tartsa mert nem ez volt annak idején a szokás.Ezt nektek a pároddal kell megbeszélnetek.Ha neki nem fájó ez akkor nem kell ezzel többet foglalkozni.
A családja meg majd elfogadja a helyzetet(vagy nem).
Nekem is tetszik a nevem és apukám miatt is megakartam tartani ezért lettem kötőjeles.Hamar meg is szoktam,pedig elsőre kissé furán hangzott.A férjem neve elég különleges és az enyém sem mindennapi.
Gondolkozz ez ezen a kötőjeles dolgon.Mondogasd magadban és hidd el lehet a végén még meg is tetszik.Én is így jártam!Né én sem akartam semmiképp lenni.Ha nem lett volna kötőjeles lehetőség nem vettem volna fel a nevét én sem.
Nem! A férjtől lenne önző, ha minden áron ragaszkodna a névfelvételhez. És tényleg abszolút felesleges lenne akár több hetet ügy-intézni, emiatt az enyhén szexista (főleg a "né"-vel), archaikus szokásnak való megfeleléséért. Személyes vélemény, de szerintem a házasság alap feltétele az egyenrangúság és az, hogy valamelyik félnek meg kell csinálnia valamit, míg a másiknak nem, ellent mond ennek
17/F
Nem vagy önző, a párod viszont elég ostobán gondolkozik ebben a kérdésben.
A családját már inkább nem is kommentálom, dobnék egy hátast, ha belepofáznának a döntésembe, és meg akarnák szabni, hogyan hívjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!