Jogos a meg sértődés a család részéről vagy nem?
A párom családjárol van szó. Anyukája és a testvére a három gyerekével lakik egy két szobás lakásba. A lakásba dohányoznak plusz kutya macska is van akik mindenhova fel mehetnek.
Nekünk most született a babánk, és mivel messzebb lakunk így mi mentünk látogatóba.
Na azt hittem, hogy legalább ki szellőztetnek kicsit össze pakolnak mert tudták, hogy megyünk.
Sajnos a vége az lett ahogy beleptem a lakásba rögtön ki is fordultam.
A cigi füstöt vágni lehetett a kutya meg ugrált volna bele a baba kocsiba.
Elmondtam ezt a problémát, hogy oké az ő lakásuk de azért ez bu.kóság volt tőlük, illetve ha látni akarja a mama az unokáját akkor majd jöjjön hozzánk mert én ide többet nem hozom.
Erre ők sértődtek meg, hogy mi milyenek vagyunk.
Azóta nem beszéltünk velük, ez volt 2 hete.
Én dohányosként mondom, hogy igen, hatalmas bunkóság, hogy ha egy pici baba közelében rágyújtanak, és nem szellőztetnek ki. Én pl az utcán is, ha szembe jönnek velem babakocsival, és éppen dohányzom, a minimum, hogy eltartom a cigit, hogy ne a gyerek arcába menjen. Sőt, ha tudom, hogy gyerek, vagy nemdohányzók vannak valahol, rá sem gyújtok a közelükben, mert miért akarná valaki az én cigifüstömet szívni?...
Elmagyarázhatnád a kedves anyósnak, ohgy a pici babának nem éppen a legjobb, ha kapja töményen az arcába a cigifüstöt, meg te sem akarod más cigiszagát élvezni. Normális ember ezt megérti.
Inkább sértődjenek meg, mint hogy a gyerek cigifüstöt szívjon egy napon át.
A passzív dohányzás a bölcsőhalál egyik kiváltó oka.
és mivel messzebb lakunk így mi mentünk látogatóba
azt hittem, pont olyan messze laknak tőletek, mint ti tőlük...
Anyagiak miatt nekik problémásabb lett volna mi ezért vallatuk be.
Bár ne tettük volna :(
Mint nagyszülőnek kellett volna leginkább gondolkodnia.
szerintem meg kell érteniük. a párod mit szól hozzá? szerintem jól tetted, inkább sértődjenek meg, mint hogy az újszülöttnek baja essen.
és nekik kellett volna menni, általában ez az elvárt dolog. ha nem megy akkor küldjél a nagymamának pénzt az útiköltségre.
de tényleg ne ti menjetek, főleg amíg pici babáról van szó.
A párom is megdöbbent.
Igen tudtuk, hogy élnek. De azt is gondoltuk, hogy mivel tudták, hogy pici babával megyünk oda és előre meg lett beszélve az időpont így odafigyelnek ezekre a dolgokra.
Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy nem foglalkoztak vele.
De nem ezt vártuk, így egy másodpercet sem töltöttünk a laskásban, ahogy bementünk ki is fordultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!