Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen faladatai vannak egy...

Milyen faladatai vannak egy Keresztapának?

Figyelt kérdés
Egyik jó barátomnak besikerült egy gyerek, a csajnak még az érettségije sincs meg, anyagilag is csehül állnak. Barátoméknak úgymond "van", de marha komolytalan a srác. Egyébként a csaj 18, ő meg 24 éves. Jómagam 26 vagyok, és megpedzegette lehetnék keresztapja a gyereknek. Én hajlanék rá, de nem tudom mit válaszoljak neki. Én sajnálom azt a gyereket, talán ezét is gondolkodom rajta, de nem tudom mit tegyek.

#kersztapa
2014. szept. 16. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Gyerek keresztény nevelésére tesz esküt, semmi más.
2014. szept. 16. 11:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Jó, persze, csak ilyenkor mit szokás adni? ajándékozni? stb.. mert szeretnék segíteni is nekik
2014. szept. 16. 11:15
 3/9 csabika1971 ***** válasza:
58%
Ha szigorúan vesszük? A második apja kellene, hogy legyél. Sőt vannak akik szerint ha szülőkkel történne valami a keresztszülők kell felelősséget vállalni a kiskorú gyermekért (mondjuk ez Magyarországon nem túlzottan jellemző, mert nálunk sokszor a kereszt szülők a ceremónia után nem is foglalkoznak vele többé).
2014. szept. 16. 11:17
 4/9 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó keresztszülő nem jogi kategória hanem vallási. Gyerek előbb kerül árvaházba mint kérdezőhőz szülők hálakor. Veszel neki egy kis ajándékot karácsonyra szülonapra kb ennyi.
2014. szept. 16. 11:19
 5/9 csabika1971 ***** válasza:

Ajándék?

Nyugodtan kérdezd meg a szülőket mire lenne szükségük a kicsihez, és megveheted nekik amit meg engedhetsz magadnak.

2014. szept. 16. 11:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi!, én is valami ilyesmire gondoltam. Én sám állok most valami túl fényesen, de valami oknál fogva azt érzem a gyerek anyja le fog lépni.. és a gyerek ott fog maradni. Barátomék szülei fiatalok, meg stb.. szóval ők felnevelik. De úgy gondolom "agyilag" nincs ott még barátom. Inkább őt rugdalnám, mert pl most is 8.hónapban jár az anya, ő meg megy bulizni, nem is anyagilag hanem inkább a gyerek nevelésében vennék részt.
2014. szept. 16. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Számomra egy keresztszülő többet jelent mint egy sima keresztényi szokás :P ...

Le is irnám hogy mégis mit :

- számithatok rá bármikor

- apámként tisztelem (viszont ez feltételezi azt hogy jól ismerjem, látogasson rendszeresen, közös programok stb)

- nem akarok anyagiasnak tűnni, de kedveskedjen nekem néha... szülinap, névnap, Karácsony, Húsvét (én pl ezeken a napokon mindig kaptam pénzt vagy ajándékot)

- mint mondtam és hangsúlyozom, az ami az én életemben nagyon jó volt és majd keresztszülőként én is igy tervezem, az a közös programok szervezése (ez már lehet csecsemőkorban is, elviszed ki sétálni, később parkba, állatkert, közös fagyizás, filmezések, elviszed szórakozni-mozi, étterem, strand)

Keresztanyámmal régen mikor kicsi voltam mindig pudingot csináltunk, még a mai napig egy szép emlékként emlékszem rá :) !!

Kb ezek azok amik számomra elvárt dolgok egy keresztszülőtől.

SOk sikert a feladathoz és jó egészséget a babának !!! :)

2014. szept. 16. 11:30
 8/9 anonim ***** válasza:
39%
Zsarolási-, gyilkolászási parancsok kiadása, emberek meghallgatása, macska simogatása az ölben, pofazacskóban két tampon hordása, kábítószer ellenzése. Hirtelen ennyi jut az eszembe. ...ja igen, köves gyűrű hordása, emberekkel csókoltatása.
2014. szept. 16. 11:42
 9/9 anonim ***** válasza:
52%
a keresztszülő a második szülője a gyereknek. Vagyis megünneplitek együtt a szülinapját, szoros családi kapcsolatot tartasz. Ha látod hogy a gyereknek szüksége van valamire, megveszed, ha megengedheted magadnak, ha a szülők ne agy Isten meghalnak, felválalod a gyerek tovább nevelését.Szerintem anyagi kötelezettség is van mögötte.Legalábbis én a keresztlányomat úgy veszem mint a második gyerekem lenne.
2014. szept. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!