Anya elkölt egy csomó penzt butaságra, a fontos dolgokat pedig nem veszi meg. Miert teszi ezt?
Talán azért, mert szeret költekezni és azt gondolja, hogy tényleg kellenek neki azok a dolgok.
Fogorvos...lehet, hogy tb alapon fogorvos egy ********, és ezerszer jobb egy magán...
Tudok én mutatni olyan fogorvost, ahova talán jobb, ha nem teszi be az ember a lábát...Neki köszönhetem azt, hogy nem megyek azóta fogorvoshoz...
(suli orvos, akkor nem volt pénz magánra)
Kaja...annál meg olyan kaját kéne csinálni, amit a család nagy része szeret.
Vagy ha mindenki utálja rajta kivűl, akkor amellett mást IS csinálni...
Volt, hogy csináltam levest, amiből első alkalom után csak én ettem. nekem jó volt, azonban a családnak szerintem nem tetszett volna, hogy ha mondjuk csak azt csinálom hétvégére...
16 évesen dolgozhat, de nem mindenhol. :S
nagyon sok felnőtt ember nem tudja beosztani a fizetését. alap dolgokra nem jut, de a felesleges dolgokra meg szórja a pénzt.aztán nem érti hol rontotta el.
tényleg rengeteg ilyen ember van. a gond ott van,hogyha gyerek is van,aki ennek issza meg a levét.
nem sok mindent tehetsz,elég nehéz lenne "átnevelni" anyukádat, mert gondolom mindig is így költekezett. max pénzügyi tanácsokkal foglalkozó könyvekkel tudnád jobb útra téríteni. vagy csak arra kérni,hogy írja fel egy hónapban a kiadásait. abból tisztán látszódna,hogy mennyi felesleges dologra költ a fontosabbak helyett.
de mondom,gyerekként nem sok mindent tehetsz érdemlegesen.
az a fontos inkább,hogyha te felnőtt leszel ne az anyukádát példáját kövesd.
Nem értem az itt válaszolók egy részét.
Miért lenne normális az, amit a kérdező anyja csinál? Miért kell úgy viszonyulni egy tinihez/gyerekhez, hogy "amíg nem dolgozol addig kuss a neved"??
Miért lenne normális, hogy anyuka elkölti a pénzét hülyeségekre, abba meg sz@rik bele, hogy a családnak mire lenne szüksége?
Simán lehetet volna a töltöttkáposzta elkészítésének az árából mást is főzni, amit mindenki megeszik. De nem, csinál olyat az anyuka, amiről tudja, hogy senki sem szereti, és akkor még nem is 1 de 2 hatalmas adagot, ami iszonyat pazarlás, ha ki kell önteni!
Anyád nem tud bánni a pénzzel. Nincs valami normális rokonod (nagymama, nagypapa, keresztanya, stb...) akire tudnátok támaszkodni, és akinek felvázolhatnátok az otthoni helyzetet?
Hú, 68%-os nem csodálom, hogy nem kapsz olyan munkát, amiből teljen magán fogorvosra, ilyen tré szövegértéssel, kész csoda,hogy egyáltalán leérettségiztél.
Először is akinek FONTOSSABB a 2. télikabát és az Avon cucc mint a gyereke egészsége és az alapvető tisztálkodási szerek a családnak az a szememben bukott anya. Senki sem mondta, hogy egy anyának „rabszolgaként” kell robotolnia, hanem, hogy a GYEREKE EGÉSZSÉGE FOONTOSABB mert a szülőnek KÖTELESSÉGE a gyereke egészségéről gondoskodnia az erejéhez mérten a legjobban és ez bizony áldozatokkal jár. Aki ezt nem tudja vállalni annak nem való gyerek.
A tb fogorvossal meg lehet,hogy neked szerencséd volt, de én jól megszívtam.
2 éve voltan tb kezelésen és nem elég, hogy szabadnapot kellet, kivenni (ami bevétel kieséssel jár, akkor 6000 Ft volt, ami egy rendes tömés fele a mostani fogorvosomnál), mert ott ugye nem lehet időpontot foglalni, hanem órákat kell üldögélni, persze hétköznap. Amikor beadta az érzéstelenítőt a fél arcom lebénult és úgy is maradt majdnem egy hétig alig tudtam enni, persze frászban voltam, hogy mi van, mert a fogorvost nem tudtam elérni. Ennek ellenére a kezelés fájt mint állat, úgyhogy valószínűleg rossz helyre adta be az érzéstelenítőt. A legjobb még csak ez után jön, fél évre rá kiesett a tömés, és amikor elmentem magán dokihoz, Ő közölte, hogy nem csak sokkal több ép szövetet fúrt ki mint ami indokolt lett volna, de a tömés alatt levegőbuborék maradt, ami miatt tovább szuvasodott, és teljesen tönkre ment úgyhogy ki kellett húzni (persze pénzért). Mos éppen fogpótlásra gyűjtök mindezt azért, hogy spóroljak 12000 Ft-t. És nem egy embertől hallottam még ennél cifrábbat a tb fogászattal kapcsolatban. Anyukám egyik kollégájának úgy elcseszék a fogkőleszedést, hogy a fogkővel a fogzománc is lejött, ami ugye nem nő vissza.
A töltött káposztáról azt írta a kérdező, hogy nem szeretJÜK többes számban. Tehát nem csak a kérdező hanem a család többi tagja sem, olyan ételt meg tényleg fölösleges főzni amit SENKI sem szeret. Ráadásul a kérdező azt írta: „hiába mondtam, hogy a tegnapi is jó még” tehát a KÉRDEZŐ MEGETTE VOLNA A MARADÉKOT ÉS NEM KÖVETELT AZ ANYJÁN SEMMIT, sőt meg munkát spórolt volna az neki (az a hisztis, ingyenélő büdös kölke ugye), ennek ellenére ’cskazértis’ töltött káposztát főzött.
A csokiról azt Írta, hogy „ABBÓL A PÉNZBŐL INKÁBB EGY Milkát ami még finom is lett volna”
Gyengébbek kedvéért (pl.:68%-os): A kérdező inkább UGYANANNYI pénzét kevesebb, de jobb minőségű (ehető) csokit szeretett volna, ami logikus mert akár hiszed kedves 68%-os, akár nem tényleg van olyan csoki ami szó szerint ehetetlen és szerintem pénzkidobás olyan élvezeti cikkre költeni, amit nem élvezünk.
A ’bezzegén’ kiszólásodról még annyit, hogy a te nagyságos generációd, amikor a „régi szép időkről” papol csak addig jut el,hogy a „borzalmas mai fiatalokat” szidja az persze eszetekbe sem jut, hogy nem csak a fiatalok voltak jobbak de a lehetőségek is. Ma már egy gimnazista hatványozottan nehezebben talál munkát, mint 20 éve, mert a legtöbb munkáltató, akik tanév közben alkalmaznának diákokat azok általában felsőoktatásban tanulókat keresnek és sokszor sajnos őket is jól átrázzák kihasználva a tapasztalatlanságukat. Ráadásul nem tudom,hogy a kérdezőnél hogy van de a mai elvetemült oktatási rendszer miatt az sem ritka, hogy minden nap 7 órája van egy gimisnek és akkor még nem volt tanulás, különóra,edzés stb... . Szerintem egy gyereknek az elsődleges dolga a tanulás legyen mert most alapozza a jövőjét és, nehogy olyan megkeseredett szerencsétlen legyen belőle aki a „nekem is szar volt legyen másnak is szar” elvet követi mint te 68%-os.
*
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, kendező az anyukád nemes egyszerűséggel önző. Saját kényelmét előtérbe helyezi a családja kárára. Nem is biztos, hogy felfogja ezt, szerintem homokba dugja a fejét, mert ugye amit nem látok az a probléma nem is létezik. Egyszerűen éretlen a családanya szerepre, és ez sajnos jó eséllyel így is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!