Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van gazdag rokonotok? Szokott...

Van gazdag rokonotok? Szokott pénzt adni, vagy az anyagi dolgairól beszélni?

Figyelt kérdés

Nekünk teljesen átlagos a családunk, de a sógoromék családja már nem annyira, nekik rengeteg pénzük van, viszont sosem adott, sosem ajánlott fel semmit sem nekünk.

A szüleim természetesen nem is fogadnák el, de még a szándék sem volt meg.

De például édesapám szokott beszélgetni a sógorommal az autókról, és a sógorom mondta,hogy a mostani autóját 25 millióért vette, amit meg 2 éve használt az 22 volt.

Vagy havonta is elmennek nyaralni, és mindig ötcsillagos szállodákba, meg egzotikus helyekre.

Egyszer pedig elmentem velük vásárolni egy bulira, akkor 20 főre, 890 ezer forintot hagyott ott a sógorom a nagyáruházban.

Ezeken kívül nem nagyon van információnk, mert nem kérdezzük a pénzéről, és ő sem nagyon beszél, csak ezek azok amiket lát az ember.

Az apja vállalkozó, az anyja főorvos, ő pedig luxusautók adásvételével foglalkozik, úgyhogy érthető a forrás, de nekem ez akkor is furcsa.

Számomra felfoghatatlan az az összeg amit ők megkeresnek, és elköltenek, és bár nem vagyok az ő cipőjében, de biztos, hogy én adnék másoknak, legalább a közelebbi rokonaimnak.

(a szüleimmel jóba vannak, és kedvelik egymást)

Ez csak az én kérdésem, nem arról szól,hogy "há', mé' nem ad?!" a szüleim tényleg nagyon büszke emberek, nincs kizárva,hogy nekik már ajánlott fel pénzt, csak elutasították (mert 100% hogy minden ilyet elutasítanak) de én nem tudok ilyenekről.

Alkalmakkor sem vesznek többet annál mint amit pl. mi megengedhetnénk. (tehát ha szülinapom van nem kapok a nővéremtől egy új autót)

Én jól érzem magam, nem nélkülözünk, tényleg nem erről szól a kérdés, hogy az egészséges irigységen túl több van bennem, de nem igazán értem.

Ezért lennék kíváncsi,hogy másnak van e gazdagabb rokona, és ad e pénzt ha mondjuk szükséges? (vészhelyzetre, vagy gyógyszerre,bármire, tényleg akármire adott e már?)

2016. ápr. 26. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
93%

Nem gazdag, de nálunk jobban áll. Rengeteg pénzt adott, amikor szükségünk volt rá (dehogy kértem, ki is sült volna a szemem, így se volt könnyű) és örökbe. Vannak ilyen szentek.

De senkinek nem kötelező adni a sajátjából másnak, ez nem várható el.

Ilyen gazdagságnál nálam tuti simán jutna a rokonoknak (nem úgy, hogy na, adok pénzt, de hogy rokon gyereket vagy felnőttet elviszek vásárolni meg tengerpartra, azt simán, persze ha ebből nincs gond), nekem sajna nemcsak pénzem, de rokonom is csak egy távoli van, nekem nagyon megérné a társaságért, már ha jóban vagyok az adott emberrel :D

DE aki nem ilyen, az nem ilyen, az sem feltétlenül rossz ember. Max. ha smucig és akkor is filléres ajándékot ad, ha nagy esemény van és mindenki más rendesen viselkedik. De hogy nem osztogatja a pénzét, az normális.

2016. ápr. 27. 12:15
 52/71 anonim ***** válasza:
17%

Az én családomban ilyen kirívóan gazdag rokonok nincsenek. Talán az egyik unokatesómat lehet gazdagnak mondani, ő mondjuk nekem nem ad semmit(el sem fogadnám, sőt megsértődnék), de nagyszülőknek sok dolgot vesz. Befizeti őket nyaralásra, vagy vesz nekik masszázsfotelt, stb. Ez szerintem teljesen rendben van. Én ennyit nem tudok nekik segíteni, adni, de azért szoktam én is, csak titokban, hogy ne érezzék kellemetlenül magukat. Például beköttettem hozzájuk a kábeltévét és a számlát én fizetem úgy, hogy azt mondtam nekik, hogy okosban elintéztem, hogy ingyen legyen. Pedig nincs ingyen, csak ha tudnák, hogy havidíja van, akkor ők akarnák fizetni. Vagy van, hogy a 30 ezres gyógyszerüket megveszem és azt mondom, hogy ingyen szereztem, mert nekem van egészségkártyám. Mivel öregek, be tudtam adni nekik, hogy az egészségkártya egy olyan dolog, amivel időnként tudok gyógyszert venni ingyen :) Ha tudnák, hogy ez nem így megy, akkor nem fogadnák el, mert nekem nem igazán van pénz a bőröm alatt is.

A leírthoz hasonló példa a baráti körömben van. Az egyik barátnőm sógoráék vannak dugig pénzzel és ők sem segítenek. Sőt, nem rég szült a barátnőm és például a babakocsit is a sógoráéktól vették meg pénzért! A sógorának eszébe sem jutott, hogy ha már a barátnőmék a napi megélhetésért is vért izzadnak gyerek mellett, akkor esetlegesen tök ingyen adják oda azt a szájbakrt babakocsit, mert nekik aztán tényleg semmit nem jelentett az a 30 ezer, amit elkértek érte. Nevetséges. Én mindig minden olyan dolgomat, amit nem használok, ingyen adm oda ismerősöknek. De ha a testvéremről lenne szó, akkor kérdés nélkül segítenék is, ha megtehetném.

2016. ápr. 27. 12:49
 53/71 anonim ***** válasza:
65%
Látszik a válaszokból hogy vannak jólelkű gazdag emberek és vannak olyanok is akik 50 forintot elkérnének a több ezres vacsora árához ( metafora). Nem mindenki egyforma, én is ismerek olyat aki tele van pénzzel de minden szülinapra/névnapra üres kézzel megy sőt rendeli is drága italt vagy leeszi a büféasztalt. Vannak olyan szegények is akik adnak jólelkűen. Nem mindenki egyforma
2016. ápr. 27. 14:21
 54/71 anonim ***** válasza:
64%
44es vagyok. Hát igen, az oviba ahova a fiam jár van egy család, akiknek Ausztriában vannak benzinkútjai, el lehet képzelni mennyit keresnek. Anyuka szeptemberben megigényelte az ingyen étkezést. az oviban minden héten más család hoz gyümölcsöt. Amikor ők hoznak, akkor almát, max kivit. Mikor mindenki más, akkor mandula, ananász stb. Kis ovi, mindenki azt akarja, hogy a gyerekek jól étkezzenek, csak ők sajnálják mástól. Pont ezen ment a pusmus múlt héten.
2016. ápr. 27. 15:44
 55/71 anonim ***** válasza:
73%

Úristen, a pusmusosok... arra nem gondoltok, hogy nem akarnak olyan cuccot hozni, amiről soha nem hallottatok, azt sem tudjátok, melyik részét kell megenni? Mert akkor meg arról menne a mamapusmus.

Meg nem a gazdagok hibája, hogy aki szegényebb, az kényszert érez, hogy felvágjon mások előtt, hogy milyen gyümölcsöt vesz. Tényleg ovis szint.

2016. ápr. 27. 16:01
 56/71 anonim ***** válasza:
22%
Azért álljon már meg a menet, az, hogy nem várjuk el, hogy a gazdagok pénzeljenek minket, meg hogy nem akarjuk elosztogatni mindenkinek a vagyonunkat az marhára nem ugyanaz, mint hogy amikor akkora tahó vki, hogy vendégségbe nem visz egy tábla csokit sem...
2016. ápr. 27. 16:03
 57/71 anonim ***** válasza:
81%

Nem vagyunk gazdagok, átlagos család vagyunk!apumnak az egyik öccse(4-en tesok,egy alkesz de azt leszarjuk..okkal,a huga akivel remek a kapcsolatunk) meg a családja...hát hogy is mondjam, eléggé gyér emberek! Nem 1x nem 2x kértek tőlünk pénzt(meg apu hugától és családjától),tudták hogy kb mikor kap a tesom fizut, így őt is meg keresték! Azelőtt adtunk nekik( de volt olyan hogy letagadták hogy kaptak,meg miért csak ennyit annyit adtak anyáék) ! De többet nem kaptak jó pár éve,talán van 10 éve is! 4 gyerekük van abból 3-om melozik,de 10 éve még nem dolgoztak..ha adott anyum nekik pl 10.000ft-ot akkor nem kaját vettek belőle,hanem fuss le fiam a boltba ilyen olyan cigit hozzál..mindenki cigizik náluk,csak a legkisebb idióta unokahugom nem..elvileg!

Ilyenre miért kellene pénzt adnunk?Mindenki menjen el dolgozni,élljen meg abból amit keres!Ha nyernék egy nagyobb összeget(milliós tételben), egy fityinget nem adnék nekik,nem érdemlik meg,apu hugáéknak adnák,a másik 2 öccsnek nem!

2016. ápr. 27. 16:30
 58/71 anonim ***** válasza:
41%
Ha nem tetszik ez van! Miért nem választottál jól fizető hivatást, akkor neked is sok pénzed lenne! Így jártál.
2016. ápr. 27. 17:16
 59/71 anonim ***** válasza:
5%
Vannak gazdag rokonaim és még gazdagabb milliomos ismerőseim. Nos, náluk szarrágóbb sóherebb embereket nemigen ismerek. Valószinüleg semmi nem elég nekik és még többet akarnak. De ők a másik véglet nem járnak sehova, nem költenek semmire, csak ami muszáj abból is a lexarabb minőséget. Igy én nem irigylem őket, százszor jobban élek pedig negyedannyi pénzem sincs. És nem boldogabbak, hidd el.
2016. ápr. 27. 17:36
 60/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolsz arra, hogy nem azért szarrágó, mert gazdag, hanem azért gazdag, mert szarrágó?
2016. ápr. 27. 18:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!