Jogosan esik rosszul, hogy a szüleim így reagáltak az eljegyzésemre?
A barátom két hete megkérte a kezem egy utazás során, igent mondtam neki. A héten jöttünk haza, szerdán elmondtuk a szüleimnek is. Akik azonban nem örültek egyáltalán...
Hogy minek sietjük ezt el, nyárra már biztos terhes leszek, tönkreteszem a jövőmet, stb.
Ők is csináltak már olyat, ami nekem nem tetszett (pld. anya mikor 'elfelejtette' apa többedik megcsalását), mégsem rágtam folyton a fülüket, hogy igenis cselekedjenek úgy, ahogy nekem tetszik. És valahol rosszul esik, hogy képtelenek örülni az én boldogságomnak.
Nem tudom hány évesek vagytok, esetleg mennyire támaszkodtok a szüleitekre. Fizetnek e a lakásotok fenntartásába stb.
Ha még nagyban segítségre szorultok, minimális szinten érthető a kritika, bár az eljegyzést nem feltétlenül kell azonnal követnie az esküvőnek, lehet vele várni is.
Más esetben teljesen jogosan esik rosszul, te választod meg a párod, illetve hogy ki mellett akarsz boldog lenni. Nem a szüleid.
Én 22 éves vagyok, a vőlegényem 34.
A lakásomat a nagyszüleimtől kaptam, azt fizették a szüleim, amíg ott laktam (közös költség, rezsi). De az már augusztus óta ki van adva, akkor költöztünk össze.
Vagyis az ingyen kapott lakásodat sem bírod önállóan fenntartani, és hozzámész egy 14 évvel idősebb fickóhoz, aki 9 hónapja eltart.
Nos, ez a te dolgod, a szüleid párkapcsolata meg az övék. Mindenesetre gondoskodj magadnak valami végzettségről, amivel - ha netán úgy alakul - önállóan is megélsz, és gyereket is tudsz nevelni belőle.
Mióta vagytok együtt?
Dolgozol vagy még tanulsz?
Gyermekvállalást említettétek az eljegyzés során?
Hogy tudtam volna egyetemistaként, munka nélkül fenntartani a lakást?
Jövőre diplomázok, nehéz szakon, tehát a szorgalmi időszakom sem a lábam lógatásával telik.
Esélyem sem volt az egyetem, és a gyakornoki állásom mellett olyan munkahelyet találni, ahol annyit kerestem volna, hogy eltartsam magam.
Nyáron lesz a 2. évfordulónk.
A baba még nincs tervben, én először szeretném letenni majd a szakvizsgát, meg a párom sem vágyik még gyerekre. Majd 4-5 év múlva esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!