Mit tanuljak? Álmaimat kövessem, vagy, hogy a családnak könnyebb legyen?
Szia! :)
Ha történelmet szereted mehetsz történelem, nemzetközi tanulmányok, nemzetközi kapcsolatok, gazdasági informatikus, szociológus szakra is pl.
Műszakira ne menj, mert oda könnyű bejutni, de nagyon nagyon nehéz bennmaradni, és ha nincs műszakis fejed, ha most is csak matektanárral vagy ötös, akkor nagyon sokat kell tanulnod az egyetemen/főiskolán.
Szerintem anyukád barátjának igazán nem lenne sok joga beleszólni, hogy te hova szeretnél menni továbbtanulni.
Azt be kell látni, hogy sokkal jobban fognak menni azok a szakok, amikre van kedved menni!
Beszéljétek meg, nyugodtan, mond el, hogy nem fogod bírni a műszakit, mert nem matekos fejed van.
A harmadik válaszoló vagyok.
Ha nagyon jól tanulsz az egyetemen, akkor ottmaradhatsz tanítani és azért az nagyon jó dolog, szereszhetsz külföldi ösztöndíjakat stb.
De gondolkodhatnál valami műszakis OKJs tanfolyamon, akár...
Ne tartson vissza a környezeted.
Talán legegyszerűbb, legjobb lenne kihagyni egy évet, közben elvégezni egy okjt és dolgozni, lenne elég pénzed legalább a tandíj első részére, és egyetem mellett vállalhatnál valamit.
Vagy újraérettségizni, lerakni egy nyelvvizsgát, hogy legyen elég pontod jövőre.
Több barátnőm is van, akit nem küldtek volna a szülei egyetemre, nem is törődtek ezzel, úgy voltak, hogy nekik is szakmájuk van, majd jó lesz a gyerekeiknek is. Volt olyan barátnőm, aki valóban elkezdett dolgozni egy okj elvégzése után és szereti, de olyan is, aki végül egyetemre ment, és kiderült, hogy nagyon passzolnak a szakkal egymáshoz, és ő is nagyon szereti.
Kövesd az álmaidat, felnőtt ember vagy, a jövődről te döntesz. Mellesleg aki kedvetlenül, lelketlenül csinálja a pénzügyet, ugyanott tart, mintha elment volna egy humán irányba és azt lelkesedéssel csinálná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!