Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Extrém túlsúlyos és sértődős...

Extrém túlsúlyos és sértődős családtagot hogyan kezelitek?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokat kérek, ha lehet. Kívülről könnyű rávágni, hogy mi helyes, de a szituációban benne már nem úgy működik... és nem kajatippek, hanem a viselkedés kezelése kellene, de az nagyon.

Szóval adott a családtag, akinek sürgősen fogynia kellene, mert majdnem ugyanannyi kiló, mint ahány centi (nem, nem írtam el). És belátja ő is, hogy tennie kell valamit, hurrá. De időről-időre elborul az agya, édességet és/vagy gyorskaját követel, mi úgy vagyunk vele, hogy jó, minimális mennyiség mindig van itthon, hogy ne legyen az, hogy mindent megvonunk tőle. Csakhogy időként kifakad, hogy hol marad az ő méltósága, meg mindenért könyörögnie kell, és akkor megsértődik... és olyan nehéz nem csokival dobálni őt, hogy nesze akkor, fordulj fel, ha az édesség fontosabb, mint a várható életkorod kitolása. Tényleg nehéz vele ilyenkor. Ki hogy őrzi meg a nyugalmát, és ha sikerül, akkor hogy csitítja le az “elvonási tünetek” miatt vergődő másik felet? Segítsetek...

2018. máj. 25. 11:38
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Hát de mi szeretjük őt. És azt akarjuk, hogy ne szenvedésnek élje meg, vagy az ő megalázásának, ha nem adjuk oda az egészségtelen vackot. De ő egy jó ember, egy kellemes személyiség, nem egy szörny, csak vannak ezek a kirohanásai, amikkel valamit kezdeni kellene, mert még nagyon hosszú ideig diétáznia kell, és hosszútávon nehéz lesz kibírni. Lehet valahogy magamon kellene dolgoznom, hogy ignorálni tudjam és ne vegyem magamra, ha megbántódik ezeken?
2018. máj. 25. 12:21
 12/55 A kérdező kommentje:
Tizes válaszoló, de azzal kezdem, hogy nem vonunk meg mindent, de ha már reggeli után desszertet kér, arra nemet mondunk, mert majd ebéd után is fog kérni, meg ebéd és vacsora között is... és be kell tartania egy kakóriakeretet, mert konkrétan az életét veszélyezteti már, ha nem ad le valamennyit. Közel van a 200 kilóhoz, fogalmad sincs róla, mennyire veszélyes az. Butaságokat beszélsz, már ne is haragudj. Épp elég nekem, hogy az ő céltáblája vagyok, amikor nem tömöm őt kedve szerint, tőled nem fogadom el.
2018. máj. 25. 12:26
 13/55 anonim ***** válasza:
67%
férjed? feleséged? gyereked???
2018. máj. 25. 12:27
 14/55 anonim ***** válasza:
26%

Fizessétek be gyomorgyűrű műtétre.

Sokkal könnyebb lenne.

2018. máj. 25. 12:27
 15/55 anonim ***** válasza:
76%
Ez egy betegség. Obezitológus szakorvoshoz ÉS egyben pszichológushoz kell mennie.
2018. máj. 25. 12:30
 16/55 A kérdező kommentje:
Kései Sirató: lecseréltem már mindent mindenre, meg sütöm csodalisztből és csodaédesítőből a dolgokat, meg a tojás-banán “palacsinta” meg a többi, ez a része rendben van. De időnként akar “igazi” dolgokat. Ilyenkor adok neki egyet, hogy ne törjön rá falásroham, vagy ilyesmi. Na, ilyenkor dühös, mert úgy érzi, hogy gyerekként van kezelve, vagy nem tisztelem a méltóságát, vagy valami ilyesmi. Mentségére később lehiggad, és belátja, hogy az ő érdeke ez. Hát nekem is egyszerűbb volna odavágni, hogy csináljon amit akar, és akkor nem rám lenne dühös.
2018. máj. 25. 12:30
 17/55 anonim ***** válasza:
91%

Felnőtt emberről miért kell így beszélni, mint egy gyerekről??? És miért kell így kiszolgálni???

Talán ez is a gond. Az étkezési zavarok szinte mindig lelki eredetűek. Fejben kéne rendbe tenni. Első lépés: nem gyerekként kezelni.

2018. máj. 25. 12:32
 18/55 anonim ***** válasza:
60%
nem kell vele élni, zabálja magát halálra
2018. máj. 25. 12:33
 19/55 anonim ***** válasza:
47%

na, a tojás-banán palacsintáig még el is hittem.

HA annyira figyelnétek rá, tudnád, hogy banánt fogyókúrában nem adunk.

2018. máj. 25. 12:36
 20/55 anonim ***** válasza:
90%

Az írásból úgy jön le, hogy esetleg az anyukája lehetsz.

Akkor most el kell képzelnünk egy húszas, harmincas éveiben élvő férfit (gondolom), aki reggelire megkapja anyukától a rozskenyeret retekkel, és aztán hisztizik, hogy kér csokit? "Nem Janika, nem kaphatsz most, már tegnap is azt vacsoráztál". Ez most komoly?

Egyetértek az előttem szólóval, elég abszurd a helyzet. Képtelen vagyok elképzelni egy felnőttet, aki az anyukájának hisztizik, hogy édességet kér.

2018. máj. 25. 12:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!