Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kövessem az álmom, vagy...

Kövessem az álmom, vagy másokra hallgatva tegyek le róla?

Figyelt kérdés

Érettségizni fogok,anglisztika van tervben egy ideje. Szeretem nagyon a brit kultúrát,egyszerűen érdekel minden ami ezzel kapcsolatos.Álmom,hogy egyszer kint éljek és dolgozzak átlagemberként.

Viszont sokszor hallom a szokásos ócsárolást,a többség nem ajánlja ezt a bölcsészképzést,rengeteg le akarnak beszélni a nyelvszakról. Kérdés: aki manapság nem gépészmérnök,vagy közgazdász az éhenhal? Egyszerűen nem tudok magamnak más utat elképzelni,de nyilván erre is gondolnom kell.

2015. aug. 31. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön talán boldogulnál, de itthon nem.
2015. aug. 31. 17:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira azt akarod csináld de tényleg nincs sok értelme.

Ha kinn akarsz élni átlag emberként nem kell ez a diploma. (tény) Mindenki kimegy és felküzdi magát enélkül is.

Nem halnak éhen, de nagyon nehéz melót találni ezekbe is.

2015. aug. 31. 17:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsész szakok akkor értéktelenek, ha nincs valódi, reális, megvalósítható terved velük, ha csak azért jársz oda, hogy legyen diplomád és ha nem veszed komolyan.

Minden szakban van potenciál, csak egyes szakokban - amik hiányszakmák - több.

Ha te úgy érzed, hogy ki tudnád hozni ezt a potenciált az anglisztikából, szívvel-lélekkel csinálnád, akkor vágj bele. Aki igazán JÓ, abban, amit csinál az nem fog éhenhalni. :)

Amúgy megértelek, engem is le akartak beszélni arról, hogy jogi egyetemre menjek, mert így telített, meg úgy felesleges stb. Engem viszont ez érdekel, ez az amit csinálni akaork, tehát csak azért mások szerint nem jó döntés, nem fogok gépészmérnöknek vagy tanárnak tanulni. JÓ jogászokra szükség van, és ha te jól fogod csinálni az anglisztikát, akkor rád is szükség van.

(És ha elfogadsz egy tanácsot: angol mellé mindenképp tanulj meg még egy nyelvet magas szinten!:))

2015. aug. 31. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem igazán lehet mit csinálni, a válság is megkavart mindent. Én is közgazdasági pálya felé orientálódok, hiába vagyok segghülye matekból meg a számítógéphez is kb. olyan szinten értek, mint egy 3 éves. A nyelvérzékem viszont valamennyire jó, a nyelvekre elég fogékony vagyok, szóval talán el tudok helyezni és kaphatok egy jobb fizetést, amiből vehetek egy nagy házat meg egy sportkocsit. A pénz az, ami számít. Akinél a pénz, annál a hatalom. Manapság mindent meg lehet venni kilóra. Még az embereket is. Én is anglisztikázni akartam, de nem akarok itthon ülni vagy mondjuk árufeltöltőként melózni vagy Mekdonácba ülni. Inkább beseggelem azt a matematikát. Amúgy ne aggódj, 1-2 generáció és változni fog minden. Most mindenki közgazdász meg mérnök, de később meg humán területeken lesz üresedés.
2015. aug. 31. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
magyar-francia szakon végeztem, és újra ide jönnék. Aki tudja, mit akar és tesz érte, az el tud vele helyezkedni.
2015. aug. 31. 18:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Jelenleg úgy érzem maximális erőfeszítéssel csinálnám amit szeretnék.

Jogi pályára kitérve-ha elvégzed cégeknél,más ügyvédi irodákban helyezkedhetsz el vele,igaz? Tehát milliós tőke,hátszél,"öröklött" praxis nélkül gondolom nem egyből ügyvédként csücsülsz a saját irodádban.

2015. aug. 31. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
((((A jogász nem csak az ügyvéddel egyenlő, azért ezzel jó tisztában lenni. Pl. ügyész, bíró, jegyző is jogász. Én bíró szeretnék lenni.)))))
2015. aug. 31. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
87%

A jogász szak is olyan, mint a bölcsész. Kapcsolatokat építeni az egyetem alatt, és akkor nincs gond a diplomaszerzés után.

Aki úgy végzi el, hogy legyen a kezében, aztán majd mglátjuk, az nézeget...

2015. aug. 31. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy ezen belül milyen területen szeretnél elhelyezkedni (pl.: tolmács). Ha látsz benne lehetőségeket, vágj bele, viszont nem ártana egy másik területet is elsajátítanod, ha Angliában akarsz élni. Ott ugyanis ezzel a végzettséggel arra a tudásra teszel szert, melyre az ottani átlagemberek.

Egyébként halkan megjegyzem, egy közgazdásznak sincs könnyű dolga, az országban Dunát lehetne velük rekeszteni.

2015. aug. 31. 21:10
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.Sok sikert neked! :)

Lassan úgy érzem,hogy ebben az országban már semmivel nincsen könnyű dolgod. Lehet hogy most ébredtem fel?

Egyébként a tolmácson kívül még idegenvezetős okj-re gondoltam majd.

2015. szept. 1. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!