Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? Egy rokonom...

Mit tegyek? Egy rokonom megtért, és zaklat minket, hogy kövessük / kövessem.

Figyelt kérdés
Egy rokonunk ellátogatott hozzánk. Beszélgettünk, ám egy idő után hirtelen témát váltott, és elkezdett Jézusról beszélni. A magam részéről imádom a történelmet. Naivan azt hittem, hogy majd szépen elbeszélgetünk a Magdolna mosodákról, a keresztes háborúkról és egyebekről. Így képzeltem ugyanis a vallást, tehát a történelemre alapozva. De azt mondta ezek mesék, és pokolra jutok, ha komolyan hiszek az ilyesmiben. Megmosolyogtam, de érdeklődéssel hallgattam az érveit, hiszen elötte ő is végighallgatott engem. Azonban... egy ponttól ijesztővé vált a beszélgetés... Nem hallotta mit kérdezek, és hogy őszintén szeretném megérteni. Megijedtem. Felemelte a hangját és a Bibliából kezdett fejből idézni. Nem reagált a felnőttek hozzászólásaira sem, majd sírva fakadt és azt mondta pokolra jutunk. Szerintem önkívületi állapotba került. Mikor kilépett a kapun, a kezembe nyomta a Bibliát. Nem akartam elfogadni, de ismét sírva fakadt, ezért inkább elfogadtam. Hiba volt.. Azóta (immár 3-4 hete) minden nap sms-t ír, hogy melyik részt olvassam el a szent könyvből. Mit tegyek? Kezdek félni tőle.

2016. ápr. 4. 14:54
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Akkor harmadszor is megmondom neki. Csak megérti lassan.

A szüleim is kapnak sms-eket. Ők többször is találkoztak már a rokonnal, mert én a koliban vagyok, tehát csak hétvégére megyek haza, és esetleg akkor futok össze vele. Ők figyelmen kívül hagyják már, mert egyszerűen megunták a magyarázkodást.

2016. ápr. 4. 16:05
 22/37 acelsziv ***** válasza:
93%

Ha megint kérdezi melyik részét olvasod írd meg, hogy a 11. parancsolatot:

"Ne ba sztasd a vallással felebarátodat, mert bizony mondom néked pi csán leszel rúgva"

2016. ápr. 4. 16:09
 23/37 A kérdező kommentje:
Ez jó. :D
2016. ápr. 4. 16:15
 24/37 anonim ***** válasza:
63%

Figyi, legközelebb, ha megkeres, mondd meg neki, hogy ezt a részt olvastad a Bibliából (most itt tőlem hozzászólásban, ezt nem kell hozzáfűzni, de benne van a Bibliában), és neki mi a véleménye róla:

"2Krón 11,21 Rechabeám Maachát, Absalom lányát minden feleségénél és mellékfeleségénél jobban szerette. Tizennyolc feleséget tartott ugyanis, meg hatvan mellékfeleséget. Huszonnyolc fiút és hatvan leányt nemzett."

:-)

2016. ápr. 4. 16:24
 25/37 anonim ***** válasza:
86%
Én kiraktam volna a lakásból, ez hülye.
2016. ápr. 4. 16:28
 26/37 anonim válasza:
56%
Mondd azt hogy sátánista vagy!
2016. ápr. 4. 16:41
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod, nem vette figyelembe, amit a felnőttek mondtak. Ti hány évesek vagytok? És kik azok a felnőttek, akik jelen voltak, és ők mit szólnak mindehhez?
2016. ápr. 4. 16:56
 28/37 anonim ***** válasza:
21%
22: Acélszív, te a Feri vagy?
2016. ápr. 4. 16:58
 29/37 anonim válasza:
28%

Félned nem kell tőle, bántani nem fog.

Ő elkezdett hinni Istenben, és azt szeretné, hogy te is csatlakozz. Nyilván nem erőltetheti rád ezt, és ezt meg kell értenie. Egyébként a Bibliát én nem nevezném mesekönyvnek, hiszek Istenben, és igen sok helyen tapasztaltam már a segítségét. De ettől függetlenül nem erőltetheti rád, hiszen szabadon dönthetsz. Próbálj vele higgadtan beszélgetni, lehet még sikerrel is jár. :)

2016. ápr. 4. 17:45
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen meg kell neki mondani, hogy téged ez nem érdekel, vagy elfogadja, vagy nem. Ha továbbra is zaklat olyasmivel, ami téged nem érdekel, akkor választás elé kell állítanod. Ha szeret téged és számítasz neki, akkor békén hagy a történeteivel, ha viszont nem akkor megszakítasz vele minden kapcsolatot. Ha ezekután sem hagy békén, akkor többet nem kell vele foglalkozni.
2016. ápr. 4. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!