Hogyan mondjunk nemet a férjem családjának? Továbbiak
lent.
Figyelt kérdés
Férjem családja (após-anyós-sógornő) nem tudja elfogadni, hogy mi már egy külön család vagyunk, párommal már évek óta próbáljuk élni a saját életünket, de ők ettől megijedtek, hogy szétesik a család. Alapvetően mi otthonülősek vagyunk, ők meg jönnek-mennek állandóan és minket is be akarnak vonni az ő programjaikba, hogy "együtt legyen a család". Ezt úgy kell elképzelni, hogy megszervezik a programot és utána szólnak nekünk, hogy ekkor meg ekkor ez lesz. Sosem kérdeznek meg előtte minket, hogy van-e kedvünk hozzá. Ha nemet mondunk, megsértődnek. Ők úgy gondolják, hogy bármikor kérdés nélkül beállíthatnak hozzánk. Múltkor este 10-kor jelentették be, hogy másnap átjönnek. Mi mondtuk, hogy programunk lesz, erre is sértődés volt, hogy nem halasztjuk el a programunkat (ami már hónapok óta le volt szervezve) miattuk. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Hogyan tudassuk velük, hogy hagyjanak minket élni? Az ilyen kényszerített családi programoktól nem lesz erősebb a családi kötelék, sőt....
Szó mi szó, ritka töketlen férjed van. Az ilyen milyen apa-kép lesz majd egy fiúgyereknek? Jesszus!
2018. máj. 22. 13:25
12/22 anonim válasza:
Szívfájdalom nélkül nemet mondtok és úgy is megbékélnek. Jobb lett volna már az elején ezt csinálni akkor nem fajul el. És ha neked programod van akkor programod van. Ennyi. Ha ezen valaki megsértődik az így járt. Amihez nincs kedved az nem.
2018. máj. 22. 13:41
13/22 anonim válasza:
És ha nemet mond, akkor mi lesz? Sarokba állítják és nem nézheti meg az estimesét?
2018. máj. 22. 15:18
14/22 anonim válasza:
:rzelmi zsarolás is megy? Nos, örülhetnének, ha karácsonykor látnának, azt nagyon utálom.
Egyszerűen kell nemet mondani. Nem és kész. Gondolom, már megpróbáltad elmagyarázni nekik, hogy nektek más az életetek s nem pont velük akartok pont azt csinálni, amit megkérdezés nélkül szerveztek. Ha nem értik, az ne legyen már a ti bajotok :)
2018. máj. 22. 15:46
15/22 anonim válasza:
*Érzelmi
2018. máj. 22. 15:47
16/22 anonim válasza:
Lepontozhattok, de én meg örülnék ha összetartana a csalàd. Az én családom azota esett szet miota anya meghalt. De azelőtt sem voltak közös programok meg ilyenek. A pàrom csalàdja sem az a nagy összetartó, mondjuk ott legalàbb évente az a pàr szülinap nevnap meg van ünnepelve. Én azt mondom nem szabad teljesen elzàrkozni mindentől. Nem mondom hogy minden hétvégét töltsetek velük, de na. Majd ràjön a férjed is ha sikerül teljesen elszakitanod őket hogy mit vesztett. Mert tudod csaladja is csak egy van az embernek. Én mindig ugy voltam vele hogy inkàbb egy csalàdi ebéd, ahova engem is szeretettel vàrnak, minthogy a pàrom a haverjaival sörözzön valahol. De mindenki csinalja ugy ahogy érzi. De anya, apa nem lesz ott mindig.....
2018. máj. 22. 16:00
17/22 anonim válasza:
Ugy làtom sikerült lepontozni :D
2018. máj. 22. 18:22
18/22 anonim válasza:
Egyszerüen, NEM.
Kit érdekel h megsértődnek, de tudod ki jött volna össze egy ilyen anyatejszopo kisgyerekkel.
2018. máj. 23. 07:42
19/22 anonim válasza:
Ez nem családi kötelék ápolás, és nem összetartás, ez tiszteletlenség és bunkóság.
Szervezzenek. Ha ti nem értek rá, akkor közlitek, hogy nem, és ennyi. "Kedvese vagytok, hogy ránk is gondoltatok, de már van programunk. Legközelebb az ilyen dolgok elkerülése miatt kérdezzetek meg minket előre."
És ennyi. Nem megyünk bele vitába, nem tartozunk elszámolással és nem kell magyarázkodni semmi miatt. Megsértődnek? Majd abbahagyják. Közönség nélkül nincs műsor.
Ebben a történetben nem ti vagytok azok, akik sértődésre adnak okot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!