Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell a párom családjának...

Miért kell a párom családjának állandóan eröltetnie az összejöveteleket, ha már más programunk van?

Figyelt kérdés

A páromnak igazi összetartó, nagy családja van, nagyon szeretem is öket, de néha túlzásba esnek. Gyakran terveznek grillezèst, fözèst ès hasonlóy, de mindig az utolsó pillanatban derül ki, mikorra a párommal már más programmot szerveztünk -

na, ezt nem igazán értik meg.

Ha azt nondjuk, hogy dolgunk van, nem szállnak le rólunk, míg nem megyünk. Telefonon, face-n, élöben kérlelnek, hogy menjünk, a párom meg nem akar bunkó lenni. Ami okés, nyilván mi sem halunk bele , ha nèha lemondjuk a programunkat, de nem egy-kèt esetröl beszèlek.

Tavaly èpp a szülinapomon rendeztek bográcsozást, èn meg estére bulit szerveztem a barátaimmal. Úgy volt, hogy a párom velem tölti a napot, de ök rákezdtek, hogy menjünk már (vidèkre), majd este bejövünk busszal. Mikor mondtam, hogy nekem nem jó, mert délután jön hozzám kèt barátom kõszönteni, folytatták, hogy akkor a párom menjen. Annyira mèrges lettem, hogy mondtam a barátomnak, menjen, csak hagyják már abba, meg ne èn legyek a hibás, hogy ö se ment.

Amikor állatkertbe mentünk egy másik városva, akkor us rákezdtek, hogy inkább menjünk bográcsizni, mèg aznap reggel is ezt tolták, úghogy miután dèlután fáradtan hazaértünk, megint el kellett menni vidékre...

Mikor az èvfordulónkat ünnepeltük, a páromèknâl aludtam, vettünk pezsgöt, szépen elterveztük, hogy kettesben töltjük az estèt, erre nem jött vacsira pár rokon? Apósjelölt már akkor râkezdett, hogy minek alarunk felmenni a szobába, ünnepeljünk lent, bontsuk ki ott a pezsgöt... mi felmentünk, de addig kiabáltak fel, hogy ugyan nézzünk már le, míg a fél estèt ott kellett töltenünk.

Mindig ez van... nem tudom, mit tegyünk, mert a pârom nyilvàn. nehezen mond nemet, én meg nem akarok az a személy lenmi a családban, aki "mindent elront"

2013. júl. 20. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elmagyaráztátok már ezt a párod családjának? Hogy szóljanak hamarabb,vagy hogy ne erőltessék annyira,mert kettesben is szeretnétek lenni néha?

Ha nem akarsz vitát,akkor muszáj megbeszélnetek velük. Hátha megértik. Ha nem,akkor passz. :/

Elég nehéz az ilyen dolgokat megbeszélni ha az egyik fél hajthatatlan a beszélgetés során.Utána csak a vita megy. :/

2013. júl. 20. 18:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt eggyel van a baj: hogy a párod "nehezen" mond nemet (azaz egyáltalán nem tud).

Szépen meg kell mondani, hogy NEM, mert más programunk van/nincs kedvünk/nem így terveztük, és kész! Ha megint kérdezik pedig nem válaszolni. Ne legyetek már szerencsétlenek.

2013. júl. 20. 19:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer kell nemet mondani, udvariasan elmagyarázni, hogy más programotok van, utána telefon lenémít, facebookra nem mész fel, ennyi.
2013. júl. 20. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt utálom én is a legjobbat, ezt a szelid erőszakot.

Azért van, hogy az utolsű pilalnatban szólnak, hogy ne legyen választásotok: vagy igen, vagy a sértődés.

Én elmondtam, hogy fehér emberek között nem szokás.

Egy hétre tudom, mit csinálok, legyenek szívesek e szerint....

2013. júl. 21. 06:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is próbálkoznak ezzel,de megmondtam,amiről nem szólnak 1 héttel hamarabb,arról már ne is szóljanak,és amiről időben szóltak,akkor is előfordulhat,hogy már terveztünk valamit,és már nem fogom lemondani,ha romagyerekek potyognak az égből,akkor se.
2013. júl. 22. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!