Ki lehet nekem a harmadunokatesóm?
Figyelt kérdés
A válaszokat köszönöm!2018. febr. 9. 11:52
1/9 anonim válasza:
Az a személy, akivel közös ükszüleitek vannak.
4/9 anonim válasza:
A nagymamád unokatestvérének az unokája.
5/9 anonim válasza:
Szerintem az eddigi válaszok mind tévesek. Vegyük sorba:
1), első unokatestvérem az, aki valamelyik szülőm testvérének (tehát nagynénémnek vagy nagybátyámnak) a gyereke,
2). másod unokatestvérem az, aki valamelyik nagyszülőm testvérének az unokája,
3). harmad unokatestvérem az, aki valamelyik dédszülőm testvérének a dédunokája.
6/9 anonim válasza:
Első hozzászóló vagyok. Magyarázd el, kérlek, hogy az enyém miért rossz?
7/9 anonim válasza:
Üzenem a 6-osnak: Olvasd el, kérlek, a válaszomat az 5. alatt. Ott szépen le van vezetve. A Te nézeted azért helytelen, mert valamelyik ükszülő testvérének az ükunokája már negyed unokatestvér. A kérdező pedig harmad unokatestvérről érdeklődött.
8/9 anonim válasza:
Az ükszülő testvérének az ükunokája az valóban negyed unokatestvér, de én nem ezt írtam. Egyébként valóban szépen levezetted.
9/9 anonim válasza:
Ha én AZ ükszülőm leszármazottja vagyok, akkor ükunoka vagyok, vagyis negyed rendbeli. A kérdező harmad rendbeli unokatestvéréről érdeklődött és arra adtam feleletet. Ükunoka létemre és nem kérdezhetem, hogy ki az én 1., 2. 3. -rendű unokatestvérem, mert ők nekem nem unokatestvéreim, csupán vér szerinti rokonaim. Részemről erről tovább nem cserélek véleményt. A családfán az azonos rokoni szintű unokatestvéreknek van megnevezése. Részemről az ügyet lezárom, köszönöm a megértést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!