Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? Egy rokonom...

Mit tegyek? Egy rokonom megtért, és zaklat minket, hogy kövessük / kövessem.

Figyelt kérdés
Egy rokonunk ellátogatott hozzánk. Beszélgettünk, ám egy idő után hirtelen témát váltott, és elkezdett Jézusról beszélni. A magam részéről imádom a történelmet. Naivan azt hittem, hogy majd szépen elbeszélgetünk a Magdolna mosodákról, a keresztes háborúkról és egyebekről. Így képzeltem ugyanis a vallást, tehát a történelemre alapozva. De azt mondta ezek mesék, és pokolra jutok, ha komolyan hiszek az ilyesmiben. Megmosolyogtam, de érdeklődéssel hallgattam az érveit, hiszen elötte ő is végighallgatott engem. Azonban... egy ponttól ijesztővé vált a beszélgetés... Nem hallotta mit kérdezek, és hogy őszintén szeretném megérteni. Megijedtem. Felemelte a hangját és a Bibliából kezdett fejből idézni. Nem reagált a felnőttek hozzászólásaira sem, majd sírva fakadt és azt mondta pokolra jutunk. Szerintem önkívületi állapotba került. Mikor kilépett a kapun, a kezembe nyomta a Bibliát. Nem akartam elfogadni, de ismét sírva fakadt, ezért inkább elfogadtam. Hiba volt.. Azóta (immár 3-4 hete) minden nap sms-t ír, hogy melyik részt olvassam el a szent könyvből. Mit tegyek? Kezdek félni tőle.

2016. ápr. 4. 14:54
1 2 3 4
 31/37 acelsziv ***** válasza:
100%
28: Nem. Illettek már sok névvel és még több jelzővel. Feri még nem voltam :D
2016. ápr. 4. 21:48
 32/37 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem már csak irodalmi szempontból érdemes elolvasni a Bibliát, történelmiből pedig mellé a Koránt, a Tórát. Ugyan meg kell szűrni, de érdekes olvasmányok. Az pedig különösen, hogy mennyire ferdítik el a mondanivalójukat. A Bibliából például az Újszövetség egy teljesen ártalmatlan, viszont sokat mondó írás. Szeresd felebarátod. Nem hiszek a bibliai Istenben, főleg, hogy az Ószövetségben egy vérszomjas, a bűnösökre lesújtó istenként ábrázolják, míg az Újszövetségben egy békés, távoli lény, aki meg se jelenik, inkább "odaveti" egyfiát az embereknek. Szóval igazából én csak mosolyogva hallgatom, amikor rokon próbál téríteni. Egyik fülemen be, másikon ki. Ha meg idegen az utcán elég gyorsan el tudom intézni azzal, hogy nem hiszek benne. Ha tovább próbál zaklatni pedig van egy nagyszerű mondandóm rá, mert általában azzal jönnek, hogy a jó emberek elnyerik méltó jutalmukat és áldások sorában lehet részük az életben. Tehát erre csak annyival reagálok, hogy nem tudok olyan Istenben hinni, aki fiatalon elvette édesapámat, aki jó ember volt. (ami sajnos igaz) Ilyenkor általában lefagynak és menekülőre tudom fogni.

De rokonnál tényleg csak az működik, hogy szépen mosolyogsz, bólogatsz és magasról teszel rá. Sajnos 70 évesen ha eddig nem volt hívő, akkor ez már az időskori leépülés jele is lehet, hogy ilyennel meg tudták vezetni, vagy ennyire önkívületi állapotba tud tőle kerülni. Félned nem kell tőle, bántani nem fog. Tipikus amelyik kutya ugat nem harap esete. Ráadásul ha te kollégista vagy még az se áll fenn, hogy véletlen összefutsz vele bármikor az utcán.

2016. ápr. 5. 20:14
 33/37 követ62 válasza:
82%

Üdvözöllek kedves kérdező.

Nem tartom magam se öregnek, se fanatikusnak, se olyannak akinek már más nem hiányzik az életéből csak a vallás. De fanatikusnak sem mondanám magam. Viszon büszkén vallom, hogy méllyen hiszek a Biblia Istenében. Általában a hozzászólások (a Biblia) tudatlanságából fakadnak amint olvastam, vagy felületes olvasgatásán alapszanak.

Teljesen egyetértek veled, hogy amit a rokonod csinál az már zaklatás.

Jézus SOHA, SENKIT NEM ZAKLATOTT azzal, hogy kövessék Őt.

Tanított, szerte járt és aki akarta követte aki nem az nem.

Esetleg érvként ezt elmondhatod a rokonnak. A 103. Zsoltárban azt írja, hogy (Isten) "...nem tarja haragját és nem fenyeget örökké."

A Mózes könyvében azt írja "Elébed adtam az életet és a halált. Te azonban válaszd az életet." Ennyi. Nem kergeti az embert folyton és zaklatja, hogy azt válassza amit Ő jónak talál.

Isten minden embernek szabadakaratot adott. Be mutat lehetőségeket, hogy megismerjük Őt, de SENKIT nem zaklat. És, ha úgy döntünk, hogy mást választunk azt is tiszteletben tartja. Azt viszont tudni kell, hogy minden dötésnek, legyen jó, vagy rosz következménye van. Ezért nem az okoskodóktól kell tanácsot kérni, hanem alaposan, mi magunknak kell utánna járni mindennek.

Csak "halkan" jegyzem meg ehhez a Biblia jó kiinduló pont. Mert valjuk be butaság lenne azt hinni, hogy Isten, vagy az Ő könyve tehet arról, hogy milyenek az emberek. A nem helyes ismeret, a felületesség sok gonoszságot hozott a történelem folyamán.

Érdekel a történelem akkor javaslom elolvasásra Josephus Flavius könyveit (A Zsidó háború és a Zsidók történet). Ő az első században élt 37-100-ig. Az akkori világ legnagyobb történet írója volt akik átélte Jeruzsálem pusztulását és sok cifra dolgot. Igaz Zsidó volt, de erősen Róma párti, így nem lehet azt mondani, hogy nagyon elfogult lenne a Bibliával. A történteket mint tényeket írja le aki mindezeket át is étel. Főlet a Zsidó háború című könyvében.

2016. ápr. 6. 22:29
 34/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg az utolsó válaszolónak!
2016. ápr. 9. 22:17
 35/37 A kérdező kommentje:
Május van. Még mindig írogat sms-eket. Naponta. Nem válaszolok. Le is van tiltva, nem veszem fel, ha hív. Hívni napi kétszer szokott.
2016. máj. 9. 11:23
 36/37 A kérdező kommentje:
Már egészen biztos vagyok abban, hogy enyhe értelmi fogyatékos. Nem fog fel dolgokat. Személyesen többször is elmondtam neki, hogy nem térek meg. Egyszer csak megunja.
2016. máj. 9. 11:25
 37/37 acelsziv ***** válasza:
Egy ötlet. Mi lenne, ha beszélnél a gyülekezete papjával vagy ami ott van. Rá csak hallgat és ha elmondja neki, hogy kussoljon hátha...
2016. máj. 9. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!