Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? Egy rokonom...

Mit tegyek? Egy rokonom megtért, és zaklat minket, hogy kövessük / kövessem.

Figyelt kérdés
Egy rokonunk ellátogatott hozzánk. Beszélgettünk, ám egy idő után hirtelen témát váltott, és elkezdett Jézusról beszélni. A magam részéről imádom a történelmet. Naivan azt hittem, hogy majd szépen elbeszélgetünk a Magdolna mosodákról, a keresztes háborúkról és egyebekről. Így képzeltem ugyanis a vallást, tehát a történelemre alapozva. De azt mondta ezek mesék, és pokolra jutok, ha komolyan hiszek az ilyesmiben. Megmosolyogtam, de érdeklődéssel hallgattam az érveit, hiszen elötte ő is végighallgatott engem. Azonban... egy ponttól ijesztővé vált a beszélgetés... Nem hallotta mit kérdezek, és hogy őszintén szeretném megérteni. Megijedtem. Felemelte a hangját és a Bibliából kezdett fejből idézni. Nem reagált a felnőttek hozzászólásaira sem, majd sírva fakadt és azt mondta pokolra jutunk. Szerintem önkívületi állapotba került. Mikor kilépett a kapun, a kezembe nyomta a Bibliát. Nem akartam elfogadni, de ismét sírva fakadt, ezért inkább elfogadtam. Hiba volt.. Azóta (immár 3-4 hete) minden nap sms-t ír, hogy melyik részt olvassam el a szent könyvből. Mit tegyek? Kezdek félni tőle.

2016. ápr. 4. 14:54
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Fiatal vagyok. Szívesen veszem, ha a felnőttek tanítanak, de... ez már sok és sokk is volt. Szeretnék történelemmel foglalkozni. Igyekszem képezni is magam. Erre jön ez az illető hölgy, ráadásul a rokonom, és azt mondja minden, amit megtanultam, az csak mese. Nem értem. Pedig még oly sok mindent kell megtanulnom, oly sok dologról nem tudok, akarom is, de szerinte már itt, az elején elbuktam.
2016. ápr. 4. 15:03
 2/37 Rambo vezér válasza:
45%

NE foglalkozz vele!!!

A bibliát pedig ne olvasd, mert csak bele bolondulsz.

Sírja csak ki magát.

A keresztények RENGETEG embert megöltek, úgyhogy ne érdekeljen az ilyesmi.

2016. ápr. 4. 15:03
 3/37 anonim ***** válasza:
92%

Szabad vallásgyakorlás van, senkire nem erőltethető rá olyan, amit nem akar. Ha ő így jól érzi magát, éljen így, ti meg éljetek úgy, ahogy nektek jó.

Különben a Bibliát érdemes végigolvasni, csak érdekességként is, de kétlem, hogy ezt sok ember megtenné, még a hívők többsége sem ismeri eléggé alaposan, inkább csak részeket. Lefogadom, hogy a te rokonod is csak részleteket ismer belőle.

Én egyszer nekiestem, többszöri nekifutás volt, mert az Ószövetségben vannak eléggé nehezen követhető részek is, de nem bántam meg. Engem tulajdonképpen csak megerősített abban, hogy vallás és hit két különböző dolog.

2016. ápr. 4. 15:05
 4/37 anonim ***** válasza:
90%

inkabb a pokol mint a vallasos fanatikusok...

mit tegyel? ne reagalj az smsekre.

2016. ápr. 4. 15:07
 5/37 anonim ***** válasza:
63%

2, ez mekkora hülyeség :)))

Kérdezőnek:

Írd/mond meg neki amit ide is írtál. Nem hinném, hogy nem értené meg.

2016. ápr. 4. 15:07
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
tiltsd le a számát
2016. ápr. 4. 15:11
 7/37 anonim ***** válasza:
100%

Azt tanácsolom, hogy a rokonodat még időben le kellene állítani. Legközelebbi sms-re írj vissza, hogy te tiszteletben tartod a hitét és a véleményét, de te nem szeretnéd azt az utat járni, mint ő. Te nem hiszel a pokolban és nem szeretnéd a Bibliát olvasgatni, ezért kérd meg, ezt ő is tartsa tiszteletben, és ezt a témát inkább ne hozza fel.

És ezeket a zaklató sms-eket mindenképpen említsd meg a szüleidnek is, jobb, ha tudnak róla. Talán az sem lenne baj, ha apukád is elbeszélgetne vele.

2016. ápr. 4. 15:11
 8/37 A kérdező kommentje:
Meg azt is mondta, hogy gondoljam át a továbbtanulást. Szerinte lehet hiba lenne, amit később megbánok. Ez nagyon rosszul esett. Nem vagyok rossz tanuló, és szeretnék tanulni. Ha tartom az átlagom, lehetek még ösztöndíjas. (Kitünő vagyok) Bár a szüleim szerint ezt azért mondta, mert az illető rokon fiatalon teherbe esett és ott hagyta a középsulit, amit később sem fejezett be valami miatt.
2016. ápr. 4. 15:12
 9/37 anonim ***** válasza:
87%
Ne is törődj vele, bolond és kész. Nekem a mamám hithű református és ritka amikor nem hoz fel valami vallási dolgot, pedig tudja, hogy nem hiszem, apám főleg nem, anyám meg nem gyakorolja. Jó mondjuk ő nem hisztis, csak nagyon makacs és naiv. Az egyik fülemen be, a másikon meg ki.
2016. ápr. 4. 15:15
 10/37 anonim válasza:
27%
Figyelj, ez az ember már beteges, de félni nem kell tőle.A vallás pedig olyan dolog, amire az ember támaszkodhat. A világon szinte minden ember hisz, de ne hidd azt, hogy mind ilyen beteg. a Bibliába olvass bele, hátha ez nyugtatja az illetőt!
2016. ápr. 4. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!