Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek 1 keresztapának a...

Szerintetek 1 keresztapának a dolga vigyázni rendszeresen a keresztlányára? Mert én úgy tudom, hogy csak templomba kell vinni?

Figyelt kérdés
Pláne akkor amikor a keresztapának csajoznia kéne, ha épp udvarol vkinek.
2011. szept. 25. 21:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
20%
A keresztapának ez egyáltalán nem kötelessége még akkor sem, ha szereti a keresztlányát. A szülők viszont pimaszul ráakaszkodhatnak és kelthetik benne azt az érzést, mintha neki kötelessége lenne a gyerekre vigyázás. Le kell erről szoktatni a szülőket. A keresztszülő nem pesztra!
2011. szept. 25. 21:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Én a keresztapámat 3x láttam életemben, egyszer a keresztelőn, egyszer kb 4 éves koromban és egy hónapja :D
2011. szept. 25. 21:39
 3/13 anonim válasza:
44%
Szerintem sem kötelessége a keresztszülőknek pesztrálni a gyermeket, bár azért a templomba vivésnél egy kicsit több kapcsolatot is ápolhat a keresztgyermekkel. De ez nyilván minden családnál másképp valósul meg. De mindenképpen beszéld meg a szülőkkel, hogy a gyermek elsősorban az ő felelősségük, szívességből persze vigyázhatsz rá néha-néha de az nem járja hogy te legyen az állandó, ingyenes bébiszitter.
2011. szept. 25. 21:39
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
A szülőnek kéne meggondolnia, kit választ keresztapának.
2011. szept. 25. 21:40
 5/13 anonim válasza:
legyen=legyél (bocsánat) 21.39es voltam
2011. szept. 25. 21:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem kell rendszeresen vigyáznia rá,ott a nagymami meg a nagypapi akikből jó esetben kettő van mindegyik részről...
2011. szept. 25. 21:44
 7/13 anonim ***** válasza:

Régen a keresztszülők dolga volt

- biztosítani a gyerek vallási nevelését

- anyagilag és erkölcsileg támogatni a szülőket a gyereknevelésben

- mindenben segíteni őket

Ma már ez nem igazán így van, a keresztszülőségnek nincs súlya és jelentősége, csak díszlet a keresztszülő egy olyan keresztelőn, ahol senki nem vallásos, sem ő, sem a család, és valószínűleg a gyerek sem lesz.

Visszaélni viszont a keresztszülő türelmével, a mai világban - szerintem nem fair.

De nem hinném, hogy a csajozásban ez hátráltatna. Ha meg van beszélve a randi, nem kell első szóra ugranod. Meg egyéb más előre megbeszélt program esetén sem.

Azt megnézném, hányszor vitted templomba. :)

2011. szept. 25. 21:45
 8/13 anonim ***** válasza:

engem templomba sem vittek, meg anyagilag sem támogattak rendszeresen, nem is vártam el. ha nem a nagybátyám lenne a keresztapám, nem is találkoznék vele szerintem. sokat voltam náluk, vettek nekem ajándékokat, ruhát, adtak pénzt néha, mai napig is tartjuk ezt, de ennyi.

17L

2011. szept. 25. 21:55
 9/13 anonim ***** válasza:
Én a keresztapámat már évek óta nem láttam és előtte se vitte túlzásba a látogatást. Ajándékot is egyszer kaptam tőle kiskoromban. De hát én megvagyok nélküle. :D Szóval nem hinném hogy neki kell vigyáznia a keresztgyerekére...
2011. szept. 26. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem eléggé mellényúltak amikor Téged választottak keresztapának...már bocsi. És nem azért mert szerintem kötelességed lenne ugrani, ha szólnak, hanem a hozzáállásod végett. Link alak vagy, akinek nem sokat jelent az a kisgyerek.

Nekem ez jött le!

23N

2011. szept. 26. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!