Hogyan szeressek valakit, akinek irritál a személyisége?
Az a legnagyobb baj, hogy a vőlegényem gyerekéről van szó. Még kicsi, szeptemberben megy majd iskolába. De már most olyan a jelleme, amilyen embereket világéletemben nagy ívben elkerültem.
Önző, akaratos, makacs, mindig ő akar a középpontban lenni, tiszteletlen, dacos, nem fogad el más véleményt, csak ami egyezik az övével, agresszív a nála kisebbekkel, stb, stb, stb.
És ezek miatt a dolgok miatt nem tudom szeretni őt. Elfogadom hogy a párom gyereke, hogy az élete része, de igyekszem a lehető legkevesebb időt vele tölteni, mert egyszerűen olyan jellem, akivel nem szívesen vagyok együtt.
Alakítani rajta esélyem sincs, mert az anyja nem tűri, hogy rászóljak vagy akár csak tanítsak neki valamit.
Van rá esély, hogy idővel kinövi ezeket a dolgokat, hogy az alaptermészete pozitív irányba változik majd?
És addig is mit tehetek azért, hogy ne csak "elviseljem", hanem szeretni is tudjam őt?
Ne haragudj már, de te felnőtt vagy?
Ő még csak egy gyerek! Lehet akármilyen elkényeztetett kis takony, te vagy a felnőtt, és ha te ott vagy, akkor igenis rá kell szólni, ha rosszul viselkedik. Állj a taladra, követelj tőle, érezze, hogy te vagy a felnőtt, nem irányíthat, te szabjad a szabályokat, az apjával egyetértésben..Neveld.Inkább az anyjával konfrontálódj, mint hogy gyűljön benned az utálat, mert előbb-utóbb ez a párkacsolatodra is ki fog hatni, főleg, ha a vőlegényed elnézi a gyerek neveletlenségét.
Hm, az első mindent elmondott igazából helyettem.
Hogy, hogy szeresd még is? Így, hogy ne a tulajdonságait nézd, hanem azt, hogy gyerek. Ha később ilyen maradna és felnőtté lesz, akkor meg azt, hogy a szerelmed gyermeke. És ne ítélkezz, amíg ítélkezel, addig az ítélkezés kiöli a szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!