Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A párom húga terhes, és a...

A párom húga terhes, és a páromat felkérte keresztapának, engem viszont nem, ez nagyon russzul esik nekem. Hogyan kéne kezelnem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul esik. 6 éve együtt vagyunk a párommal és 5 éve együtt is élünk.

Őt felkérték keresztapának, és azóta a húga folyton ajnározza, hogy jajj ilyen jó meg olyan jó keresztapa lesz, és blblablba, mindezt nekem.

Nekem ettől még rosszabbuk esik az egész.

Szerintem Neki eszébe sem jut, hogy ez nekem rosszul eshet egyáltalán.... Ráadásul nem is hivatalos keresztszülő, mert nem keresztelkednek, csak ilyen "rámondott" keresztszülő, tehát mégcsak nem is hivatalos úgymond.

Hogyan kéne kezelnem ezt? Mondjam el neki, hogy ez számomra bántó? Vagy hagyjam annyiban?

Örülnék, ha a párom nem fogadta volna el ezt a titulust hisz nem is szereti a gyerekeket. De ilyet nem kérhetek tőle, ennél fontosabb a családi béke.

De akkor is megbántva érzem magam. Jó a viszonyunk a húgával, napi szinten beszélünk szóval még az sem lehet, hogy haragból vagy ilyesmiből csinálta...

Törődjek bele? Tegyem szóvá? Mit tennétek?

2017. júl. 22. 00:25
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
21%

Csak tiszta erkolcsu a hitet koveto ember alkalmas keresztszulonek.

Ti az egyhaz szerint bunben eltek hazassagon kivul.

A hit es isten orok az o szemeben a hazassag soha nem elavult dolog.

2017. júl. 22. 15:54
 42/48 anonim ***** válasza:
81%
nem olvasom el a kommenteket, de az én keresztszüleim nem voltak házasok, keresztanyám most van a második házasságában. Keresztapám meg jól el van. Ismerek olyan családot, hogy az apának az egyik rokona a lánya keresztanyja, a kislány keresztapja meg az anyjának rokona. Én nem értem, miért kell a tesónak keresztszülőnek lennie mikor ő nagybácsi/nagynéni titulusban van. Ha nekem egyszer gyerekem lesz, a legjobb barátnőmet akarom keresztanyjának, a keresztapa meg a férjem/párom válassza, ha úgy gondolja, vagy lehet két keresztanyja lesz a gyerekemnek és egy keresztapja, úgysem számít manapság már az ilyen... lehet nem is lesz neki
2017. júl. 22. 17:16
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

ja,és de, mellre veszed. Párod nem szereti a gyerekeket? Lehet, hogy Pista bácsi unokáját utálja, de az unokahúgát/öccsét miért ne szeretné? én sem szeretem a gyerekeket mégis imádom a kisebb unokatesóimat. És a sógornőd dönti el meg a párja ki legyen a keresztanya a gyereknek.

42-es voltam

2017. júl. 22. 17:22
 44/48 anonim ***** válasza:
100%

Mivel komolyan veszem a vallásomat, nem igazán tudom átérezni ennek a keresztelő-nélküli nem-is-igazi, csak "rámondott" keresztszülői szerepnek a súlyát. De azért leírom, én mit tennék.

Szerintem alap, hogy a szülők döntik el, kit kérnek fel keresztszülőnek. Lehet, hogy náluk olyan a családi hagyomány, hogy a keresztanyát az apuka kéri föl a saját rokonságából vagy baráti köréből. Akárhogy is, nem kötelesek Neked tetsző módon dönteni, de indokolni sem.

Egyébként - ha jól értem - Szerinted sem bántásból tették, amit tettek, úgyhogy fölösleges lenne megsértődni. Az anyuka viselkedése az "előre ajnározással" tagadhatatlanul nehezen értelmezhető, de nem hiszem, hogy sokat kéne vele foglalkoznod.

Ha rám hallgatsz, akkor mindenféle odamondott cím és felkért rang nélkül is kimutatod, mennyire szereted a gyerkőcöt (megeteted, tisztába teszed, vigyázol rá, elkíséred ide-oda, megvigasztalod, ha bánatos, felhívod a szülinapján és gratulálsz neki stb. stb. stb.). Mire felnő, pontosan tudni fogja (szerencsés esetben szülei is), hogy számíthat Rád, és ez a lényeg.

Ha az anyja egy idő után rájön, hogy jobb ötlet lett volna Téged választani, akkor nyertél. (Még az is lehet, hogy egy későbbi gyereküknél Téged választanak.)

De az is lehet, hogy a párod is beválik keresztapának (első körben megszavazhatnál neki ennyi bizalmat, ha már 6 éve együtt vagytok).

2017. júl. 22. 19:15
 45/48 anonim válasza:
82%
A két idősebb testvéremnek rokonok a keresztszülei, nekem már nem, de ha akarták volna szüleim, csak valami nagyon távoli rokont lehetett volna beszervezni... szerintem ne akadj fel ezen, a többiek is írták, van ilyen.
2017. júl. 22. 22:59
 46/48 anonim ***** válasza:
73%
Össze vagytok házasodva?
2017. júl. 22. 23:46
 47/48 anonim ***** válasza:
46%

1. mint írtad is, ez nem hivatalos, akkor mit pattogsz?!

2. ha hivatalos lenne és nem volt egyházi esküvőtök - már pedig nem volt - , akkor helyetted is szégyenkeznék, hogy átvertétek a papot.

Párokat nem kérünk fel keresztszülőségre, mert az egyház szemében ez bűn. Csak házastársakat vagy külön élő személyeket.

2017. júl. 23. 17:00
 48/48 anonim ***** válasza:

Hú de erkölcsös lett itt hirtelen mindenki. Ezek szerint mindenki törvényes házasságban él, akik itt írogattak, ugye?

Egyrészt ha házas lenne a kérdező, és 10 év múlva elválnának, akkor is ugyanaz lenne, mint ahogy írjátok, hogy most bármikor külön mehetnek.

Másrészt, akkor azért ugye a kérdező jogosan megteheti, hogy nem vásárolgat ajándékokat a gyereknek, a párja járja majd a boltokat, válogasson, jegyezze fel a szülinapot, névnapot. Ha már "olyan jó keresztapa lesz".

2017. nov. 21. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!