Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Valóban kellemetlen volt az...

Valóban kellemetlen volt az unokatesóm azzal ahogy vendégül látott?

Figyelt kérdés

Már napok óta rágódom ezen.

Szombaton mentünk vendégségbe hozzájuk. Délelőtt 11 órára hívott minket, így azért úgy készültünk, hogy ebéd is lesz. Egy órás útra laknak. Oda felé be mentünk a boltba, vettünk a gyerekeknek nasit, üdítőt ilyesmi.

Hát rá kellett jönnünk, hogy nem lesz ebéd.

A dohányzó asztalra kitette az egyik csomag chipset amit mi vittünk, és az az üveg üdítőt amit szintén mi vittünk plusz még 8 db linzert.

Mi négyen voltunk, ők hárman.

Mikor minden elfogyott, ami nagyon hamar megtörtént nem tett ki semmiből újat. Egyszerűen el se akartam hinni, hogy ez történik. Rohadt kellemetlen volt, főleg mikor a gyerekeim kérdezték tőlem, hogy mi lesz a kaja mert tök éhesek. Hamar leléptünk, bár folyamatosan marasztaltak volna és hazafelé be ültünk egy étterembe enni.

Teljesen értetlenül állok az egész előtt. Ha valakit nem akarok ebéddel fogadni akkor nem hívom 11-re, csak kora délutánra.

Hozzánk többször jöttek már, ha ilyen időre hívtuk őket mindig ebéddel fogadtuk. Ha délután jöttek akkor is nem azzal készültem, hogy ők mit hoznak hanem amit én megvettem. Ami fogyott folyamatosan pótoltam.

nov. 27. 15:04
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
81%

Hú, ez nagyon kellemetlen.

Mit mondtak, miért hívtak meg vagy csak annyi, hogy gyertek 11-re?

Miért számítottál ebédre? Bocsi, nem téged hibaztatlak, csak ez nagyon fura.

Persze az unokatesó ultra gáz. Rendszeresen ebédeltettétek őket, ezek meg megetetik veletek, az ajandékba vitt rágcsát.

Én biztos nem hívnám meg őket többet.

Nekünk is van nagyon lóvés, de nagyon smucig rokonunk és 2 ingyen éttermi etetés után, már nem hívjuk meg őket semmilyen alkalomra.

nov. 27. 19:41
 22/51 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem kellemetlen, hanem neveletlen paraszt. Két gyerekkel meghívni valakit messziről és egy vajas kenyeret se adni egyszerűen nonszensz.

Ha meg nem vagy a pénzügyi helyzeted magaslatán, akkor szervezz batyus ebédet. Te biztosítos a helyszínt, mindenki hoz egy kis valamit. Nálunk is volt ilyen a családdal, amikor beköltöztünk. Elmondtuk, hogy szívesen látnánk mindenkit, de az van, hogy a gatyakorcunk is ráment a költözésre, úgyhogy a helyszínt tudjum biztosítani meg egy kis ezt-azt összedobok, a többit hozzák ők.

Mondjuk a mi családunkban szokás kommunikálni, nem passzív-agresszívkodunk meg hisztizünk utólag.

nov. 27. 20:33
 23/51 anonim ***** válasza:
91%

22!

Én megértem a kérdezőt...

1. Ha egyértelműnek gondolom, hogy ebédre hívnak, akkor nem kérdezek rá, nyilván őt is meglepte, nem erre számított, fel sem merült benne.

2. Ha lett volna otthon kaja, akkor nyilván kínálták volna őket, ergó ott helyben már nem sok lehetőségük volt. Ha nem egy fillér nélkül indulok útnak, akkor nekem is az lett volna kézenfekvő, hogy inkább étterembe megyünk, normálisan enni, mint hogy kihisztizzek némi száraz kenyeret a gyerekeknek...

3. Ha tudom, hogy valaki jön hozzám, akár csak egy 10 perces villámlátogatásra is, akkor is készülök valami kínálnivalóval.

(4. Az unokatesóék hárman vannak, tehát vélhetően ott is van egy gyerek, szóval csak gratulálni tudok a szülőknek, ha annyira nincs volt pénzük, hogy vendégül lássanak valakit, akit ők hívtak meg...)

nov. 27. 20:46
 24/51 anonim ***** válasza:
84%
De most akkor ők sem ettek ebédet? Főleg ha gyerekük is van. Nagyon furák.
nov. 27. 21:31
 25/51 anonim ***** válasza:
86%

Suttyó bunkók. Amíg kicsi volt a lakásuk és csak ők jöttek vendégségbe, jólesett nekik az ebéd NÁLATOK. De ők nemhogy nem akarták ezt viszonozni, de még direkt ebédidőbe hívtak meg titeket, hogy ebéd helyett kínáljanak a tőletek kapott nasival.

Ultragáz rokonok, én többet a büdös életben meg nem hívnám őket magunkhoz és én se fogadnám el az ő meghívásukat.

Egyébként fixre veszem, hogy észre sem vették magukat és ha később rákérdeznél, nem értenék, mi bajod volt.

nov. 27. 21:57
 26/51 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk a család délután 4 után esik haza. Emiatt este főzök,és a vacsora a főtt étel. DE! Ha valakit meghívok,teljesen mindegy hány óra,megvendégelem. Ha tudom,hogy dél körül érkeznek,akkor főzök ebédet,hisz aznap otthon vagyok. Szóval ez gáz volt tőlük nagyon.
nov. 27. 22:33
 27/51 anonim válasza:
90%
Azért lecarnám a kezem ha nem bírnék kirántani egy kiló csirkemellet valami körettel a vendégeknek. De egye kukac ne főzzön, lehet csóró, akkor legalább valami normális rágcsákat adjon, pl pogácsa vagy süti. Az sokkal szégyellni valóbb hogy azt ettétek amit vittetek. Főleg ha a gyerek még rá is kérdezett.
nov. 27. 23:57
 28/51 Darius- ***** válasza:
0%
Nemet írok. Kaptatok linzert. Ha éhesek vagytok, kérni kell, mert lehet ők később szoktak ebédelni -napjainkban ez gyakoribb. Szerintem itt van a kutya elásva. Én se főzök előre. Ha sokat marad, akkor valamit összedobunk. Általában van hús otthon mindig, de volt mikor kimentem és lecsaptam egy csirke nyakát, a melléről kitéptük a tollakat, aztán lett hús. Beletettük a zsírba, megsüttük és már nem volt éhes a gyerek.
tegnapelőtt 01:48
 29/51 anonim ***** válasza:
36%

28 én is kb 2 3 órakor ebédelek.

Lehet tényleg 2-kor tállalt volna...lehet nem.

Én úgy mentem volna el onnan, hogy mondom indulunk, mert enni is akarunk.

tegnapelőtt 05:44
 30/51 anonim ***** válasza:
87%

Rohadt kellemetlen volt, főleg mikor a gyerekeim kérdezték tőlem, hogy mi lesz a kaja mert tök éhesek. Hamar leléptünk, bár folyamatosan marasztaltak volna és hazafelé be ültünk egy étterembe enni.

Ez annyira hihetetlen. Amikor marasztaltak, nem szóltál be, hogy ebédidő van, és mivel itt láthatóan nem lesz ebéd, azért mentek most már, mert nagyon éhesek vagytok?

Egyébként bunkók voltak, főleg úgy, hogy ők előtte többször kajáltak nálatok ugyanilyen körülmények között. Vond le a következtetést, legközelebb te is szórj eléjük némi ropit, meg amit ők visznek, aztán ennyi, vagy egyszerűen meg kell nekik mondani, hogy vagy reggel 9-re menjenek vagy du. 3-ra, és akkor te se vergődj a megetetésükkel. MEkkora türhe banda!

tegnapelőtt 06:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!