A párom húga terhes, és a páromat felkérte keresztapának, engem viszont nem, ez nagyon russzul esik nekem. Hogyan kéne kezelnem a helyzetet?
Nagyon rosszul esik. 6 éve együtt vagyunk a párommal és 5 éve együtt is élünk.
Őt felkérték keresztapának, és azóta a húga folyton ajnározza, hogy jajj ilyen jó meg olyan jó keresztapa lesz, és blblablba, mindezt nekem.
Nekem ettől még rosszabbuk esik az egész.
Szerintem Neki eszébe sem jut, hogy ez nekem rosszul eshet egyáltalán.... Ráadásul nem is hivatalos keresztszülő, mert nem keresztelkednek, csak ilyen "rámondott" keresztszülő, tehát mégcsak nem is hivatalos úgymond.
Hogyan kéne kezelnem ezt? Mondjam el neki, hogy ez számomra bántó? Vagy hagyjam annyiban?
Örülnék, ha a párom nem fogadta volna el ezt a titulust hisz nem is szereti a gyerekeket. De ilyet nem kérhetek tőle, ennél fontosabb a családi béke.
De akkor is megbántva érzem magam. Jó a viszonyunk a húgával, napi szinten beszélünk szóval még az sem lehet, hogy haragból vagy ilyesmiből csinálta...
Törődjek bele? Tegyem szóvá? Mit tennétek?
Egyébként rájöttem a saját írásomból, hogy nem is az zavar hogy nem lehetet "rámondott keresztszülő" (ilyen egyébként nálam sem létezik, én és az egész családom meg van keresztelve.....)
Szóval inkább az zavar, hogy a sógornő ajnározza azt, hogy a párom iylen olyan keresztszülő lesz (holott tudom h a gyerek szülinapja se fog eszébe jutni soha) és az fel sem merül benne, hogy ez esetleg nekem bántó. Tehát az esik rosszul, hogy rám nem gondol, nem az, hogy lehetek-e keresztszülő vagy sem. :D
Inkább az bánt, hogy olyan mintha el lennék felejtve, kihagyva érzem magam.
Mondjuk sosem tudtam Örülni más boldogságának, mindig önző voltam ezt bevallom őszintén.
Jó ilyeneket olvasni.
Én azt hittem, hogy mindenhol párok a keresztszülők.
Nekem ez új.
Nálunk a keresztszülő tényleg azt jelenti, hogy második szülő. Aki felneveli a gyereket, ha valami történik a szüleivel.
De akkor ezekszerint ez nem a "standard"
Jaj te szegény! :(
Most komolyan gyakorira írkálsz ahelyett, hogyha már olyan jó viszonyban vagytok a húgával, hogy elmondanád neki, hogy nem szereti a gyerekeket, és burkoltan utalnál arra, hogy jobban járna veled. De akkor is, ha sértődöttségből nem érdekel a gyerek sorsa, akkor miről beszélünk? te sem lennél jobb keresztszülő, mint a párod.
A keresztszülőség egy játék, semmi jogi vonzata nincs. Ha a szülőkkel történik valami, a gyámügyet rohadtul nem érdekli, kik a keresztszülők.
A másik meg az, hogy ha neked kell egy rámondott rokoni kötelék ahhoz, hogy érdeklődj a párod unokahúga iránt, akkor jobb, ha nem is vagy keresztszülő.
Senkit nem pontoztam le....
És igazatok van, meg fogom kérdezni.
De a hangsúly még mindig NEM rajtam van, én nem akarok olyat, hogy csak én legyek keresztszülő..... Csak azt, hogy ha a párom is akkor én is.. .
És azt sem mondtam, hogy nem érdekelne a gyerek, csak azt, hogy miért részesítsem nagyobb kiváltságban, mint akármelyik másik gyereket a családban ha nekem semmi közöm hozzá? -megmondtátok, hogy semmi közöm hozzá hisz nem vagyunk házasok..- :)
Nem tudom miért pontoztatok le a 15öst, de teljesen igaza van. Régen valóban úgy volt, hogy a kereszt szülők nevelték a gyereket, ha a szülőkkel történt valami. Ma már ennek nincs jelentősége, a gyamugy mondja meg, hogy hova kerül a gyerek. Miért írná fölül az egyház az állam törvényeit?
Egyébként nekem is csak ilyen mondvacsinált keresztanyam van , aki amúgy az unokatesom. Az én családom nem vallásos , senki nincs megkeresztelve, mégis van keresztanyam. A viszonyunk meg nagyon szoros, kb 15 ev van köztünk.
Nem értem a hisztidet.
1, nincs keresztelés és gondolom névadó ünnepség se volt, tehát annyi keresztszülője lesz a gyereknek ahányat annak neveznek...
2, még ha lett volna is kersztelő és nem te tartottad volna az oltárnál, az olyan nagy baj lett volna?
3, mert teljesen függetlenül attól hogy ki tartotta annó a keresztelőn lehetsz Te is keresztszülő. A kersztszülőség ott mutatkozik meg mennyire viseled gondját és hogy majd hogy fog szólítani a gyerek.
Személy szerint jobb ötletnek tartom két családból választani keresztszülőt, így van B és C terv is. Természetesen ha a (leendő) férjed lett a keresztapa attól még te is az lennél a szememben és a gyerekeket is arra tanítanánk hogy te kerianyu vagy, nem pedig mentek keriapuhoz és Katához (saját neved beillesztendő). Teljesen jogos a hozzászólásokban, hogy más lenne egy kicsit a helyzet ha férj és feleség lennétek (mert azért mégis csak számít valamit, hogy összekötöttétek az életeteket papíron).
OFF: Az esküvő nem feltétlen kerül sok pénzbe 4-esben (ti+tanúk) is lehet esküdni, meg szűkkörben egy gyors szertartást lebonyolítani. Gyenge kifogás a pénz, ha annyira össze akartok házasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!