Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van gazdag rokonotok? Szokott...

Van gazdag rokonotok? Szokott pénzt adni, vagy az anyagi dolgairól beszélni?

Figyelt kérdés

Nekünk teljesen átlagos a családunk, de a sógoromék családja már nem annyira, nekik rengeteg pénzük van, viszont sosem adott, sosem ajánlott fel semmit sem nekünk.

A szüleim természetesen nem is fogadnák el, de még a szándék sem volt meg.

De például édesapám szokott beszélgetni a sógorommal az autókról, és a sógorom mondta,hogy a mostani autóját 25 millióért vette, amit meg 2 éve használt az 22 volt.

Vagy havonta is elmennek nyaralni, és mindig ötcsillagos szállodákba, meg egzotikus helyekre.

Egyszer pedig elmentem velük vásárolni egy bulira, akkor 20 főre, 890 ezer forintot hagyott ott a sógorom a nagyáruházban.

Ezeken kívül nem nagyon van információnk, mert nem kérdezzük a pénzéről, és ő sem nagyon beszél, csak ezek azok amiket lát az ember.

Az apja vállalkozó, az anyja főorvos, ő pedig luxusautók adásvételével foglalkozik, úgyhogy érthető a forrás, de nekem ez akkor is furcsa.

Számomra felfoghatatlan az az összeg amit ők megkeresnek, és elköltenek, és bár nem vagyok az ő cipőjében, de biztos, hogy én adnék másoknak, legalább a közelebbi rokonaimnak.

(a szüleimmel jóba vannak, és kedvelik egymást)

Ez csak az én kérdésem, nem arról szól,hogy "há', mé' nem ad?!" a szüleim tényleg nagyon büszke emberek, nincs kizárva,hogy nekik már ajánlott fel pénzt, csak elutasították (mert 100% hogy minden ilyet elutasítanak) de én nem tudok ilyenekről.

Alkalmakkor sem vesznek többet annál mint amit pl. mi megengedhetnénk. (tehát ha szülinapom van nem kapok a nővéremtől egy új autót)

Én jól érzem magam, nem nélkülözünk, tényleg nem erről szól a kérdés, hogy az egészséges irigységen túl több van bennem, de nem igazán értem.

Ezért lennék kíváncsi,hogy másnak van e gazdagabb rokona, és ad e pénzt ha mondjuk szükséges? (vészhelyzetre, vagy gyógyszerre,bármire, tényleg akármire adott e már?)

2016. ápr. 26. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 MZ.per.X ***** válasza:
72%
Ne irigykedjél már ennyit kérdező... :D
2016. ápr. 26. 23:28
 22/71 anonim ***** válasza:
79%

túlságosan bele éled magad egy idi1ta álomvilágba

és el is hiszed hogy aki a valóságban él azzal vanak bajok

mi lesz így veled a való életben

ne itt okoskodj hanem járj emberek közé

2016. ápr. 26. 23:31
 23/71 A kérdező kommentje:

Még mindig sírhatnékom van egy-egy választól, de már kezd jobb lenni.

Erre a "mivan ha mégis igent mond" válaszra, én azt tudnám mondani,hogy a világ legundorítóbb embere lenne az aki saját bevallása szerint 25 milliós autóval jár, és attól retteg,hogy a felesége anyja elfogad tőle jelképesen felajánlott akár 1 milliót is, és ki kell perkálni.

Ez tényleg gusztustalan, az ilyen egyedül fulladjon a pénzébe.Most tudom, hogy ez azonnal ki lesz forgatva, és még normálisnak is lesz mondva az ilyen ember (mert most kötekedni kell) de erre röviden, és tömören azt mondanám,hogy undorító.

Arról pedig nem beszéltünk,hogy megoldjuk.Volt egy probléma, mindenki tudta mi, apám pedig bejelentette egyik napról a másikra,hogy elintézte, így meg így.

2016. ápr. 26. 23:32
 24/71 anonim ***** válasza:
87%
Ha ennyire jòl megy sógorodnak akkor a nővéred miért nem segít nektek? Pl. a saját ruhatárának frissitése helyett elvisz benneteket és nektek vesz új ruhákat,cipőt. Persze nem kérheted tőle hogy dobjon oda egy X5-öt, de kisebb- nagyobb dolgokkal segíthetne ha tényleg rászorultok. Nővéred mit dolgozik, beletud adni a közösbe? Ha csak htb akkor ne nagyon várjátok hogy majd ő fog támogatni titeket a férje pénzéből.
2016. ápr. 26. 23:33
 25/71 A kérdező kommentje:
Látom néhányan magukra vették a személyeskedő utalásaim.Biztos "véletlen".
2016. ápr. 26. 23:34
 26/71 A kérdező kommentje:
Én nem várok el semmit, de többek között azért is fogalmazódott meg bennem a kérdés, mert van ismerősöm akinek kocsit vettek a rokonai (pontosabban jelentős összeggel hozzájárultak) annak ellenére,hogy a sógoromékhoz képest ők sem gazdagok.(és nem, nem kocsi kell mert jogosítványom sincs, és nem vágyom autóra, ezt csak példának nevezzük, érthető?)
2016. ápr. 26. 23:36
 27/71 anonim ***** válasza:
89%
Lány vagy fiú vagy kérdező? Kérd meg a nővéred mesélje el hol/hogy lehet ilyen jól eleresztett házastársat találni.
2016. ápr. 26. 23:37
 28/71 anonim ***** válasza:
98%
Van gazdaggá vált rokonom (szegényen kezdte), de nem tejel a családnak, csak mert jobban áll anyagilag. A szüleit támogatja, mert már idősek és rászorulnak a segítségre, és amúgy is ő lakik legközelebb hozzájuk.
2016. ápr. 26. 23:39
 29/71 anonim ***** válasza:
89%
Én a sógor helyében nem vennék autót a feleségem testvérének ha csak nem vészhelyzet miatt kellene és más módon nem lehetne megoldani. Általánosságban írom ezt. Nem azért mert irigy,kabzsi,fukar gazdag vagyok hanem azért hogy megtanulja hogy nem várhatja el a másiktól hogy alárakjanak mindent kézmozditás nélkül csak azért mert másnak többje van nála. De az autó csak 1 példa, bármi mást is lehet érteni alatta ami nem életszükséglet és sos.
2016. ápr. 26. 23:41
 30/71 anonim ***** válasza:
12%
Valóban siralmas, hogy sokan nem értik a kérdést, de hát sok a funkcionális analfabéta az országban, úgyhogy ne vedd magadra kérdező. A sógorod helyében én biztos elvinném a feleségem szüleit legalább néha nyaralni. Évi 1-2 kiruccanás igazán nem lenne sok nekik. Ti elég közeli rokonok vagytok, érdekes, hogy pl. karácsonyra sem adnak nagyobb ajándékot nektek. Én máshogy csinálnám.
2016. ápr. 26. 23:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!