A párom húga terhes, és a páromat felkérte keresztapának, engem viszont nem, ez nagyon russzul esik nekem. Hogyan kéne kezelnem a helyzetet?
Nagyon rosszul esik. 6 éve együtt vagyunk a párommal és 5 éve együtt is élünk.
Őt felkérték keresztapának, és azóta a húga folyton ajnározza, hogy jajj ilyen jó meg olyan jó keresztapa lesz, és blblablba, mindezt nekem.
Nekem ettől még rosszabbuk esik az egész.
Szerintem Neki eszébe sem jut, hogy ez nekem rosszul eshet egyáltalán.... Ráadásul nem is hivatalos keresztszülő, mert nem keresztelkednek, csak ilyen "rámondott" keresztszülő, tehát mégcsak nem is hivatalos úgymond.
Hogyan kéne kezelnem ezt? Mondjam el neki, hogy ez számomra bántó? Vagy hagyjam annyiban?
Örülnék, ha a párom nem fogadta volna el ezt a titulust hisz nem is szereti a gyerekeket. De ilyet nem kérhetek tőle, ennél fontosabb a családi béke.
De akkor is megbántva érzem magam. Jó a viszonyunk a húgával, napi szinten beszélünk szóval még az sem lehet, hogy haragból vagy ilyesmiből csinálta...
Törődjek bele? Tegyem szóvá? Mit tennétek?
Nem értem a problémát. A keresztfiamnál fent volt a lehetősége, hogy nem én leszek a keresztanya, hanem a keresztapának a feleség lesz. Aztán inkább úgy döntöttek, hogy családtag legyen, így engem választottak. De egy pillanatig sem sértődtem volna meg, hogy nem enged választanak, mivel ez az ő döntésük, az ő gyerekük. Ha ők úgy látták volna jónak, hogy a keresztapa felesége legyen, akkor ámen. :D
Sok ismerősöm van, akiknél párok lettek a keresztszülők, vagy barátok. Egyik ismerősömnél a keresztszülők Amerikában éltek, kb kétszer ha látta a 20 éve alatt. Nem tartják a kapcsolatot. A páromnak a keresztanyja Európa másik felében él, évi egyszer HA találkoznak. A keresztapjáról fogalma sincs. Másik ismerősömnél a keresztanyu meg az anyuka összevesztek (pedig előtte barárnők voltak), és a kerianyu többet nem dugta oda az orrát. :D Nyilván ilyen elő fordulhat családban is, de kevesebb rá az esély.
Nálunk is csak rokonok a keresztszülők. Pl nekem apám öccse és anyám nővére. Unokahúgomnak az apja fiútesója és az én anyám. Nálunk ez a szokás. Sose volt olyan még olyan a családban, hogy nem valamelyik vér szerinti rokon lett volna az. Az én gyerekemnél is az egyik bátyám és a párom nővére lesz az :)
Mert szép dolog, hogy évente összefutok a párjukkal 4-5 alkalommal és tök jól elvagyunk, programokra megyünk és beszélgetünk, de: a saját tesóimmal nőttem fel, őket mégiscsak jobban ismerem. Páromnál dettó.
Nálunk a fiunk keresztapja a férjem gyerekkori legjobb barátja lett, a keresztanyja pedig az én gyerekkori legjobb barátnőm. Nem párok, nem rokonok, hanem ők, akikkel sok mindent átéltünk már, és tudjuk hogy bármiben számíthatunk egymásra, már óvoda kiscsoport, vagyis lassan 30 éve.
Ráadásul mi már tiniként megfogadtuk barátnőmmel, hogy egymás gyerekeinek a keresztanyja leszünk. Így is lett. Nem kötelező a leendő keresztszülő párját felkérni, ilyenről nem is hallottam még.
rosszulesett, hogy valaki nem akar téged mindenben benne tudni??? sz*r ügy! tedd túl magadat rajta. főleg, ha csak együtt éltek, nem is vagytok házasok.
szerintem is ésszerűbb rokont megkérni erre vagy olyat, aki stabilabb kapcsolatban van a családdal.
már meg ne haragudj, de te nem tartozol a családba, bármikor jöhet egy olyan pillanat az életbe, ami miatt szétmentek.
Tragédia... a párod jobban, tenné, ha keresne ÉRTELMES nőt maga mellé, ne egy hisztis kislányt.
28n
Nálunk a páromnak ikertestvére van, nagyon jó a viszonyuk és ő lesz a keresztapaja a kicsinek, de engem sem kértek fel keresztszülőnek, mert az anyuka nővére lesz a keresztanya.
Engem is bánt, főleg mert ők meg elvárnák, hogy a mi kislányunknak ők legyenek felkérve.
De nincs mit tenni, szerintem felesleges ezen vizatkozni, mert ez az ő döntésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!