Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Én fogom fel drasztikusan...

Én fogom fel drasztikusan vagy igazam van?

Figyelt kérdés

Nagy költözködésben vagyunk éppen.

Sógorom testvére pár napja feladott egy csomagot gyerekruhákkal.(akkor már elkezdtük a költözést, csak ők ugye nem beszéltek egymással).

Jelezhette volna tesóm vagy a férje neki, hogy várjon a csomagfeladással, mert amúgyis most felfordulás van nálunk.

Nekem ez azért kellemetlen, mert alapból nem kértem a ruhákat nem is beszéltem még a tesóm férjének a tesójával és gondolom sokba került neki a feladás, külön várnom is kell most a csomagra, így nem tudok mozogni, a másik helyre pakolni, hivatalos ügyeket intézni. Mert itthon kell lennem hogy a szállítóval ne kerüljük el egymást.

Tesóm beszélte le ezt a férje testvérével, hogy ha neki van felesleges gyerekcucca, akkor küldje, (ő külföldön él) amit én már akkoris mondtam, hogy nem kell, mert nincs szükség rá, de anyu lecsitotott, hogy ne legyek ilyen, ők ezt kedvességből adnák és fogadjam el.

Kissé mérges vagyok, mert nem jött jókor, nincs is szükségem a gyerekruhákra egyáltalán és amúgyis 1000 dolgom lenne, nem akarnék mindent a férjemre hagyni, hogy még munka után is ilyen dolgokat intézzen. De igyekszem nem bunkó lenni és jópofát vágni az egészhez, mégis dühít a dolog, hogy kb itt ülök és semmit nem tudok hatékonyan intézni.

Eltúlzom vagy igazam van?

2017. júl. 5. 09:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon eltúlzod!

Nem kell egész nap otthon ülni egy csomag miatt. Ha posta szállítja ki, akkor nem gond, ha nem vagy otthon. Majd átveheted a postán.

Ha csomagszállító, akkor pedig fel lehet őket hívni és lehet egyeztetni időpontot. De ha nem beszélitek meg előre, akkor is felhívnak, ha nem találnak otthon vagy ők is hagynak értesítőt, és az alapján tudtok egyeztetni időpontot.

2017. júl. 5. 10:04
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Megértelek, igazad van, csak szerintem kezeld lazábban az ügyet. Vegye át a ruhákat a tesód vagy az anyukád, ha ennyire jó ötletnek tartják. Köszönöd szépen a csomagot, de most nem érsz rá utána menni, intézkedni.
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
Eltúlzod. Amúgy miért kellene otthon lenned? Ha nem vagy otthon amikor jön a postás egyszerűen elmegy és te felveheted bármikor a csomag ruhát.
 4/22 anonim ***** válasza:
70%
annyira sok a dolgod, hogy itt fröcsögsz a sógorod testvérére....
2017. júl. 5. 10:09
 5/22 A kérdező kommentje:

A ruha külföldről érkezik DHL-en keresztül és még nem ért elvileg az országba... a tesóm szintén külföldön él. Anyukám máshol lakik.

Nekem hivatalos ügyeket kell intéznem (kijelentkezés, stb stb) az új helyre átvinnék pár dolgot, hogy ne minden estére maradjon a férjemre, még meló után ne neki kelljen átvinni pl a játékokat, amiket én is simán elbírnék és át tudnám vinni. Nem sok, de annyival is kevesebb.

+ 10 kg a csomag legalább és egyedül nem fogom tudni elhozni ilyen távolságból A-ból B-be, mivel a férjem pár nap múlva már külföldön fog dolgozni és nem lesz itthon.

2017. júl. 5. 10:11
 6/22 A kérdező kommentje:
4-es, igen, már csak át kéne vinni az összepakolt cuccokat.. mi ebben ennyire nehéz felfogni?
2017. júl. 5. 10:11
 7/22 anonim ***** válasza:
83%

Nem értelek. Ha postán jön, akkor majd érte mehetsz, ha megjött az értesítő, hogy ott voltak. Ha futárszolgálattal jön, akkor meg felhívod őket és kérsz egy olyan kiszállítási időpontot, ami megfelel.

Ennyire ne legyél életképtelen.

2017. júl. 5. 10:12
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Akkor majd egyeztetsz a DHL-el időpontot és nem kell egész nap otthon ülni. Egyébként a kiszállítási címet is lehet módosítani, úgyhogy akár az új lakásba is kérheted.

De ha még nincs is az országban a csomag, akkor még nyugodtan mehetsz oda intézkedni, ahova akarsz.

2017. júl. 5. 10:14
 9/22 A kérdező kommentje:
utolsó hogy tudom módosítani a címet? Vagy a feladónak kell módositania? Hogy működik ez?
2017. júl. 5. 10:17
 10/22 A kérdező kommentje:
Egyébként pont ez volna a lényeg, hogy a költözés mellett ne kelljen még elszaladgálni a postára egy 10 kgos csomagért.
2017. júl. 5. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!