Valóban kellemetlen volt az unokatesóm azzal ahogy vendégül látott?
Már napok óta rágódom ezen.
Szombaton mentünk vendégségbe hozzájuk. Délelőtt 11 órára hívott minket, így azért úgy készültünk, hogy ebéd is lesz. Egy órás útra laknak. Oda felé be mentünk a boltba, vettünk a gyerekeknek nasit, üdítőt ilyesmi.
Hát rá kellett jönnünk, hogy nem lesz ebéd.
A dohányzó asztalra kitette az egyik csomag chipset amit mi vittünk, és az az üveg üdítőt amit szintén mi vittünk plusz még 8 db linzert.
Mi négyen voltunk, ők hárman.
Mikor minden elfogyott, ami nagyon hamar megtörtént nem tett ki semmiből újat. Egyszerűen el se akartam hinni, hogy ez történik. Rohadt kellemetlen volt, főleg mikor a gyerekeim kérdezték tőlem, hogy mi lesz a kaja mert tök éhesek. Hamar leléptünk, bár folyamatosan marasztaltak volna és hazafelé be ültünk egy étterembe enni.
Teljesen értetlenül állok az egész előtt. Ha valakit nem akarok ebéddel fogadni akkor nem hívom 11-re, csak kora délutánra.
Hozzánk többször jöttek már, ha ilyen időre hívtuk őket mindig ebéddel fogadtuk. Ha délután jöttek akkor is nem azzal készültem, hogy ők mit hoznak hanem amit én megvettem. Ami fogyott folyamatosan pótoltam.
Felhívnám azoknak a figyelmét, akik szerint ez normális, és 11 óra nem ebédidő, hogy valószínűleg (a vendéglátókkal együtt) elsiklottak azon apró tény fölött, hogy a kérdezőék egy óra útra laknak. Ezt akkor úgy tervezték, hogy utaznak egy órát két gyerekkel, megérkeznek, átadják az ajándékot/nasit/egyebet, aztán indulnak is haza, hogy dél-egy körül hazaérjenek ebédre? Szívélyes vendéglátók lehettek ti is 😀
Egyébként étkezésre sem úgy szokás vendéget hívni, hogy egyből ülnek is asztalhoz, hanem üdvözlés, kis beszélgetés (egy koccintás esetleg 🙂), jelen esetben új lakás körbemutogatása stb., és utána szoktak tálalni, erre pedig -az esetleges késést is belekalkulálva egy ekkora útnál- valóban a 11 óra a legkézenfekvőbb ebéd esetében.
Tehát a rokon nagyon bunkó/meggondolatlan volt, remélhetőleg ő is rendesen kellemetlenül érzi most magát azért...
2x1 óra az út, valamennyit ott is kell lenni. Egy felnőtt is megéhezik 3-4 óra alatt, hát még a gyerek. Valami ennivalóval mindenképp kellett volna várni, vagy szólni, hogy csomagolj kaját az útra, mert nem lesz. Legközelebb, ha hívnak tréfásan kérdezd meg, hogy nektek is csomagoljak szendvicset, vagy elég csak magunknak?
Nálunk is volt olyan rokon, aki negyedmagával jött vasárnap ebédidőben váratlanul, elég gyakran, és akkor őket is megebédeltettem (olyankor nem maradt vacsorára, vagy másnapra), de mikor mi mentünk hozzájuk max. kávéval meg ülőhellyel kínáltak meg. Ha máskor is ilyen lesz a vendéglátás, akkor te is így fogadd majd őket.
19.
És meddig hagytad, hogy így kihasználjanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!