Van gazdag rokonotok? Szokott pénzt adni, vagy az anyagi dolgairól beszélni?
Nekünk teljesen átlagos a családunk, de a sógoromék családja már nem annyira, nekik rengeteg pénzük van, viszont sosem adott, sosem ajánlott fel semmit sem nekünk.
A szüleim természetesen nem is fogadnák el, de még a szándék sem volt meg.
De például édesapám szokott beszélgetni a sógorommal az autókról, és a sógorom mondta,hogy a mostani autóját 25 millióért vette, amit meg 2 éve használt az 22 volt.
Vagy havonta is elmennek nyaralni, és mindig ötcsillagos szállodákba, meg egzotikus helyekre.
Egyszer pedig elmentem velük vásárolni egy bulira, akkor 20 főre, 890 ezer forintot hagyott ott a sógorom a nagyáruházban.
Ezeken kívül nem nagyon van információnk, mert nem kérdezzük a pénzéről, és ő sem nagyon beszél, csak ezek azok amiket lát az ember.
Az apja vállalkozó, az anyja főorvos, ő pedig luxusautók adásvételével foglalkozik, úgyhogy érthető a forrás, de nekem ez akkor is furcsa.
Számomra felfoghatatlan az az összeg amit ők megkeresnek, és elköltenek, és bár nem vagyok az ő cipőjében, de biztos, hogy én adnék másoknak, legalább a közelebbi rokonaimnak.
(a szüleimmel jóba vannak, és kedvelik egymást)
Ez csak az én kérdésem, nem arról szól,hogy "há', mé' nem ad?!" a szüleim tényleg nagyon büszke emberek, nincs kizárva,hogy nekik már ajánlott fel pénzt, csak elutasították (mert 100% hogy minden ilyet elutasítanak) de én nem tudok ilyenekről.
Alkalmakkor sem vesznek többet annál mint amit pl. mi megengedhetnénk. (tehát ha szülinapom van nem kapok a nővéremtől egy új autót)
Én jól érzem magam, nem nélkülözünk, tényleg nem erről szól a kérdés, hogy az egészséges irigységen túl több van bennem, de nem igazán értem.
Ezért lennék kíváncsi,hogy másnak van e gazdagabb rokona, és ad e pénzt ha mondjuk szükséges? (vészhelyzetre, vagy gyógyszerre,bármire, tényleg akármire adott e már?)
"és egymillió forintba kerülne ... , ő akkor sem kérne,. és fogadna el pénzt.Mert ő ilyen, és édesapám is ilyen, és én is ilyen szeretnék lenni, még ha nem is racionális, szerintem példaértékű. "
"de biztos, hogy én adnék másoknak, legalább a közelebbi rokonaimnak. "
Szóval te adnál másoknak, ha megtehetnéd, de ha neked adnának, akkor nem fogadnád el, mint a szüleid, mert az a példaértékű?
Az első két-három oldal válaszait elolvasva úgy látom, a szinte elhanyagolható kisebbséget képviselem: nálunk én vagyok a gazdagabb sógor (habár korántsem annyira, mint a tiéd) és én támogatom a feleségem pályakezdő öccsét, mégpedig egy kis budapesti lakás ingyen kiadásával.
Senki nem várja el a családjukból, ő maga is rendszeresen felhozza, hogy szeretne fizetni érte, legalább amennyit elfogadok, de nem fogadok el semmit. Bár ahogy a bp-i bérlési/kiadási trendek az elmúlt egy-két évben alakultak, hmm, mondjuk úgy, elgondolkoztam már rajta... :)
De mivel a sógorom jó gyerek, aki tudom, hogy sokra fogja vinni, és nem mellesleg saját bizniszt építget, aminek a sikerében ennek a havi nyolcvanezer forintnak óriási szerepe van, a végén még az is lehet, hogy én is jól járok. Mutyiországban élünk, gyerekek :) Mi van, kivették a Rokonokat a kötelező olvasmányok listájából? Ennyit nem tanultatok az egymást érő maffiakormányaink munkásságából? :D
A viccet félretéve, akkor se fáj ez nekem, ha soha semmit nem látok viszont belőle, azon kívül, hogy a srácnak huszonévesen legalább nem a kajáját kellett centizgetnie.
Szerintem azért nem ad, mert azt gondolja, hogy mindenki úgy gondolkodik, mint én. Azaz: semmi közöm más anyagi helyzetéhez, és senkitől nem várom el, hogy adjon csak azért, mert neki sok van. Sőt, ha adni akar, akkor nem fogadom el.
Érted?
Te most valaki más pénztárcájában turkálsz. Csúnya dolog, és feleslegesen rugózol rajta.
Ja, és könnyú úgy osztogatnod a pénzedet, hogy nincs is mit. Az, hogy te adnál, ha lenne, ez azért eléggé fiktív dolog. Ki tudja, mit hozna ki belőled a sok pénz.
65-ös rosszzul értelmezted a topik indító kérdést. Nem a mecénásságról volt szó, ahol egy pénzügyileg nem igazán tehetős fiatal rokont valamilyen formában támogat-e egy tehetős rokon. Ez nagyon nemes cselekedet, de érthető a támogatás valamilyen formája. Előző jól, írta annak segítünk aki megérdemli, mert célok eléréséhez van szüksége a támogatásra vagy annak akinek tényleg az egészségéhez nélkülözhetetlen beavatkozáshoz van szüksége pénzre.
Én esetemben is én vagyok a gazdag rokon (na jó gazdagabb, persze nem olyan mértékben mint a kérédben szerepel). Van egy testvérem, aki simán elvárná hogy támogassam anyagilag. Miért tenném? Szüleink egyformán tamogatták az életkezdésünket. Én a szülői segítséghet még hozzátettem, másod, harmad állást vállatam, egyetemet levelezőn állmai támogatott formában végezem. Ő nappalira járt, és végzés után mindíg minden havi fizetését elkültötte maradéktalanul. Eltelt jó pár év, az én hozzáállásomból jó egzisztencia lett, az ő élethez való hozzáállásábl az hogy sosem jön ki a fizetéséből mostanra, folyton adósságba keveredik, hitelket vesz fel. Neki annyi maradt amit anyuéktól kapott- az aktuális tartozásai, nekem mindenem megvan. Az más dolog, hogy alkalmakkor én normális értékű ajándékot veszek neki (pl. egy jobb cipő vagy DVD jászó vagy szőnyek vagy kabát), ő meg csak egy jelképes csekélységet ad. Ez nekem rendben van, de mondjuk egy kocsit nem fokok neki ajándékozni, vagy nem fizetem ki a hiteltartozásait, mert neki is mnden lehetősége megvan arra hogy elkezdjen kevesebbet költeni mint a fizetése és mellette máodállást vállajon, és akkor neki is lenne évek alatt normális egzisztenciája. Én így látom...De ettől függtlenül ha műtétre kellene neki pénz akkor adnék, vagy akkor is ha lenne valami olyan célja amivl magát fejleszti és általa könnyebben több jövedelme lehetne. De arra, hogy több étterembe tudjon beűlni, vagy többször menjen kozmetikushoz nem adok.
Micsoda veszekedések, sajnállak kérdező:)
Nem mintha sokat számítana, de egyetértek Veled. Nekem is vannak gazdag(abb) rokonaim, de nem fogadnék el tőlük semmit, mert nem jó emberek... Amúgy sok embernek elszáll a feje a pénztől, nálam nem ez a mérce. Meg hát én tudom, hogy megteremtem magamnak amire szükségem van;) de úgy érzem Te is ilyen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!