Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A párom húga terhes, és a...

A párom húga terhes, és a páromat felkérte keresztapának, engem viszont nem, ez nagyon russzul esik nekem. Hogyan kéne kezelnem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul esik. 6 éve együtt vagyunk a párommal és 5 éve együtt is élünk.

Őt felkérték keresztapának, és azóta a húga folyton ajnározza, hogy jajj ilyen jó meg olyan jó keresztapa lesz, és blblablba, mindezt nekem.

Nekem ettől még rosszabbuk esik az egész.

Szerintem Neki eszébe sem jut, hogy ez nekem rosszul eshet egyáltalán.... Ráadásul nem is hivatalos keresztszülő, mert nem keresztelkednek, csak ilyen "rámondott" keresztszülő, tehát mégcsak nem is hivatalos úgymond.

Hogyan kéne kezelnem ezt? Mondjam el neki, hogy ez számomra bántó? Vagy hagyjam annyiban?

Örülnék, ha a párom nem fogadta volna el ezt a titulust hisz nem is szereti a gyerekeket. De ilyet nem kérhetek tőle, ennél fontosabb a családi béke.

De akkor is megbántva érzem magam. Jó a viszonyunk a húgával, napi szinten beszélünk szóval még az sem lehet, hogy haragból vagy ilyesmiből csinálta...

Törődjek bele? Tegyem szóvá? Mit tennétek?

2017. júl. 22. 00:25
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
91%
Túlreagálod! Ezért nem kellene rosszul érezned magad vagy haragudnod! Nekem Anyukám bátyja a keresztapám, Apukám nővére a keresztanyám. Tesómnak Apukám unokatestvérének a férje a keresztapja és Anyukám testvérének a felesége a keresztanyja. Az én gyerekemnek a legjobb barátnőm a keresztanyja, a férjem barátja a keresztapja. Barátnőm annó a tesóját és a menyasszonyát választotta, szakítottak, új társa van a fiúnak és az új párja úgy gondoskodik a gyerekről mintha ő lenne a keresztanyja, ugyanis a hivatalos nem tartja velük a kapcsolatot. A férjem is keresztapja a barátja fiának, a ketesztanyja nem én vagyok, de olyan, mintha nekem is keresztgyerekem lenne. És igen: nem tudja mikor van szülinapja, névnapja, iskolai fellépése stb. én gondoskodok arról, hogy ott legyünk és ha alkalom van kapjon a gyerek ajándékot. Ennek ellenére cseppet sem izgat, hogy más a keresztanyja.
2017. júl. 22. 06:48
 22/48 anonim ***** válasza:
92%

Nincs ezzel baj, valóban nem csak párok lehetnek keresztszülők. Az én keresztanyám anyukám első unokatestvére lett, a keresztapám pedig apám bátyja. Pedig mindkettőnek volt már házastársa akkor, amikor születtem. Nekem meg tök jó volt, mert minden alkalomra két helyről is kaptam ajándékot. :D

Szóval, hacsak nem minden vágyad az, hogy keresztszülő legyél, akkor ne csinálj belőle ügyet. Lehet, hogy csak azért nem téged kért fel a tesója mellett, mert nem vagytok házasok. Talán arra gondolt, hogy mi van, ha véletlenül szétmentek, vagy ilyesmi. Tudom, ez így nem hangzik szépen, de ha belegondolsz van benne logika, rosszindulat viszont nincs.

2017. júl. 22. 06:56
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit túlreagálod, kérdező.

"Nálunk ez a szokás nekem ez ezért nem elfogadott."

Itt a gond. Miért nem tudsz elfogadni valamit, ami nem úgy működik, mint nálatok?

A te családodban az a szokás, hogy a keresztszülő pár szinte neveli a gyereket stb, a párod családjában meg rámondott keresztszülők vannak, akik nem feltétlenül pár.

Ez a gyerek a párod családjában születik, tehát az ő hagyományaikat fogják követni. Nem erőltetheted rájuk a saját nézeteidet, akkor sem, ha azok neked szimpatikusabbak.

Te csak a saját értelmezésed szerint vagy kirekesztve, az övék szerint nem. Nekik nyilván nem ez volt a céljuk.

Két választásod van: vagy elfogadod, hogy náluk más szokások vannak, vagy fortyogsz rajta.

Egy kis elfogadás és nyitottság javítana az önzéseden is.

2017. júl. 22. 08:16
 24/48 anonim ***** válasza:
82%
Még gyerek sincs, keresztelő sincs, házasság sincs, de te már hisztizel az egészen.
2017. júl. 22. 08:27
 25/48 Alain Delon ***** válasza:
92%
"a páromat felkérte keresztapának, engem viszont nem". Minek kéne nekik két keresztapa?
2017. júl. 22. 08:27
 26/48 anonim ***** válasza:
100%
Ki lesz a "rámondott keresztanya"? Gondolom az egyik barátnője, akit sokkal régebben ismer mint téged. MICSODA CSAPÁS!
2017. júl. 22. 08:55
 27/48 anonim ***** válasza:
84%

Én teljesen megértelek, bár szerintem is túlreagálod!

Ezek szerint névadója lesz. Hasonló, mint a keresztelő, de egyházat kihagyva.

Elhiszem, hogy rosszul esik, mert màr sok ideje együtt vagytok a pároddal, közösen terveztek....stb.

De tényleg akármikor szétmehettek. Náluk lehet az a szokás, hogy csak családtagok lesznek a keresztszülők. Esetleg neki egy gyerekkori barátnője, aki a szívéhez közelebb áll, attól függetlenül, hogy kedvel téged.

Bàr tényleg furán fog kinézni a gyakorlatban. De ne azt vedd alapul, hogy neked semmi közöd a gyerekhez, hiszen a nagynénje vagy. Nem baj az, hogy még nem vagytok házasok. Nálunk is az a szitu, hogy a párom a keresztapa, én csak nénje vagyok neki. Nem mondom, hogy nem zavar, de ez van. Ez az ő döntésük volt. Ja és nálunk is én vásàrolok a kislánynak...stb.

Nekem meg van egy keresztfiam, akinek a páromhoz semmi köze. Még azelőtt lett, mielőtt mi a párommal összejöttünk volna.

Mindketten költjük a pénzünk mindkét gyerekre, hiszen közös a kassza. :)

2017. júl. 22. 09:47
 28/48 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagy a felesége, nem vagy családtag. Egy barátnőcskét én se kérnék fel.
2017. júl. 22. 10:53
 29/48 A kérdező kommentje:

Nem kifogás a pénz az esküvőre, csupán mint minden nő, én is szép esküvőt szeretnék, nem egy pár fős kis izét az anyakönyveztetőnél, ezért várunk.

Egyébként igazatok van, és jó is volt aludni egyet erre az egészre.

Mától nem hisztizek ezen, annyiban is hagyom, és ha megszületik a baba csak azért is megmutatom, hogy milyen jól bánok vele.

Fura, szinte megvilágosodtam 😂😅

Köszi mindnekinek.

2017. júl. 22. 11:05
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesómnak a gyerekének is a két testvére a kereszt szülő. Az egyiknek van férje még sincs megsértődve mert nem ő lett a keresztapa. A másik uncsim szintén a tesóit adta kereszt szülőnek hiába van nekik is párjuk. Mindenki azt választ akit akar nem kell ezen megsértődni.
2017. júl. 22. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!