Szerintetek 1 keresztapának a dolga vigyázni rendszeresen a keresztlányára? Mert én úgy tudom, hogy csak templomba kell vinni?
Régen a keresztszülők dolga volt
- biztosítani a gyerek vallási nevelését
- anyagilag és erkölcsileg támogatni a szülőket a gyereknevelésben
- mindenben segíteni őket
Ma már ez nem igazán így van, a keresztszülőségnek nincs súlya és jelentősége, csak díszlet a keresztszülő egy olyan keresztelőn, ahol senki nem vallásos, sem ő, sem a család, és valószínűleg a gyerek sem lesz.
Visszaélni viszont a keresztszülő türelmével, a mai világban - szerintem nem fair.
De nem hinném, hogy a csajozásban ez hátráltatna. Ha meg van beszélve a randi, nem kell első szóra ugranod. Meg egyéb más előre megbeszélt program esetén sem.
Azt megnézném, hányszor vitted templomba. :)
engem templomba sem vittek, meg anyagilag sem támogattak rendszeresen, nem is vártam el. ha nem a nagybátyám lenne a keresztapám, nem is találkoznék vele szerintem. sokat voltam náluk, vettek nekem ajándékokat, ruhát, adtak pénzt néha, mai napig is tartjuk ezt, de ennyi.
17L
Szerintem eléggé mellényúltak amikor Téged választottak keresztapának...már bocsi. És nem azért mert szerintem kötelességed lenne ugrani, ha szólnak, hanem a hozzáállásod végett. Link alak vagy, akinek nem sokat jelent az a kisgyerek.
Nekem ez jött le!
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!