Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most mit csináljak? Segítség

Most mit csináljak? Segítség

Figyelt kérdés
Sziasztok.A férjem akivel 28 éve vagyunk házasok,végrendeletet akar írni,hogy halála esetén én örököljek és ne a nővérei. Van 2 családi ház amiben a férjem ugyanúgy rész tulajdonos mint a 2 nővére. Nekünk nincs gyerekünk és a férjem nem akarja,hogy majd a nővéreire maradjon,hanem rám mert én vagyok a felesége. A napokban megkaptam,hogy én egy pénzéhez ku... vagyok mert el veszem a férjem örökséget a családtól,és attól hogy én a felesége vagyok a testvérüknek attól a családi vagyon maradjon csak a családé. A férjem hajthatatlan hiába is mondtam,hogy hagyja az egészet.
2016. szept. 29. 16:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, ehhez nincs több hozzáfűznivaló. Nem tudja, de okoskodik.
2016. szept. 29. 18:17
 12/27 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem, ez nem fog menni.
2016. szept. 29. 18:19
 13/27 anonim ***** válasza:
38%

Végrendelettel a köteles részt nem tudja kivonni az örökségből. Ráadásul ha a 2 nővére is résztulajdonos, akkor neki ugye mindössze 1/3-ad része van, efölött tud csak rendelkezni. Halál esetén ebből az egyharmadból kell a két nővér részére a kötelest részt megfizetni.

Ha az ingatlan tulajdonjog öröklése a kérdés, akkor a legegyszerűbb ha a nevedre írja ajándékozásival, mert akkor a köteles rész már nem játszik. Ennek csak az a hátulütője, hogy ingatlan ajándékozás esetén viszont vagyonszerzési illetéket kell fizetni, úgyhogy mindenképpen elszivárog a vagyon egy része vagy erre vagy arra..

2016. szept. 29. 18:28
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

Drága #10: A testvér sem egyenesági rokon. Csak hogy pontosítsak.

Van egy nagyon rossz hírem a testvéreknek. Közös gyermek hiányában nem ők, hanem Te fogsz örökölni, úgy hogy igazából felesleges végrendeletet írni.

2014-től:

"Amennyiben nincsenek leszármazók, a házastárs mellett a szülők is örökösökké válnak és nem kizárólag a túlélő házastárs örököl. Ebben az esetben is maradhat az özvegy a korábbi megszokott környezetében, de már nem mint haszonélvező, hanem mint tulajdonos, hiszen az örökhagyóval közösen lakott lakásra és annak berendezési, felszerelési tárgyaira tulajdonjogot örököl. A fennmaradó vagyonon fele-fele arányban osztozik az örökhagyó szüleivel. Amennyiben a szülők egyike már nem él, helyette nem örököl az alattal lévő leszármazó, hanem az ő része megoszlik az özvegy és az élő szülő között. Ha mindkét szülő elhunyt már, akkor az özvegy a teljes hagyaték örököse (kivéve az esetleges ági vagyont)"

2016. szept. 29. 18:34
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
tényleg a férjed dönt róla, de ha nem ír semmit akkor is minden a tiéd lesz, hiszen a testvéreivel ő közösen kapta meg ezt a tulajdont, mindenki a saját részét.tehát a testvéreinek megvan a saját része, ami az ő része benne az meg a tiéd lesz. ne foglalkozz velük, csak irigyek. szerintem amúgy biztos pont ezért nem akarja, hogy véletlenül is kiszedjenek majd téged a gatyádból is. lehet tud valamit, amit te nem.
2016. szept. 29. 18:36
 16/27 anonim ***** válasza:
96%
Ha jól értem, akkor ági vagyon az, amiben a férjed résztulajdonos, és azt a nővérei öröklik, feltéve, ha a férjed hal meg előbb... Szerintem a férjed ajánlja fel megvásárlásra a résztulajdonait a nővéreinek, akkor a családi vagyon egybemarad, a kapott pénzből pedig ti fizessetek be néhány külföldi útra és élvezzétek az élményt.
2016. szept. 29. 18:53
 17/27 anonim ***** válasza:
93%

Nem öröklik a nővérei, értsétek már meg!

Honnan veszitek ezt a baromságot?

Hol láttatok olyat, hogy volt házastárs, és nem ő örökölt az elhunyt után, hanem annak a testvére???

Felesleges végrendeletet írni, ez teljesen egyértelmű öröklés lesz.

A nővéreknek marad az 1/3 - 1/3 rész.

A nővéreknek gondolom van gyereke, esetleg már unokája is.

Ők is úgy gondolják, hogy ha ők meghalnak, akkor nem a gyerekük fog örökölni, hanem a fiútestvérük?

Mert ez csak így lenne korrekt, hogy ha ők elvárják a testvértől az örökséget, akkor ők is odaadnák a részüket.

De ilyen a világon nincs.

Hagyni kell őket, hadd háborúzzanak, te meg nevess rajtuk. Kár ezen idegeskedni. Nem jár nekik semmi, csak akkor, ha véletlenül egyszerre halnátok meg.

Akkor ugye a férjnek nem lenne sem gyereke, sem házastársa, ilyenkor képbe jönnek a testvérek.

2016. szept. 29. 19:57
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

Az itt hozzászólókkal ellentétben én nem vagyok sem ügyvéd, sem közjegyző, ezért nem akarlak félrevezető információkkal traktálni.

A legszimpatikusabb a 17-es válasza, de leginkább azt mondanám, hogy fordulj ügyvédhez!

Azt hiszem egy tanácsadás 5-10ezerFt körül mozog, attól függően, hogy mennyi idejét foglalod le.

Tőle pontos választ kapsz a kérdésedre, ami lehet, hogy eleve okafogyottá teszi a végrendelet készítését.

Nem mellesleg a szabályos végrendelet elkészítésében is tanácsot ad, ha mégis kellene.

2016. szept. 29. 19:59
 19/27 anonim ***** válasza:
49%
Mindenképpen kell ügyvéd és ha szereted a férjed, akkor tiszteletben tartod az ő kívánságát, hogy tegyen úgy, ahogy ő jónak látja. A leírtakból arra lehet következtetni, hogy nővérei valóban pénzéhesek, ami az ő számára idegen és ellenszenves. Tagadhatatlan, hogy a 2 házból a férjedre eső tulajdonrész u.n. ági vagyonnak minősül (hiszen nem kettőtök szereztétek). Ugyanakkor nem biztos, hogy a végrendeleti hagyományozás a legelőnyösebb megoldás, hiszen akár neked is ajándékozhatja már most életében. Hogy melyik megoldás a járhatóbb ill. a legkevesebb költséggel és a legbiztosabb eredménnyel járó út, azt egy ilyen ügyekben járatos ügyvéd pontosan meg tudja mondani.
2016. szept. 29. 20:00
 20/27 anonim ***** válasza:
77%
A gyerekek és a házastárs örököl, ha ezek nincsenek, akkor a szülők, ha ők sincsenek, akkor jönnek csak a testvérek. Ha nincs végrendelet, akkor is te örökölsz :D
2016. szept. 29. 20:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!