Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most mit csináljak? Segítség

Most mit csináljak? Segítség

Figyelt kérdés
Sziasztok.A férjem akivel 28 éve vagyunk házasok,végrendeletet akar írni,hogy halála esetén én örököljek és ne a nővérei. Van 2 családi ház amiben a férjem ugyanúgy rész tulajdonos mint a 2 nővére. Nekünk nincs gyerekünk és a férjem nem akarja,hogy majd a nővéreire maradjon,hanem rám mert én vagyok a felesége. A napokban megkaptam,hogy én egy pénzéhez ku... vagyok mert el veszem a férjem örökséget a családtól,és attól hogy én a felesége vagyok a testvérüknek attól a családi vagyon maradjon csak a családé. A férjem hajthatatlan hiába is mondtam,hogy hagyja az egészet.
2016. szept. 29. 16:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
81%

De már miért örökölne valaki a testvére után?

Ha a szüleim meghalnak, akkor a bátyám meg én örököljük a házukat 50-50%-ban, ha ő meghal, akkor az ő felesége örököl. Nekem mi közöm lenne az ő részéhez? Nekem 50%-nyi részem van a házban.

A férjed nővérei a pénzéhesek, mert ők akarnak maguknak olyan örökséget, ami nem őket illet.

2016. szept. 29. 20:33
 22/27 anonim ***** válasza:
16%

Ha a szülőktől örökölték vagy kapták ajándékba az ingatlanokat (vélhetően igen, ha a testvérek osztoznak a tulajdonjogon), akkor az ági vagyonnak minősül, nem a házastárs örökli, hanem a szülők, ill. még élő leszármazottaik, vagyis a két testvér. A túlélő házastársnak viszont haszonélvezete van az ági vagyonon.

Szerintem hagyd rá a férjedre, mit akar tenni a tulajdonával. Ha úgy érzed, hogy nem korrekt az eljárása, a hagyatéki tárgyaláson lemondhatsz az örökségről, vagy egy részéről.

2016. szept. 29. 21:33
 23/27 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, jó lenne ha tisztázhatnánk, hogy ági vagyonról van-e szó (az a két ház, amelynek résztulajdonosai a férjed és a nővérei, tulajdonképpen a szüleik öröksége) vagy közösen vettek a növéreivel egy házat. Mert az öröklés szempontjából nagyon nem mindegy.

Amíg nem pontos, hogy mi az örökség tárgya, addig vicces itt olvasni mindenféle botcsinálta ügyvéd kirohanását.

2016. szept. 30. 10:22
 24/27 anonim ***** válasza:
36%

Ne tégy semmit kérdező, mert ha ági vagyonról van szó, végrendelet ide vagy oda, úgyis a nővérek öröklik a házat. Haszonélvezeted sem lesz rajta. Felesleges a családi veszekedés, ez a törvény.

Ha nagyon pénzéhes lennél, elajándékozhatná neked a férjed a tulajdonrészét, de annyi illetéket fizetnél, meg a két nővér annyi bosszúságot törne az orrod alá, hogy egyszerűen nem éri meg.

2016. szept. 30. 10:26
 25/27 anonim ***** válasza:
2016. szept. 30. 11:27
 26/27 anonim ***** válasza:
56%

Azért azt is vicces olvasni, hogy egyesek önjelölt ügyvédnek titulálnak másokat, akik - legjobb tudásuk szerint - igyekeznek segíteni.

Nem, nem vagyunk ügyvédek, de akkor már nem is szólhatunk hozzá egy öröklési kérdéshez? Legtöbbünknek az élete során van tapasztalata a témában.

Mert ezzel a logikával egy főzés témájú kérdéshez sem szólhatnánk hozzá, ha nem vagyunk szakácsok.

"végrendelet ide vagy oda, úgyis a nővérek öröklik a házat"

Ezt így kijelenteni butaság, nem ilyen egyszerű.

Főleg meg ha életében elajándékozza, vagy adás-vételivel átíratja, és az illetéket kifizetik.

Ha öröklés útján nem megy, de a férjnek van egy több milliós vagyona, azt miért kéne veszni hagyni?

Alapesetben a feleségéről szeretne gondoskodni, hogy ne legyenek majd anyagi problémái, ha ő meghal.

Van egy 10 milliós ház, akkor a férj tulajdonrésze ér 3,3 milliót, valamilyen szerződéssel a tulajdonjogot átruházza, és orbitális baromság az is, hogy a gatyájukat is elviszi az illeték.

Semmiféle szerződés után nem lesz 3,3 millió az illeték.

Mindezek után pedig, ha szükség van a pénzre, az ingatlant pénzzé lehet tenni. Gondolom sosem fog benne együtt élni a 3 testvér, de jó eséllyel a 2 nővér sem. Ki lakik benne most? Mert annak is fizetnie kéne a többi tulajdonos felé...

Vagy üresen áll és amortizálódik? Annak se sok értelme van.

Ha a nővéreknek és családjuknak van hol lakni más-más házakban, akkor teljesen felesleges egy ingatlant őrizgetni, csak azért, mert örökség volt. Most ér a legtöbbet, le kéne ülni megbeszélni, hogy érdemes lenne már most eladni, és mindenki megkapná belőle a részét. Ez lenne a legtisztább, mert azzzal, hogy papíron van valakinek 1/3 háza, semmire nem megy.

2016. szept. 30. 17:23
 27/27 anonim ***** válasza:

A férjednek te vagy a családja. Ha a nővérei 28 év alatt ezt nem voltak képesek elfogadni, megérteni, akkor ők a pénzéhes qurvák.

Fogadd csak el.

2016. okt. 1. 11:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!