Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan éljem túl a karácsonyt...

Hogyan éljem túl a karácsonyt a sógórnőm miatt és hogyan rakjam rendbe a kapcsolatunkat?

Figyelt kérdés
A sógornőm nem képes megérteni, hogy a nagy családi együttlétek mellett szeretnénk kettesben is lenni az ünnepek alatt és ilyenkor minden egyes nap valami ürüggyel eljön hozzánk, kb. minden hónapban 1-2 hétvégén ugyanezt teszi, mindig a legrosszabb időpontokban. Emellett még él benne a tavalyi sértettség, amiért elmondtam neki ezeket és bennem is van egy tartás felé, mert mikor azt gondolom, hogy javult a kapcsolatunk, mindig akkor csinál valamit amitől földbe tudnám döngölni. Emellett a páromat is rendszeresen ugráltatja, ő persze mindent megcsinál neki és ebből is vita szokott kialakulni köztünk, és ha véletlenül valami kivetni valót talál a testvérével szembeni viselkedésemben mindig megszól, megdorgál, ha ez fordítva történik akkor pedig meg se szólal. Szóval a lényeg, hogy óriási feszültségek vannak bennem, de szeretném rendbe rakni ennek ellenére ezt a kapcsolatot legalább elviselhetőbb szintre vinni. Szóval van valakinek valami jótanácsa?
2014. dec. 19. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Itt NEM a sógornöddel, hanem a férjeddel van gond, ha "megdorgál", vele beszéld meg, hoyg mit akarsz
2014. dec. 19. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Ne haragudj, de nem a sógornőd a gond, hanem te és a férjed.

Ugyanis

1. Ha nem akarod, hogy odapofátlankodjon hozzátok, akkor tessék azt mondani, hogy A: nem leszünk otthon, mert elmegyünk wellnessezni vagy haverokhoz. B: bezárjátok az ajtót, és kopogjon, csengessen nem nyitjátok ki. Megunja, hazamegy

A férjed meg, mondjon nemet, és akkor a sógornő nem fogja ugráltatni.

Tudod csak azokat lehet dróton rángatni akik hagyják is, hogy rángassák. Ti hagyjátok..

2014. dec. 19. 21:53
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

Így van. A férjeddel van a gond!

Én is így voltam a sógornőmmel, hogy hol jóban voltunk, hol kígyót-békát köpött rám.

De a férjem MINDIG mellettem volt!

Amikor egyszer az anyósommal is volt egy konfliktus (amúgy nagyon jóban vagyunk, és férjem is "anyás"), akkor is mellettem állt ki! Neki ez természetes, mert ő választott engem, és ha szükséges, akkor kiáll mellettem a családjával szemben!

Tavaly úgy összevesztünk sógornőmmel, hogy nem beszélünk azóta se(férjem se).

Szóval ezt a férjeddel tisztázd minél előbb, a sógornődnek meg mond meg kerek-perec, hogy ne menjen át!

2014. dec. 19. 22:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Szerencsések vagytok, hogy mellettetek áll a férjetek. Én is a páromban is látom a problémát, a sógornőnek tavaly karácsonykor már elmondtam, hogy ne járjon a nyakunkra bejelentkezés nélkül, legalább csörögjön ide egy kicsivel az érkezése előtt és, hogy egy kicsit hagyja meg nekünk az intim szférát, erre ő azt mondta, hogy nem fogom őt innen kirakni és költözzek el ha nem tetszik(most nincs párja évek óta, biztos ez is oka annak,hogy ennyit foglalkozik velünk, mert korábban nem volt ennyire zavaró, tolakodó) szóval kb. rettegek a karácsonytól, hogy újrakezdődik az egész.

A történethez hozzátartozik, hogy a lakás amiben lakunk a szülei tulajdona,(korábban itt nőttek fel) azonban a párom teljesen felújította ezt és így valószínű később az övé lesz, mert a testvérének van egy ugyanilyen háza, ami szintén a szülőké viszont ő teljesen felújította.

2014. dec. 19. 22:39
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

Akkor állj a párod elé, és mond meg neki, hogy vagy csinál valamit a testvérével, vgy elköltözöl (merthogy ezt tanácsolta). Talán észbekap.

De az embernek azért van társa/párja, hogy mellette legyen, nem?

2014. dec. 19. 22:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én páromnak a sógornőm sörösüveggel ment neki, majd késsel fenyegetőzött és még akkor is a párom a nővérét védte! Engem is mindig mocskolt és hazudozott rólam a hátam mögött és mindennek lehordott, a párom meg csak falazott neki és védte! Mondtam neki, hogy nem vagy normális ember! Ha nem állsz ki értem, akkor otthagylak és éljetek együtt boldogan az elmeroggyant nővéreddel! Annyira összevesztünk utána, hogy a sógornővel se én, se Ő nem beszél és se a szüleim, se a mi házunk tájékára be nem teheti a lábát! Ha még is megtenné (ami indulatból lenne és eléggé közveszélyes egy nő), akkor távol tartást kérünk!
2014. dec. 20. 02:04
 7/8 anonim ***** válasza:

A férj, feleség nem azért van, hogy egyoldalúan valaki mellé álljon, bár most pejoratív értelemben, de hűséget és nem vakságot fogadtak.

Ezt a férjeddel kell lebeszélned, neki erről mi a véleménye, és szépen elmondod te is, neked mik a gondolataid aztán közös nevezőre kell jutni.

Aki csak a felesége mellett áll akármi van, az ugyanolyan bólogató jános mint aki sosem áll mellé.

A férjednek van erről egy koncepciója, neked is, ha nem megy a kompromisszumos megoldás, akkor fogod és elmész, szülőkhöz, rokonhoz stb.

2014. dec. 20. 02:47
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

Ur isten, mintha én írtam volna!

Nálam az vált be, hogy elhívtam a párom kávézni egy szép helyre, és kíméletesen elmondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó haptákban állni a hugicának, eltűrni hogy hozzánk járjon tarhálni, enni és szórakozni, droggal és piával kinálni a férjem. Hogy elegem van abból, hogy a kisasszony kb naponta ránkront egy sms nélkül, becsenget és már jön is be a lakásba. Nem tűröm el, hogy egy amúgy is nehéz időszakban a férjemre csimpaszkodik mint egy óvodás, és ha valami nem klappol, szabályosan nyávog, de úgy, hogy bár békés természet vagyok, de legszívesebben szájon csapnám...

Ne hagyd magad!! Ha kell tízszer beszélj a férjeddel, ha fontos vagy neki, kapcsol! Azóta hozzánk se jár a hugi, most összeveszett a pasijával, de nem jött (pedig akkor mindig az eszébe jutunk, volt hogy éjjel hívta a párom hogy vigye haza, mert szakítottal-.-")

2014. dec. 20. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!