Van a rokonságotokban szélsőségesen narcisztikus személyiség? Ha igen, hogyan kezelitek?
Többféleképpen kezelheted:
A) ráhagyod
B) elkerülöd
C) kiosztod
Én úgy gondolom hogy nárciztikusan csak akkor tud viselkedni valaki, ha ezt környezete eltűri (jóindulatból /szegény hülyét ne bántsuk meg/ vagy kényszerből /sajnos ő a főnök), egyéb esetben kipofozzák belőle.
Nekem a testvérem ilyen. Ez a típus annyira buta, hogy fel sem fogja, hogy másokat mennyire megbánt.
Az én tesómtól először e barátai távolodtak el, aztán a távolabbi család, aztán már én is és a szüleink is.
A legszebb, hogy ő ezt észre sem veszi. Anyukám pl. imádja a tesóm gyerekeit, de már inkább az unokákra sem megy vigyázni, mert állandóan odaszól neki valamit, ami tök indokolatlan.
Erre az egyetlen megoldás a távolodás,ugyanis a tesómnak pl. hiába mondtam el százszor, hogy egy nagyképű, beképzelt idióta, ő szerinte én vagyok a hülye, mert nem bírom a kritikát. 10 évig szívta a közeli család vérét, a végtelenségig kihasznált mindenkit, mindenki segítette, mert szeretjük a gyerekeket. Viszont 10 év alatt a barátok, a család, mindenki eltávolodott tőle. Nem is tudom, hogy a sógorom hogy bírja ki.
Szóval, távolság. Nálunk ez volt a gyógyír. Havonta kb. egyszer ülünk össze, az is bőven sok, az egész családot kikészíti fél óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!