Nem kapjuk vissza amit kölcsönadunk, meddig mehet ez így?
Arról lenne szó konkrétabban,hogy a férjem szülei állandó jellegel kérnek kölcsön újabban de már nem akarják megadni..régebben is rendszeresen előfordult, de mindig vissza kaptuk...Most úgy érzik ,hogy nem kell vissza
adniuk,mert havonta 2xer vigyáznak a gyerekre ..Nem fenyegeti őket éhenhalás de mindig sírnak, hogy nem marad pénzük nyugdíjjig és adjunk kölcsön..a férjem meg sajnálja őket és ad..most már szóvá tettem neki, hogy ezt a pénzt mikor látjuk újra,mert rengeteg kiadásunk lesz ,jön a második gyerekünk . látom hogy nagyon bántja a dolog de egy kis pityergéssel mindig meghatják... A testvére ugyanilyen volt, minden hónapban 10 ezer ftal meg sok minden egyébbel segítette őket,közben ők mindenféle szükségtelen dologra költötték a pénzt, aztán megunta és már nem ad, azért lettünk mi az áldozatok... Szerintetek mit kéne tennem?ti adtok a szüleiteknek pénzt csak úgy ?
Ha a gyerekre vigyáznak rendszeresen, akkor illene nektek némi "zsebpénzt" vagy ajándékot adni nyugdíjuk ide vagy oda.
Azonban a kölcsönöknek is van határa és a vissza nem adásnak meg pláne.Ez olyan kicsi ujj meg kar esete...ha nem szólnak, hogy most és eddig, akkor mehet a lejmolás...
Esetleg vezessétek rá őket, hogy csak akkor tudtok adni most-mostantól, ha az előző kölcsönt visszaadják.Sajnos jelenleg és jövőben így álltok majd:DDD
Ezzel nem lehet vitázni, ha normálisak persze...
Ezt a gyerekre vigyázós dolgot nagyon szépen lehet honorálni, pl hogy csináltok nekik egy bevásárlást x összeg értékben, miből a gyerekre tudnak főzni, meg esetleg nasit, gyümölcsöt adni neki.
Így értelmes dologra megy el a pénz.
# 6
2 óra csak a vigyázósdi???Én hétvégékre gondoltam:DDD
Ennyiért még pénzt sem fogadnék el bár egy narancslét biztosan, ha sokat kell vezényelni a gyereknek:DDD
Húzd meg a határt, mint írtam és ne érdekeljen a szomszédság véleménye.
Szerintem párod is megérti, de talán eszen oldal eszmecseréjét mutasd meg neki megerősítésül, hogy lássa mi a helyes irány;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!