Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonnál vendégségbe elvárnád,...

Rokonnál vendégségbe elvárnád, hogy csomagoljanak ételt?

Figyelt kérdés

Hétvégén ünnepeltük meg a férjem születésnapját, meghívtuk a közeli rokonokat (férjem szülei, nagyanyja, testvérei). 16-an voltunk, tálakat rendeltem. 5 db 4 személyes tálat, egy tálon volt 8 szelet hús+2 rántott sajt, karfiol plusz a köret. 2 felé salátát csináltam. És egy 20 szeletes torta. Inkább többet rendeltem, de úgy voltam vele, hogy még marad nekünk 1-2 napra.

Megjöttek a vendégek, "svédasztalt" csináltunk. Ki tettem mind az 5 tálat. Mindenki bőségesen szedett és az egyik tál teljesen érintetlen maradt a többi nagyjából elfogyott. Mindneki elindult. A sógornőm és a párja maradtak utoljára. Nagyon nehezen indultak el és az indulás előtt számon kért a sógornőm párja, hogy na és hol az apanázs, hát látta, hogy egy tál teljesen érintetlen maradt plusz a tortaból is maradt, ő szívesen vacsorázta volna ezt. Igazából nem is tudtam mit mondani, nálunk egyáltalán nem szokás ételt pakolni és végképp nem kért számon senki emiatt, hogy hol az ellatmány csomag. A férjem mondta is neki, hogy úgy rendeltük a tálakat, hogy nekünk maradjon egy két napra. Aztán szemforgatva elmentek. A sógornőm is közben mondta, hogy jajj hát nem kell, ez nálunk valóban nem szokás.

Igazából ezért is született a kérdés, hogy tényleg bunkóság ha az ember nem csomagol a megmaradt kajából?

jan. 13. 19:12
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
94%
Hihetetoenül bunkók
jan. 13. 19:18
 2/46 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem nem elvárható, hogy csomagoljatok. Főleg nem 16 embernek, mert ha egynek csomagoltok, akkor viszont illik a többieknek is.
jan. 13. 19:20
 3/46 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem volt szokás ételt csomagolni egy sima vendégség után (tehát nem olyan alkalommal, amikor kifejezetten valami közös élelmiszerfeldolgozás lenne az összejövetel apropója), az pedig pláne nem, hogy valaki még számon is kérje ezért a házigazdát. Engedd el, ők voltak bunkók.
jan. 13. 19:20
 4/46 anonim ***** válasza:
98%
Lagziban szoktak csomagot készíteni a sütikből, de ez sem kötelező. Az viszont taszító, hogy kileste, hogy van egy érintetlen tál és arra várt, hogy elajándékozod.
jan. 13. 19:24
 5/46 A kérdező kommentje:

Ezen nagyot néztünk, hogy kifigyelte hogy miből maradt.

Nálunk is úgy működik az étel csomagolás ha mondjunk a szülők jönnek akkor csomagolunk nekik, vagy fordítva ők is nekünk.

De ilyen nagyobb vendégségnél egyáltalán nem.

jan. 13. 19:28
 6/46 Katona Dius ***** válasza:
98%

Nem elvárható. Ha gpndolod, és marad annyi, hogy mindenkinek tudsz pakolni pár falatot, akkor persze, nyugodtan, de elvárni nem elvárható.

Pláne nem szóvá tenni, hogy "oké hogy megetettél, de a maradékot is add már ide, köszi"...

jan. 13. 19:29
 7/46 anonim ***** válasza:
92%
Idős nagymamának, koliba visszautazó tininek adok ilyenkor, épkézláb felnőtt ne ácsingózzon.
jan. 13. 19:29
 8/46 Katona Dius ***** válasza:
97%
Amúgyis, ha ők maradtak utoljára, akkor nagyon is jól látta, hogy senkinek nem adtál kaját. Nem tudom, miből gondolták, hogy akkor a megmaradt tálat majd nekik adjátok.
jan. 13. 19:31
 9/46 anonim ***** válasza:
24%
Kövér zabagép mi?
jan. 13. 19:31
 10/46 anonim ***** válasza:
92%

Nagynéném ilyen... fel tudnám rúgni a holdig.

Bezzeg a lánya lagzijában jó fukaron voltak mérve az adagok, nem hogy csomag pakolás nem volt... majdnem éhes maradtam.

Pedig egy lagziban azért szokás a megmaradt ételből pakolni... de egy háznál nem. Esetleg ha rengeteg sütemény maradt amit a háziak úgysem esznek meg másnap akkor abból... de nem elvárható az sem.

jan. 13. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!