Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek jogos hogy ennyire...

Szerintetek jogos hogy ennyire kiszúrnak velem?

Figyelt kérdés

Az egész ott kezdődött, hogy a gyenge jegyeim miatt faterom azzal fenyegetőzött, hogy beírat egy ilyen vidéki református bentlakásos kollégiumba. Egy ilyen hely lenne kb az utolsó, ahova mennék. Mondta, hogy ott majd fegyelmet tanulnék, meg minden. Az elején még nem izgatott, de aztán egyre többet emlegette, meg mesélt a suliról, hogy milyen jó lesz majd ott nekem, aztán december környékén már ott tartottunk, hogy anyámat is beavatta, hogy milyen jó hely lenne ez nekem, stb. meg hogy félévtől valszeg átírat, ha nem leszek mindenből 4-es 5-ös.

Na most én Budapesten lakom, ide járok gimibe, itt van minden haverom, hadd ne mondjam mennyire sz*r lenne nekem egy vidéki vallásos koleszban..

Még december elején faterom mutatott egy e-mailt, amiben annyi volt, hogy írt annak az embernek, aki ezeket szervezi (korábbról is ismeri őt). A levélben annyi volt, hogy fel tudnának-e majd venni, ha arra kerül sor, a válaszban meg nagyrészt annyi, hogy (...) semmi akadálya.

Amikor mutatta a levelet, megnéztem, hogy milyen e-mail címre küldte, és még aznap írtam egy nagyon ocsmány levelet annak az embernek, valami ilyesmit, hogy:

"hello, csak azért irok mert apukám, "XY" be szeretne íratni ebbe az iskolába, én viszont k**ra nem akarok abba a g**is suliba menni, úgyhogy azt ajánlom tegyen le róla s**gfej! :) köszi puszi"

Azt gondoltam, így már kizárt, hogy felvegyenek. És hát tényleg, végül el is vetettük ezt az ötletet, meg még kérdezte faterom félév után, hogy biztos nem akarok-e menni ebbe a suliba, merthogy ő nem akarja rám erőltetni, meg lehet nem fenyegetőzni kellett volna vele, merthogy szerinte tényleg jó lenne nekem itt.

Viszont elő került a levél közben, nem tudom mikor tudta meg, hogy ezt írtam neki (szerintem még decemberben), aztán múlt héten volt a 18. szülinapom, és aznap pont felhozta ezt a témát, hogy hogy gondoltam ezt, stb. És hogy írjak majd egy bocsánatkérő levelet. Mondtam is, hogy oké. Közben nővérem kérte, hogy mutassam meg neki is a levelet, én pedig megmutattam, mondta, hogy tök gáz, meg minden.

Eddig még nem is lenne baj, de a keresztapám mondta, hogy küld a nővéremmel majd egy kis pénzt (40ezret) szülinapomra, majd ezen a héten. Nővérem át is ment hozzá, viszont elmesélte a levelet neki, ő pedig tökre kiakadt elvileg, és végül úgy döntött, hogy nem adja oda pénzt.

Szerintetek ez mennyire jogos? Nem írtam volna a levelet, ha nem erőltetik annyira ezt a sulit, miután már 100x elmondtam, hogy semmiképp sem akarok odamenni.

2016. febr. 8. 23:53
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
20%

remélem most már mindenki kifröcsögte magát, és elégedetten ül le tv-zni, közben elmajszolja a parizeres zsemléjét mint aki jól végezte dolgát.

a kérdező srác írásából pont nem az jön le, hogy valami buta unintelligens gyerek lenne.

szerintem nem kell bemutatni senkinek az ide írogató 13-14 éveseket, nem is értem hogy jönnek itt néhányan, hogy a kérdező írásából 14 évesre gondoltak..?

na mind1, mondjuk ez már megszokott hogy itt az erkölcs csőszök és minta szülők ítéletet hirdetnek ismeretlenek felett, majd ráadásképp még pálcát is törnek a fejük felett.

a "stílusos" levelet én sem preferálom, máshogy is meg lehetett volna oldani, de amúgy pont leszarnám hogy egy vadidegen ember mit gondolna rólam ez miatt.

az egészet a szüleid köszönhetik maguknak, hogy kényszerítenek és mocskos módon akarják az akaratukat érvényesíteni.

a nővéred viszont egy kis ge....ci, hogy direkt alád tesz.

gondolom irigykedett a lóvé miatt, aztán most dörzsöli a tenyerét hogy jól kiba...szott veled, más oka nem nagyon lehet amiért "árulkodott" rólad.

ja és lepontozást kérek zsömi majszolók :)

2016. febr. 9. 19:10
 32/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon fura olvasni, hogy ennyire durvának tartjátok a dolgot, miközben én egyáltalán nem. De, ha ennyien írjátok, akkor elhiszem, csak fura, hogy én semmi kivetni valót nem találok annak ellenére, amiket írtatok. Kicsit zavarban is vagyok, lehet valamit máshogy érzékel az agyam, nemtom, mindenesetre köszönöm, hogy leírtátok, így már nem vagyok annyira büszke se a levélre (tegnap még az voltam).
2016. febr. 9. 22:06
 33/41 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező, ne hagyd az önbecsülésedet a sárba döngölni primitív ismeretlen kioktatók miatt, akik semmivel nem jobbak, mint te, csak az ismeretlenség fedezékéből könnyű az észt osztani, és ezáltal a saját egojukat duzzasztani. Maradj az, aki vagy: őszinte és humoros, akárhányan is győzködnek az ellenkezőjéről.
2016. febr. 9. 23:57
 34/41 anonim ***** válasza:
83%

Biztosan az a proli, aki a kérdező által használt nyelvezetet szégyennek találja. Ha a két utolsónak ez a levél rendben van, akkor az sokat elmond rólatok.

Pontosan az az unintelligens ember, aki a véleményét csak ilyen trágár módon tudja előadni, mert más eszköze nincs.

Ebben nincs semmi humor.

De adjátok alá nyugodtan a lovat. Majd legközelebb a munkahelyén is előadja ezt a stílust, mert vicces, csak ott nem fognak rajta nevetni.

2016. febr. 10. 11:21
 35/41 anonim ***** válasza:
77%

HA nem érzed, hogy gáz BÁRKINEK ilyen levelet írni, ilyen alpári stílusban (nemhogy annak, aki akárhogy is, de segítséget ajánlott neked), akkor valóban veled van a baj.

Még egyszer: nem az a gond, hogy felháborít a szüleid döntése (ezt megértem), hanem ahogy kezelted a dolgot, az igencsak hagy némi kívánnivalót maga után...

2016. febr. 10. 11:41
 36/41 anonim ***** válasza:
79%

Nem azzal van a probléma kérdező, hogy nem fogadod el apád döntését, mert oké, megértem. Ahhoz sem szólok inkább semmit, hogy kifogásokat keresel a tanulás helyett, te dolgod.

Az itt a probléma, hogy úgy "intéztél el" egy problémát, hogy írtál egy alpári stílusú, trágár levelet valakinek, akit nem is ismersz (és aki téged sem ismer, de segíteni akart, mert honnan kellett volna neki tudnia, hogy milyen viszonyban vagy te apáddal), amire még büszke is vagy. Ne haragudj, de egyrészt ez szerintem is nagyon gyerekes, másrészt csak a műveletlen, tanulatlan, unintelligens emberek nem tudják káromkodás, alpári stílus, trágárság nélkül megoldani a problémáikat. Ilyen levelet SENKINEK sem írunk, ilyen bunkó és alpári stílusban senkihez sem fordulunk, pláne nem egy vad idegenhez. Ha a munkahelyen írsz ilyen levelet valakinek, másnap már nem kell bemenned dolgozni.

A problémamegoldó képességed igen csak javításra szorul, ezek után nem csodálom, hogy a keresztapád is csalódott benned.

2016. febr. 10. 14:29
 37/41 anonim ***** válasza:
56%

Kovpet lő, gól! :D

A reformátusoknál nincs kereszt a falon, az a római katolikusoknál van. Csak náluk szentség.

Egyébként EGYHÁZI iskolának hívják. Se nem vallásosnak, se nem reformátusinak.

Másfelől, Kérdező, én értelek. Gimnazista koromban én vért izzadtam a fizika-kémia-matek kombóval. Azzal a különbséggel, hogy én nem sz*rtam telibe, hanem külön tanárhoz jártam 4 hosszú évig matekból. Szóval valahogy mégse értelek. Tanuljál, bazze, azt' nem maradsz akkora tuskó, hogy ilyen leveleket írogass köztiszteletben álló embereknek.

(Remélem amúgy, hogy nem a Debreceni Református Kollégiumba akart átíratni apád.)

2016. febr. 10. 22:58
 38/41 A kérdező kommentje:
Utolsó: oda is át akart iratni, mert anno ő is oda járt, de elvileg nem vettek volna fel, ezért a sárospatakira próbált beíratni
2016. febr. 11. 20:21
 39/41 anonim ***** válasza:

Nekem volt a debreceni Refiben budapesti évfolyamtársam, magam is meg voltam lepődve, hogy onnan valaki Debrecenbe adja a fiát. Jobban jártál, hogy nem kerültél utolsó/utolsóelőtti évben ilyen helyre.

Mindentől függetlenül nagyon csúnya dolog volt azt a levelet megírni.

2016. febr. 11. 20:44
 40/41 anonim ***** válasza:
50%

Kezdem a végéről.... mi az hogy elvárod valakitől hogy pénzeljen 18 multál elmész valahova diák munkába hétvégente pár órát és máris lessz sajátod

Aztán, kulturáltan le lehetett volna irni, xy vagy apukád erölteti hogy oda menj te nem szeretnél

Végül meg rád fért volna kis fegyelmet és kitartást tanulj, nem a haverok jelentik a világot ugy faképnél fognak hagyni egy szerelem vagy egy jó munka kedvéért vagy egy jó börtön nyaralás után te nem akarsz majd zürös emberekkel bandázni pár év mulva megkomolyodsz és rájössz

2016. febr. 22. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!