Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonnál vendégségbe elvárnád,...

Rokonnál vendégségbe elvárnád, hogy csomagoljanak ételt?

Figyelt kérdés

Hétvégén ünnepeltük meg a férjem születésnapját, meghívtuk a közeli rokonokat (férjem szülei, nagyanyja, testvérei). 16-an voltunk, tálakat rendeltem. 5 db 4 személyes tálat, egy tálon volt 8 szelet hús+2 rántott sajt, karfiol plusz a köret. 2 felé salátát csináltam. És egy 20 szeletes torta. Inkább többet rendeltem, de úgy voltam vele, hogy még marad nekünk 1-2 napra.

Megjöttek a vendégek, "svédasztalt" csináltunk. Ki tettem mind az 5 tálat. Mindenki bőségesen szedett és az egyik tál teljesen érintetlen maradt a többi nagyjából elfogyott. Mindneki elindult. A sógornőm és a párja maradtak utoljára. Nagyon nehezen indultak el és az indulás előtt számon kért a sógornőm párja, hogy na és hol az apanázs, hát látta, hogy egy tál teljesen érintetlen maradt plusz a tortaból is maradt, ő szívesen vacsorázta volna ezt. Igazából nem is tudtam mit mondani, nálunk egyáltalán nem szokás ételt pakolni és végképp nem kért számon senki emiatt, hogy hol az ellatmány csomag. A férjem mondta is neki, hogy úgy rendeltük a tálakat, hogy nekünk maradjon egy két napra. Aztán szemforgatva elmentek. A sógornőm is közben mondta, hogy jajj hát nem kell, ez nálunk valóban nem szokás.

Igazából ezért is született a kérdés, hogy tényleg bunkóság ha az ember nem csomagol a megmaradt kajából?

jan. 13. 19:12
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Nem kövér. Egy átlagos testalkatú pasi.
jan. 13. 19:36
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Valahol szokás, valahol nem, de szerintem ez nem elvárható, és szerintem nem bunkóság, ha valaki nem csomagol. Pl. a nagyszüleim ha jönnek, valamikor szoktam nekik csomagolni, de nem mindig, szóval nincs ez a "muszáj csomagolni". Esetleg még a nagynénémnek szoktam csomagolni, de igazából ez a csomagolósdi így a közelebbi családtagok között van max. nálunk, és akkor sem mindig, hanem ha úgy alakul.

De ha általában jön távolabbi család, akkor nekik egyáltalán nem szoktunk. Mármint na, sokaknak több óra az út hazáig, szerintem nekik se hiányzik még a plusz csomag.

Meg igen, itt az, hogyha valakinek csomagolsz, akkor lehet a többinek az lesz a baja, hogy hát nekik nem csomagoltál. Nem elvárható, hogy 10+ embernek csomagolj.

Meg amúgy gondolom ti fizettétek a kaját teljes mértékben, szóval nyilván a ti döntésetek, hogy a maradékkal mit akartok, nincs joga senkinek elvárni, hogy a maradékot ő megkapja.

jan. 13. 19:37
 13/46 anonim ***** válasza:
90%

11.

A sógornőre céloztam.

jan. 13. 19:43
 14/46 A kérdező kommentje:
Ő se kövér zabagép. Átlagos testalkatú nő, átlagos étvággyal.
jan. 13. 19:47
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy várnám el, pláne hogy már ott is ettem volna belőle, mint meghívott vendég. Elvárni más esetben se várnám el, de viszont elfogadtam volna, ha szívből adják. ( Bár ebben az esetben nem érteném, hogy miért pontnekünk adnák, mikor 16 vendég volt)
jan. 13. 20:52
 16/46 anonim ***** válasza:
93%
Eszembe sem jutna elvárni. Sogornőd elég modortalan.
jan. 13. 20:53
 17/46 anonim ***** válasza:
98%

Tavaly két tortát készítettem, azt gondoltam, nem lesz elég egy. Végül rengeteg megmaradt kB egy fél torta fogyott el, így mindenkinek csomagoltam belőle.

De ez így... Nem is tudom, nekem nem lett volna arcom kérni elvitelre 😆 ne te érezd magad rosszul helyettük

jan. 13. 22:02
 18/46 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Sőt idegesít ha tukmálják. Nem akarom még napokig azt enni.
jan. 13. 22:04
 19/46 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk is nagy a család de ez nem volt szokás sosem. Nagyon bunkók voltak a rokonaid.
jan. 13. 22:08
 20/46 Metionin ***** válasza:
91%
Dehogyis, nálunk sem szokás az ilyesmi. Az meg, hogy még szóvá is teszi, külön bunkóság.
jan. 13. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!