Valóban kellemetlen volt az unokatesóm azzal ahogy vendégül látott?
Már napok óta rágódom ezen.
Szombaton mentünk vendégségbe hozzájuk. Délelőtt 11 órára hívott minket, így azért úgy készültünk, hogy ebéd is lesz. Egy órás útra laknak. Oda felé be mentünk a boltba, vettünk a gyerekeknek nasit, üdítőt ilyesmi.
Hát rá kellett jönnünk, hogy nem lesz ebéd.
A dohányzó asztalra kitette az egyik csomag chipset amit mi vittünk, és az az üveg üdítőt amit szintén mi vittünk plusz még 8 db linzert.
Mi négyen voltunk, ők hárman.
Mikor minden elfogyott, ami nagyon hamar megtörtént nem tett ki semmiből újat. Egyszerűen el se akartam hinni, hogy ez történik. Rohadt kellemetlen volt, főleg mikor a gyerekeim kérdezték tőlem, hogy mi lesz a kaja mert tök éhesek. Hamar leléptünk, bár folyamatosan marasztaltak volna és hazafelé be ültünk egy étterembe enni.
Teljesen értetlenül állok az egész előtt. Ha valakit nem akarok ebéddel fogadni akkor nem hívom 11-re, csak kora délutánra.
Hozzánk többször jöttek már, ha ilyen időre hívtuk őket mindig ebéddel fogadtuk. Ha délután jöttek akkor is nem azzal készültem, hogy ők mit hoznak hanem amit én megvettem. Ami fogyott folyamatosan pótoltam.
Szerintem ez tényleg kellemetlen. Természetesen velem már előfordult, hogy ebéd időre hívtam valakiket, de nem volt alkalmam kifőzni, ilyenkor jeleztem, hogy ne haragudjatok, de nem tudok ebéddel készülni.
De nálunk általában az van, hogy jönnek az emberek, és alig esznek bármit is.
Szerintem is igazad van. Akit én 11-re hívok, az egyértelműen ebédmeghívás, nem rágcsizás.
Vagy hogyha ők 2-kor ebédelnek - ilyen is van, semmi baj, de akkor mondja meg kerek-perec, hogy nem ebédre mentek, mert ők nem esznek délben. Ez a korrekt, és tudjátok, mire készüljetek.
15
Elárulok egy meglepő dolgot: Annyi helyen teszi fel a kérdését, ahány helyen akarja.
38!
Nem mocskoltad, de válaszod szerint kb. KÉRNIE kellett volna a kaját egy nyilvánvalóan félreérthető, ebédmeghívásnak tűnő szituban, ami a többség szerint nonszensz.
Amúgy tök mindegy, ha valaki mondjuk délután 4-kor szokott reggelizni, szíve joga, de attól még nyilván tisztában van vele, hogy az emberek nagy része ezt délelőtt szokta megejteni, és a családi ebédeket nem este 8-ra szervezi, vagy ha mégis, akkor azért tájékoztatja a meghívottakat, hogy mire számítsanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!