Valóban kellemetlen volt az unokatesóm azzal ahogy vendégül látott?
Már napok óta rágódom ezen.
Szombaton mentünk vendégségbe hozzájuk. Délelőtt 11 órára hívott minket, így azért úgy készültünk, hogy ebéd is lesz. Egy órás útra laknak. Oda felé be mentünk a boltba, vettünk a gyerekeknek nasit, üdítőt ilyesmi.
Hát rá kellett jönnünk, hogy nem lesz ebéd.
A dohányzó asztalra kitette az egyik csomag chipset amit mi vittünk, és az az üveg üdítőt amit szintén mi vittünk plusz még 8 db linzert.
Mi négyen voltunk, ők hárman.
Mikor minden elfogyott, ami nagyon hamar megtörtént nem tett ki semmiből újat. Egyszerűen el se akartam hinni, hogy ez történik. Rohadt kellemetlen volt, főleg mikor a gyerekeim kérdezték tőlem, hogy mi lesz a kaja mert tök éhesek. Hamar leléptünk, bár folyamatosan marasztaltak volna és hazafelé be ültünk egy étterembe enni.
Teljesen értetlenül állok az egész előtt. Ha valakit nem akarok ebéddel fogadni akkor nem hívom 11-re, csak kora délutánra.
Hozzánk többször jöttek már, ha ilyen időre hívtuk őket mindig ebéddel fogadtuk. Ha délután jöttek akkor is nem azzal készültem, hogy ők mit hoznak hanem amit én megvettem. Ami fogyott folyamatosan pótoltam.
Ha valakit 11-re hívnak, az nem ebédmeghívás, a legtöbb esetben 12-13 között/után ebédelnek az emberek.
Ha ebéddel készültek volna, akkor úgy mondják, gyertek ebédre, nem pedig 11-re.
Nem mindenkinek van annyi plusz pénze, hogy egy négytagú családod meg tudjanak ebédeltetni, föleg, ha nekik esetleg egy leves vagy valami tészta lett volna az ebéd, vendégeknek meg az nem szokás.
Én se értem hogy gondolta, valóban furcsa, főleg, hogy gyerekek is voltak, akik várták az ebédet, ebédidőkor hív chipsre, máskor le kell tisztázni mire vár, de én beszüntetném az ilyen jellegű talalkozásokat, lehet tartani tartani kapcsolatot interneten keresztül is. Mai világban akkora árak vannak hogy sajnos nincs is már soknak pénze vendégeket hívni mint a régi világban. Mindenki elzárkózik es éhezik egyedül titokban, es azt a keveset meg már nem tudja megosztani. Szégyen a szegénység és szocializálás sincs.
Vajon nem valami leckét szánt neked?
Hát ja, a rokonod nem nagyon érti az etikett és vendéglátás szabájait.
De erre kérdést kiírni... Egyértelmű, nem????
Úgy érzem csak egy jóízűt akarsz panaszkodni, mert nincs kinek, mi meg asszisztáljunk hozzá. 😒
Még nem voltunk náluk. Eddig egy elég kicsi lakásban éltek és nem volt lehetőségük meghívni.
Most költöztek 3 hónapja nagyobb lakásba.
Én is mindig így hívtam őket mikor ebédre jöttek. 11-re. Lehet késés, megjönnek, felfrissülnek, pont eltelik annyi idő, hogy délben már lehet is ebédelni.
Nem látok bele a pénztárcájukba,de azért nem állnak rosszul anyagilag. Ha pedig valakit nem ebédre hívok, akkor inkább délután 2-3 órára így ez egyértelmű.
Nekem is fura, ilyen időpontnál jogosan készültök ebédre.
Ezt igazából vele kellene tisztázni, pl.:
Szia, jó volt találkozni, viszont mivel 11-re hívtál arra számítottunk, hogy lesz ebéd is, azért jöttünk el hamar, mert éhesek voltunk. Kérlek legközelebb, ha nem ebédre hívsz akkor inkább délutáni időpontot mondj, hogy tudjunk előtte ebédelni.
Hát én 11-kor reggelire készülnék. Olyankor nem tudnék ebédet zabbantani.
Amúgy ha nem kérdeznék tőlem, hogy mit ennék, akkor nem készülnék ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!