Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya elkölt egy csomó penzt...

Anya elkölt egy csomó penzt butaságra, a fontos dolgokat pedig nem veszi meg. Miert teszi ezt?

Figyelt kérdés
Fogorvoshoz kéne menjek,de azt mondta nincs rá pénz, én bele törődtem, erre másnap hazajön egy új kabáttal amit akkor vett. (10.000 forintért,és nem azért mert nincs kabátja, második kabát amit most ősszel vett) . Múltkor vett 3 tábla olcsó csokit nekünk ami ehetetlen, abból a pénzből vett volna inkabb egy Milkat ami még finom is lett volna (mind 3 ki lett dobva). Az asztalon van egy nagy adag töltött káposzta amit tegnap csinált, és amivel négy ember jól lakna (nem szeretjük) de ő ma is csinál egy nagy adagot, hiába mondtam hogy a tegnapi is jó még és hogy nem szeretjük. Rendel az Avonbol egy csomó butaságot amire nincs is szükségünk, de ha elfogyott a sampon itthon nem vesz másikat mert drága.Minden olyan dolgot megvesz amit nem kéne, ami meg fontos lenne nem érdekli.Miert csinálja ezt?
2016. nov. 10. 16:19
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
17%

Az pénzért meg dolgozik anyukád? Vagy apád pénzét költi? Vagy támogatásakból(PL:családi pótlék) vásárol hülyeségeket?

Én "anyám" meg "nővérem" is sok pénzt költ hülyeségekre.

2016. nov. 10. 16:28
 2/26 anonim ***** válasza:
87%
Van aki már fiatalon ügyesen be tudja osztani a kevés pénzt is, van aki öregen sem tudja jól beosztani a sokkal többet sem...
2016. nov. 10. 16:33
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy az anyád kényszeres költekező. Nem ártana a hülyeségeivel szembesítenek.
2016. nov. 10. 17:00
 4/26 anonim ***** válasza:
71%

Mert nem tudja beosztani a pénzt.

Mellesleg fogorvoshoz ingyen is lehet menni.

2016. nov. 10. 17:07
 5/26 anonim ***** válasza:
57%

Miért nem kérsz pénzt az apukádtól?

Hány éves vagy?

2016. nov. 10. 17:08
 6/26 anonim ***** válasza:
65%
A fogorvosra kérj pénzt, azt nem jó halogatni, mert nem gyógyul be a luk. Apukától? A csokinál megjegyezhetted volna: anyukám, fogorvosra adj inkább, a csokit majd utána.
2016. nov. 10. 17:08
 7/26 anonim ***** válasza:
19%
Nem hiszem, hogy a te dolgod lenne ekdönteni, hogy anyád hogyan ossza be a saját pénzét. Semmi közöd hozzá, hogy mire költi, főleg, hogy olyan gondjaid vannak, hogy már megint főzött neked kaját, vagy milyen minőségű csokit vett neked. Kicsit visszafoghatnál ebből a stílusból. Fogászhoz lehet menni tb alapon is, nem kell hozzá pénz.
2016. nov. 10. 17:15
 8/26 anonim ***** válasza:
33%
na állj, ha magánfogorvoshoz jár, és az jó, akkor ne mondjatok neki ilyen rossz tanácsot!
2016. nov. 10. 17:18
 9/26 anonim ***** válasza:
29%
Már bocs, de szerintetek tényleg egy tizenéves, kis szaros dolga eldönteni, hogy az anyja mikor és mennyit főz, vagy mennyi sminket vesz? Itt nem arról van szó, hogy nincs otthon kaja náluk, hanem üres nyafogásról. Kedves kérdező, majd ha dolgozol biztos jobban fogod beosztani a pénzedet, de egyenlőre eltartanak, úgyhogy leszel szíves csinálni a dolgodat és megköszönni ha csokit kapsz. Ha én tudok járni tb-s fogászhoz 35 évesen (mellesleg jobb mint a régi magán fogászom) akkor neked is menni fog.
2016. nov. 10. 17:31
 10/26 anonim ***** válasza:
84%

Már bocs, de egy tizenévesnek nem lehet véleménye? (Igen, jó ideje túlléptem ezt a korhatárt, nem a tinik lázadása van.)

Miért jó az, ha a tegnapi érintetlen káposzta mennyiséget megduplázza? Jobb érzés kidobni, holott valami olyat is lehetne készíteni belőle, amit az egész család megeszik?

A szülők nem istenek, nem hibátlanok és nem farok-behúzva kell otthon lakni, merthogy amíg nem dolgozik addig kussoljon. Ja, tudom, költözzön el és álljon saját lábra tiniként...

És igen: amikor az ember gyereket vállal, akkor el kell fogadnia, hogy lehet hogy a későbbiekben ez lemondással jár. Azaz: 3 hónap alatt nem veszünk 2 db 10 ezer forintos kabátot, de nincs sampon, fogászat stb.

Tök jó, hogy vannak normális fogdokik, akik tb-n megcsinálják a fogaidat. De: nem minden kezelés ingyenes így se, ill. nem biztos, hogy a közelükben van egy jó doki, elvégre ki tudja hol laknak? Vagy te szívesen mennél inkább egy olyan helyre, ahol rendszeresen elrontják a legegyszerűbb tömést is?

2016. nov. 10. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!