Karácsonyt kihagyni, hogy ne legyen belőle sértődés?
Teljesen elegem van már a karácsonyozásból.
4-5 napot azzal tölteni, hogy körbeturnézni a családot, telezabálni magam mindenhol annyira, hogy már a fülemen is a kaja csorog kifelé, közben jó pofát vágni, mintha ízlene, elmesélni huszonötször ugyanazokat a dolgokat minden egyes rokonnak, akiket amúgy rohadtul nem is érdekel, csak udvariasságból kérdezősködnek, mindenhol végighallhatni ugyanazokat a szr karácsonyi zenéket, stb.
Viszont mindenki rohadtul utálna a családban, ha azt mondanám, hogy a tököm tele van ezzel, mert nálunk kvázi kötelező program ez a nagy közös képmutatósdi.(Pedig szerintem mindenki utálja)
A lényeg, hogy itthon, a saját lakásomban, egyedül akarom tölteni a karácsonyt, de fogalmam sincs, hogy mit kéne kitalálnom kifogásnak.
Szóval ötleteket kérnék jó kifogásokra, olyan kell, ami hihető, és amit nem tudnak keresztbehúzni semmivel :)
(Pl. a betegvagyok nem jó, mert akkor kitalálnák, hogy ők látogatnak meg)
"....kbott nagy képmutatás az egész hoki ünnep."
azért, mert azzá teszed. majd felnősz a feladathoz előbb-utóbb. bocsánat :(
Ez a fene nagy izoláció ilyen helyzeteket hoz magával.
Ha annyira frusztrál, hogy a családoddal kell lenned, akkor mondd meg kerek perec, hogy felejtsenek el.
nem kell megölelned őket találkozáskor
nem kell zabálni
nem kell karácsonyi dalokat hallgatni
Sajnálom a szüleidet, hogy ilyen gyereket neveltek :(
Ne keress kifogást! menj el a szüleidhez karácsony előtt, és mondd meg, hogy elutazol, vagy ilyesmi.
DE azt tutira veszem, hogy otthon a négy fal között baromira rosszul fogod magad érezni egyedül!!!
Sok más ember boldog lenne, ha lenne lehetősége felkeresni a családtagjait legalább évente egyszer, és egy asztalnál költhetnének el egy közös vacsorát.
-
Sok más ember meg boldog lenne attól, amit adott esetben te nem bírsz elviselni. Pl. lehet, hogy te utálod a pacalpörköltet, én meg tök boldog lennék tőle.
Ez van, nem vagyunk egyformák.
Gömbicica, nem tudhatod, mi van konkrétan a háttérben, milyenek a családtagjai. Úgyhogy kérlek ne mondj olyat, hogy "sajnálod, hogy ilyen gyereket neveltek a kérdezőből". Nem kell rögtön ítélkezni, és nem ugyanaz tesz boldoggá mindenkit, mint ami téged. Ennyi.
Kérdező, előttem már leírták: ha nem vállalod a konfliktust (amit meg tudok érteni), hazudd azt, hogy elutazol, csak azzal az lesz a probléma, hogy utána biztosan kérdezősködnek majd róla. Én kényelmetlenül érezném magam az egymásra tornyosuló füllentésektől, de ez én vagyok, te döntöd el, megéri-e neked. :)
23N
Karácsonykor "elutazol", megoldod a problémát.
Jövőre mi lesz? Újabb kifogás?
Nem lenne jobb igazat mondani?
Ne vicceljetek már! Hazudozni fog ezek után minden karácsonykor?
Felnőtt ember már, be kell vállalnia a döntéseit, még ha kis kellemetlenség adódik belőle.
Nem egy pisis gyerek, aki inkább hazudozik, csak hogy megússza a következményeket.
Felnőtt ember ilyen nem tesz! Nem csak amiatt mert már van egy csöppnyi esze, hanem ha lebukik, az rohadtul kínos.
"Anyámnak az egyik volt kolléganője is olyan, hogy odatelepszik máshoz, nem ismeri az illemet, akár késő estig is marad "csevegni", megebédelteti magát. Anyám már párszor letagadtatta magát, amikor ez a nő becsöngetett." - ugyan, miért ne lehetne ezt máshogy kezelni? Egyszerűen megmondom, hogy ne haragudj, most nem érek, talán majd máskor. Ha pedig már ott van, és nem akar hazamenni: most más dolgom van/fáradt vagyok/szeretnék a családommal lenni/akármi, légyszíves most menj haza. Ha ebédet vár el, és nem akar anyukád adni: csak annyit főztem, ami nekünk elég, most ne haragudj, de nem tudlak megkínálni ebből.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha az emberek őszinték lennének egymással. Nem kell bunkónak lenni, szépen is meg lehet mondani az igazat. Ha a másik fél erre nem vevő, és megsértődik, az az ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!