Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonnál vendégségbe elvárnád,...

Rokonnál vendégségbe elvárnád, hogy csomagoljanak ételt?

Figyelt kérdés

Hétvégén ünnepeltük meg a férjem születésnapját, meghívtuk a közeli rokonokat (férjem szülei, nagyanyja, testvérei). 16-an voltunk, tálakat rendeltem. 5 db 4 személyes tálat, egy tálon volt 8 szelet hús+2 rántott sajt, karfiol plusz a köret. 2 felé salátát csináltam. És egy 20 szeletes torta. Inkább többet rendeltem, de úgy voltam vele, hogy még marad nekünk 1-2 napra.

Megjöttek a vendégek, "svédasztalt" csináltunk. Ki tettem mind az 5 tálat. Mindenki bőségesen szedett és az egyik tál teljesen érintetlen maradt a többi nagyjából elfogyott. Mindneki elindult. A sógornőm és a párja maradtak utoljára. Nagyon nehezen indultak el és az indulás előtt számon kért a sógornőm párja, hogy na és hol az apanázs, hát látta, hogy egy tál teljesen érintetlen maradt plusz a tortaból is maradt, ő szívesen vacsorázta volna ezt. Igazából nem is tudtam mit mondani, nálunk egyáltalán nem szokás ételt pakolni és végképp nem kért számon senki emiatt, hogy hol az ellatmány csomag. A férjem mondta is neki, hogy úgy rendeltük a tálakat, hogy nekünk maradjon egy két napra. Aztán szemforgatva elmentek. A sógornőm is közben mondta, hogy jajj hát nem kell, ez nálunk valóban nem szokás.

Igazából ezért is született a kérdés, hogy tényleg bunkóság ha az ember nem csomagol a megmaradt kajából?

jan. 13. 19:12
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak szűk családban csomagolgatunk,ha van úgy maradék hogy mindenkinek jusson. Ennyi embernek semmiképp nem elvárható.

Nyugodtan megmondhattad volna mikor fephozta, hogy szívesen vacsorázta volna ezt, hogy nektek is.pont ez a tervetek 😂

jan. 13. 22:40
 22/46 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Nekem a sajat anyam se szokott csomagolni csak ha direkt nekem csinalja a kedvencemet. Szerintem az a bunkosag, hogy szamon kertek.
jan. 13. 22:42
 23/46 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk szokás csomagolni, de számonkérni nagyon nem.

Ha valaki a szokás ellenére nem csomagol, annak oka van. S mint házigazda, jogosan eldöntheti, hogy most csomagol vagy sem. Bunkóság számonkérni ezért. Majd legközelebb megint csomagol, ha úgy jön ki a lépés.

Nálunk ez van. Máshol meg más.

Ettől függetlenül a közös tényező a számonkérés, amit senki sehol nem tehet meg, akármi a szokás.

jan. 13. 23:14
 24/46 anonim ***** válasza:
87%

"az indulás előtt számon kért a sógornőm párja, hogy na és hol az apanázs, hát látta, hogy egy tál teljesen érintetlen maradt plusz a tortaból is maradt, ő szívesen vacsorázta volna ezt"

-Hol az apanázs?

-Leszedted az asztalt? Elmosogattál mindenki után? Elpakoltál mindent? Feltakarítottál, felmostál a vendégek után? Szemetet kivitted? Kezdj neki, mire befejezed, hozom az "apanázsodat".

jan. 14. 01:26
 25/46 anonim ***** válasza:
17%
Ezt mi a francnak írtad ki az Asszonysutyorgóba?? De gáz...
jan. 14. 06:58
 26/46 anonim ***** válasza:
0%
Miért divat manapság minden apróságon halálra sértődni? Azt akarta, hogy ételt csomagolj neki, nem az anyádat szidta, nem beléd rúgott kettőt, nem a családi aranyakat vágta zsebre, csak 2 szelet húsról volt szó. Tényleg csak egy pillanatra ülj le és gondold végig, hogy egy tányér kaja miatt háborogsz már 2 napja. Biztos, hogy ez ekkora sérelem? Iszonyatosan jó, nyugodt, teljesen probléma mentes életed van, ha komolyan annyira ledöbbentett, hogy valaki kér egy tál kaját, hogy erre nem tudsz mit mondani.
jan. 14. 07:29
 27/46 anonim ***** válasza:
93%

#26 Szerintem kérd el a két bélpoklos elérhetőségét és lásd őket vendégül.

Ui: csak aztán ne felejts el nekik bőségesen csomagolni!

jan. 14. 08:31
 28/46 anonim ***** válasza:
14%
Asszonysutyorgokban kérdezted már
jan. 14. 09:25
 29/46 anonim ***** válasza:
90%
Nagy bunkó a sógornőd férje. Én többet nem is hívnám őket vendégségbe.
jan. 14. 09:33
 30/46 anonim ***** válasza:
0%
27-es szerintem meg olvasd el még egyszer amit írtam. Bár a lepontozásomból jól látszik, hogy milyen szinten van az emberek szövegértési képessége. De háborogjatok csak nyugodtan, nekem ettől se több se kevesebb nem lesz.
jan. 14. 09:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!