Hogyan mondjunk nemet a férjem családjának? Továbbiak lent.
Figyelt kérdés
Férjem családja (após-anyós-sógornő) nem tudja elfogadni, hogy mi már egy külön család vagyunk, párommal már évek óta próbáljuk élni a saját életünket, de ők ettől megijedtek, hogy szétesik a család. Alapvetően mi otthonülősek vagyunk, ők meg jönnek-mennek állandóan és minket is be akarnak vonni az ő programjaikba, hogy "együtt legyen a család". Ezt úgy kell elképzelni, hogy megszervezik a programot és utána szólnak nekünk, hogy ekkor meg ekkor ez lesz. Sosem kérdeznek meg előtte minket, hogy van-e kedvünk hozzá. Ha nemet mondunk, megsértődnek. Ők úgy gondolják, hogy bármikor kérdés nélkül beállíthatnak hozzánk. Múltkor este 10-kor jelentették be, hogy másnap átjönnek. Mi mondtuk, hogy programunk lesz, erre is sértődés volt, hogy nem halasztjuk el a programunkat (ami már hónapok óta le volt szervezve) miattuk. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Hogyan tudassuk velük, hogy hagyjanak minket élni? Az ilyen kényszerített családi programoktól nem lesz erősebb a családi kötelék, sőt....2018. máj. 22. 11:18
1/22 anonim válasza:
Bocsi, de Ti nagyon maflák vagytok! Meddig tart azt mondani, hogy "nem, nem megyek el hétvégén veletek ide-oda-amoda!" ? És ha megsértődnek? Majd megnyugszanak... Addig fognak így ráncigatni Titeket, míg nem álltok a sarkatokra...
2/22 anonim válasza:
Nem.
Ennyi. Ha megsértődnek, hát legyen. Ez nem normális.
3/22 anonim válasza:
Ahogy eddig, nemet mondotok és tartjátok magatokat hozzá.
4/22 anonim válasza:
Felesleges ezen ennyit agyalni. Nemet kell mondani és ha megsértődnek akkor megsértődnek. A férjem családja is ilyen volt. Tudták, hogy házfelújítás van nálunk és hívtak a kapuból (!!!!), hogy itt vannak és bejönnének, igyunk meg egy kávét. Én megmondtam nekik egyenesen, hogy menjenek szépen haza, mert vakolás-festés közepén eszembe sincs körülugrálni őket és azt sem szeretem ha feltartanak. Abszolút pofátlanok voltak, semmi privát szférát nem hagytak. Szépen le lettek róla szoktatva, az meg sosem érdekelt, hogy megsértődnek-e vagy sem (a férjemet sem), mert nekünk volt magánéletünk velük ellentétben.
5/22 A kérdező kommentje:
Annyira igazatok van. De páromnak nagyon fontos a családja, csak amit művelnek, már neki is sok. Múltkor azt akarták, hogy a házassági évfordulójukon menjünk el velük közös wellness-hétvégére... Hát másra se vágyunk, tényleg. Állandóan megy az érzelmi zsarolás. Szerintetek, ha megpróbálnánk erről beszélni velük, az hatásos lenne, vagy vérig sértődés?
2018. máj. 22. 11:32
6/22 anonim válasza:
Ha nincs gyerek akkor simán mondjátok azt, hogy bocs de ti szeretitek az összebújos estéket, hétvégi napokat, ezért kellemetlen nektek az, ha valaki hívatlanul beállít, vagy számotokra kevésbé szórakoztató programra akar invitálni. Az összebújás jelentését meg csak megértik...:)
7/22 anonim válasza:
Hallod....én a helyedben olyan magasról tennék rá ahogy illik.
Ki a halált érdekel, hogy megsértődnek vagy nem? De komolyan!!!
El kéne dönteni a párodnak, hogy játssza a szende maflát vagy embert farag magából és éli az életét veled! Én már rég elhajtottam volna őket a rákba, a legelején! Ebben ti is ludasak vagytok, hogy így a nyakatokra másztak, nem szabad ilyen jótétléleknek lenni!!!
37N
8/22 anonim válasza:
Ja, hogy a párodnak még csak most lett sok?
Ezt az elején határozottan rendbe kellett volna tenni.
9/22 anonim válasza:
Ha megsértődnének, és ezt éreztetnék velem, azonnal felemelném a hangom és közölném, hogy én oda megyek, ahova akarok, és ebbe senkinek a beleszólását nem tűröm el.
10/22 anonim válasza:
Én elmagyaráznám nekik ezt, amit te itt most leírtál, hozzátenném, hogy ne sértődjenek meg, nem megbántani akarod őket. Sajnos elég kellemetlen ilyenekről beszélni, néha tényleg örihari lesz belőle, de ha őszintén, normálisan tálalod, el kell fogadniuk. Kicsit talán megsértődhetnek minden igyekezeted ellenére, de legközelebb mondjuk hívjátok meg ti őket valami programra, és tuti kiengesztelődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!