Csak nekem esik ez rosszul?
Nem, igazad van, másnak is rosszul esne. Nálunk legalábbis a keresztelő fontos alkalom.
Nálunk is volt ilyen. Jóval előre szólunk, ígérkeztek is, hogy jönnek. Azért előtte pár nappal rákérdeztem, és az volt a válasz, elfelejtették, és aznap disznót vágnak.
Minket persze rá nem sokkal hívtak ballagásra, mint kiderült azért, hogy nálunk lehessen aludni. Természetesen nem mentünk el.
Nekem elég lenne, ha a keresztszülők ott lennének. Mivel nagyobb élmény, hogy többen szenvedik végig az értelmetlen procedúrát?
Inkább örülj, hogy van, akinek ugyanolyan fontos a hit, mint neked. Nem kell oda képviselő.
En pl. nem vagyok "savanyucukor", de nem ertem, miert kell mindenkitol elvarni, hogy ilyesmire elmenjen.
Akarmit is mondtok, ez kepmutatas, hisz ezek szerint nem vallasos a csalad, felteszem ti sem jartok vasarnaponkent misere meg gyonni es stb.
Ezek a keresztelok pont arrol szolnak, hogy legyen mire felhajtast csapni, behivni a rokonokat, begyujteni a sok ajandekot meg penzt a gyereknek.
Lehet engem is onzonek meg barminek hivni, de en sem mennek el, mert egyreszt helytelen dolognak tartom a babara eroltetni ezt, masreszt nem jarok templomba es nem vagyok kereszteny, nem akarnam vegig ulni azt a borzalmat.
Nem ertem, miert kell ezt kotelezoen elvarni mindenkitol...
Mellesleg, ha mindig csak ti jarkaltok hozzajuk, akkor lehet, hogy annyira nem kedvelnek titeket. Elhiszem, hogy szeretnetek kozel tartani a csaladot, de lehet jobban jarnatok, ha inkabb baratokkal terveznetek programokat, akik mondjuk kivancsiak is ratok.
Bocs, ha nyers voltam, de kb. mindenki total elfogultan valaszolgat, pedig aztan a masik fel oldalarol lehet egesz mas lenne a sztori... de ugye konnyebb rogton frocsogni meg elitelni a masikat.
Vállalkozók, meg tudom érteni. Sokan azt hiszik, a vállalkozó csak otthon a kanapén fetrengve számolgatja a pénzt, a valóság azért kicsit más, bizony nem egyszer MUSZÁJ gürizni vasárnap is. Ráadásul ha nem megy az üzlet, akkor őket nem csak kirúgják, aztán pár hét alatt találnak másik munkahelyet, hanem tönkremennek. Ez kicsit fontosabb szerintem, mint egy keresztelő.
Plusz eleve nem mindenki megy szívesen templomi ünnepekre, nekem is felfordul tőlük a gyomrom, inkább elkerülöm, ha csak tehetem.
De most mi baja lesz a fiadnak, ha 2-vel kevesebb ember nézi végig a szertartást? Gondolom semmi.
Duzzogj, ha akarsz, de komolyan megéri ilyen csipcsup marhaságokon stresszelni magad?
Te most komolyan azt a példát hozod, hogy bezzeg ha egy közeli rokon meghalna, akkor ott lennének..? WTF?? Te jó ég, ne hasonlítsunk már össze egy keresztelést egy rokonnak a halálával.
Az utóbbi időben nem egy keresztelésen voltam, és nekem is az a véleményem, hogy amúgy bőven elég lenne, ha a keresztszülők ott vannak és jónapot. A kedvencem, mikor a papi beszéd alatt üvölt végig a kisbaba úgy, hogy ki is kell vinni. Ez mire jó most komolyan?
Illetve édesapám is vállalkozó, és tényleg úgy van, ahogy az egyik előzőleg hozzászóló írta. Ő is szinte MINDIG dolgozik vasárnaponta is, a vállalkozás vezetése közel sem úgy működik, mint hogy te bemész 9től 5ig dolgozni.
De ezért ennyire besértődni vicc.
Egyetlenegy keresztelőn voltam. A keresztfiamén!
Úgyhogy én ebből nem csinálnék nagy ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!