Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak ha a "szüleim"...

Mit csináljak ha a "szüleim" nem törődnek velem?

Figyelt kérdés
Most jöjjön a problémám... én egy 14 éves lány vagyok, aki 2 éves korában örökbe lett fogadva. Én egy olyan családba kerültem ahol a szülők szociális gondozók, így egy pár gyereket befogadtak/örökbefogadtak. Mármint csak engem fogadtak örökbe, mert én nem vagyok szellemi fogyatékos. Kívülről az emberek mindig azt látták hogy minden rendben van, és nagyon jó család vagyunk. Megkaptuk a rendes taníttatást stb, csak a kellő szeretetet nem. A suliban alsóban sokat piszkáltak, vertek. Mikor elmondtam szüleimnek, nem érdekelte őket. Felsőben keztem elzülleni. Tanulmányilag, és magatartásilag is. Nem volt egy rendes barátom sem, sokan kihasználtak, vertek csúfoltak. Szüleim sokszor fenyegettek hogy viszavisznek intézetbe, ott ütöttek ahol fájt. E miatt is keztem el rosszabb életformát élni.7. osztályban lettek barátaim, jobban tanultam de az itthoni dolgok rosszabbottak. Megint örökbefogadtak egy gyereket, így engem annyira hanyagoltak, hogy még főtt ételt sem kaptam. Míg a többiek igen. így egész nap a sötét szobámban ültem. ülök. Depressziós lettem, antiszociális, és megutáltam saját magamat is, így bántalmazom is magamat, és várom a csodát. Ha lemegyek valamiért akkor is azt kérdezik hogy minek jöttél le. és már az ilyen kis dolgok is nagyon fájóak tudnak lenni. Kérem ne értsék félre, én nem akarok öngyilkos lenni, és nem kérek sokat. Nagy kérés lenne hogy ne utasítsanak ki?

2015. júl. 2. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos sokan vannak így, még az édes szüleikkel is. Ez nem amiatt van, mert örökbefogadtak, hanem mert ilyen nem normálisak.

Szerintem próbálj meg másra koncentrálni, mármint valami jó dologra. 14 éves vagy, nem mehetsz el kollégiumba?

2015. júl. 2. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
2%

lúzer vagy erről nem ök tehetnek, az a baj hogy most is a szobádban pityeregesz ahelyet hogy mondjuk sportolnál

ök nem tudnak helyeted barátkozni

2015. júl. 2. 18:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen emberek a szüleid. Nehéz így véleményt alkotni. Az érmének két oldala van. Az egyik ahogy te látod, a másik meg amelyiket nem ismerjük. Lehet, hogy nem utasítottak el, hanem eltávolodtatok egymástól. Én 14 éves koromban iszonyúan igazságtalannak éreztem a világot, rondának láttam magam, utáltam a tanárokat, a tanulást, gyűlöltem anyámat, és meg akartam halni. Mindent túlreagáltam, túlérzékeny voltam. Kiállhatatlan lehettem. Amit adtam azt kaptam, és amit kaptam azt adtam. Te is így lehetsz. Vannak akik ilyenkor, ha jó útmutatást kapnak, képesek változtatni. Szóval azt gondolom, amennyiben te vagy a hunyó és a szüleid jóindulatú kedves emberek, akkor változhat a kapcsolatotok amennyiben nyitsz, bevonod őket az életedbe. Légy nyitott, kedves, beszélgess velük, segíts naponta a házimunkában, kérdezd miben segíthetsz. Ha 2-3 héten keresztül naponta próbálkozol és mindahányszor elutasítanak, akkor semmit sem tehetsz. Ha meg elfogadják a segítséget, és látod hogy örülnek, minden jóra fordul majd. Beszélj nekik az érzéseidről, a világodról. Túl sok keserűség halmozódott már fel köztetek, de mindig van esély az újrakezdésre. Sose felejtsd el, hogy mindig kettőn áll a vásár.
2015. júl. 2. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:

És mi lesz, ha visszavisznek intézetbe? Én ilyenkor már azt mondanám, hogy akkor visszamegyek. De előbb úgy szétterorizálnám a lakást, a szüleidet, meg a "testvéreid", ahogy csak telik. Suliban is. Mindent leb*szni. Semmi se lenne szent. Azért mondom, mert voltam ilyen helyzetben, a végső pillanatokig bírtam, aztán megtettem azt, amire senki se gondolt volna... Többször is. Na, de térjünk vissza.

>>> Mindent tönkrevágnék. MINDENT! pl. elvágnám a tv kábelt. (amúgy is, ősellenségem a tv, csak sorozat meg ismétlés megy). De lehet, hogy ez egy lánynak megoldás. Esetleg kisebb trollkodások. (pl. vöröshangya a mosógépbe)

>>> De ezzel is az a baj, hogy én akkor léptem fel a "konkurencia" ellen, amikor még volt egy utolsó hangyaf*snyi erőm. De neked annyi SINCS. Se lelkileg, se fizikailag, ha se kaját nem adnak, se nem sportolsz..

Esetleg menj el kollégiumba. De az nem jó, mert a suliban is így bánnak veled. Csöbörből vödörbe. Csináld meg azt, amit én csinálnék, ebből a helyzetből úgyse tudnál nagyon kiláballni.... Legalább a lelked kapjon elégtételt.

2015. júl. 2. 19:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :) sajnos nem mehetek koleszba, és már próbáltam velük kedves lenni, akkor is kiutasítóak voltak. sportolni sportolok,( futok) és sujzózom. voltak már barátaim általánosban, és most a középsuliban meglátom mi lesz... és tényleg köszönöm hogy válaszoltatok. :)
2015. júl. 2. 20:20
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
Próbáld meg valahogy hangfelvételt vagy videót csinálni mikor bántanak vagy nincs normális kajád és a gyámhatóságnak add le és kérd a visszaköltözést az intézetbe. És utolsó napon rombolj szét mindent de úgy hogy először ne tudják csak pár nap múlva. Esetleg neten az ő laptopukról rendelj vagy 10pizzát ilyesmi..:)
2015. júl. 11. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!