Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Butasagra keszul az unokam....

Butasagra keszul az unokam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Testverem halala utan en orokoltem az egyik lakasat, melyet ezt követően unokamnak ajandekoztam par evvel ezelott. Most kiderult, hogy elakarja adni a lakast! Azzal indokolja,hogy elhetetlenne valt a belvaros es nyugodtabb környékre akar koltozni, ahol mar szivesen nevelne gyereket. Hogyan gyozzem meg, hogy butasagot csinál? Egy belvarosi lakas arabol ugysem vesz jobb kornyeken lakast es a csaladalapitassal is raer. Miert nem eleg jo neki ott? Minden a kozelben van es fiatal meg, nem kéne, hogy zavarjak ot a zajok.

2017. dec. 10. 16:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
8%
Amivel esetleg megpróbálhatsz rá hatni, az hogy te úgy adtad neki a lakást hogy nem adja el mert a testvéredé volt. És - bár semmi jogod nem lenne hozzá - de mondhatod neki hogyha eladja akkor kéred vissza a vételár felét. Ha rendes az unokád akkor visszaadja.
2017. dec. 10. 16:28
 12/33 anonim ***** válasza:
98%
Én sem vagyok sokkal idősebb az unokádnál, és SEMMI PÉNZÉRT nem költöznék a belvárosba: hihetetlen forgalom, folyamatosan hömpölygő ember és autóáradat, rengeteg turista, szórakozásra váró félrészeg ember, "közösségi programok" sora, ami miatt mindent lezárnak és legálisan rettenetes ricsajt csapnak, ami ellehetetleníti a hétvégi pihenést, kosz, rossz levegő, faltól falig le van minden betonozva, a parkokban olykor kevéssé bizalomkeltő emberek, a boltokban sokszor minden drágább is! Kb. rosszul vagyok, ha pár havonta egyszer be kell mennem! Egy fiatalt még nem visel meg úgy az utazás, én nagyon örültem, amikor a szüleim úgy döntöttek, hogy kiköltözünk az agglomerációba, a család legjobb döntése volt! (Persze, arra azért ügyelni kell, hogy ha szükséges, tömegközlekedéssel, télen is megközelíthető legyen a hely, ahová költözik.) NEM csinál butaságot, csak éli az életét! Nézőpont kérdése, de fontosabb dolgok is vannak az életben annál, mint hogy a bolt milyen messze van:S
2017. dec. 10. 16:30
 13/33 anonim ***** válasza:
97%

Attól hogy még fiatal, zavarhatják őt az ottani zajok.

Nem értem mi a problémád, te oda ajándékoztad neki, így onnantól kezdve közöd semmi, az ő döntése mit csiál, nyilván tudja mit csinál, ha meg rácseszik akkor így járt.

Megértelek teljes mértékben hogy félted attól hogy elszúrja a dolgokat, de felnőtt ember, tudja mit akar.

Én azt mondom mondd el neki a véleményed, mondd el miért gondolod hülyeségnek a dolgot, és ha akarja megfogadja, ha karja nem, aztán utána tőled sírhat.

2017. dec. 10. 16:37
 14/33 anonim ***** válasza:
98%
Mi értelme van annak, hogy mindig másnak adod ki magad? Nincs jobb dolgod mint sajnáltatni magad és ugyanazt a sztorit pár naponta átfogalmazni? Beteges.
2017. dec. 10. 16:41
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

Ez csak kamu lehet, nem lehetsz ennyire begyöpösödött.

Ha mégsem kamu, fogadd el, hogy nem neked kell gondolkodnod az unokád fejével.

2017. dec. 10. 16:54
 16/33 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező nagymama!

Az ajándék visszakövetelhető, ha érdemtelenné válik az ajándékozott. Pereld be az unokádat és döntsön a bíróság.

Ha tied lesz megint a tulajdonjog, remélem, beköltözöl a Belvárosba!

2017. dec. 10. 16:54
 17/33 Unikornispata ***** válasza:
Jól teszi.Franc akarja szagolni a szmogot a belvárosban.Meddig várjon a családalapítással?
2017. dec. 10. 17:23
 18/33 babyboom567 ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Évekig éltem Pesten(meg Budán is),imádtam.

DE sosem nevelnék ott gyereket,főleg a belvárosban.

2017. dec. 10. 17:34
 19/33 anonim ***** válasza:
69%
az első válaszadó belinkelte a kérdést. Ugye te nem a nagymama vagy hanem a leányzó aki korábban azért írt ki kérdést mert mindenki ellenzi, hogy eladja a lakást? Nem unod?
2017. dec. 10. 17:49
 20/33 anonim ***** válasza:
93%

Az egyetlen kompetens személy, aki eldöntheti, hogy az unokád hol éljen, az az

unokád.

Egyébként ha nem szórja el a pénzt, még jól is járhat. Vesz egy olcsóbb házat/lakást, a maradékból pedig valami mást, amit kiadhat. Így megmarad a pénze, amiből még némi jövedelem is származhat, és az sem kizárt, hogy mindkét ingatlan értéke felmegy a későbbiekben. (Feltéve, ha tényleg jó környéken vesz valamiket.)

2017. dec. 10. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!